mandag 30. juni 2014

Sandby senket Kløfta

Det var en jevn og kjedelig kamp på Rømskog, men Jøran Sandby reddet hjemmelaget med sin scoring like før slutt. Skauingene vant 3-2 mot Kløfta i den viktige kampen.
Jøran Sandby i ellevill feiring etter vinnermålet. (Foto: Espen Bråthen)
Med seier har nå skauingene sju poeng ned til nedrykk. Nedrykk avhenger også av romerike-lagene i 3. divisjon. Rykker tre lag ned fra 3. divisjon, så rykker det tre lag ned fra 4. divisjon (takk til Børre som har bedre kontroll enn meg). Akkurat nå er Lørenskog 2, Fet og Fjellhamar under streken, så da ligger Flisbyen, Kløfta og AFSK på nedrykk. Så får vi se hvordan høsten blir.

Det var uansett en utrolig viktig seier for rødtrøyene. Nå er de på trygg grunn og avanserte to plasser på tabellen. Med tap hadde de vært kun ett poeng foran Kløfta. Nå kan de ta sommerferie, og de kan være fornøyde med vårsesongen. Det har gått over all forventing.

Stian Flies spilte en god kamp for rødtrøyene. Her i full fart igjennom. (Foto: Espen Bråthen)

Øsende regn
Kampen mot Kløfta ble preget av en regnvær som plutselig kom. Sola skein og vi ante fred og ingen fare. Da hadde allerede hjemmelaget socret en gang. Unge Vegard Gjelsnesvangen vant ballen på 30 meter, avanserte, og fra 14 meter skøyt han ballen under en utrusende Oliver Næss. Så kom regnet.

Vegard Gjelsnesvangen satte inn 1-0-målet. (Foto: Espen Bråthen)
Spillet ble betraktelig dårligere fordi det var lite feste på den løse banen. Rett før halvtimen var spilt slo Jøran Sandby en god corner. Espen Killi stupte frem og dytta ballen i mål. 2-0 og nå pustet hjemmesupporterne ut. Etter scoringen bestemte Kløfta seg for å være med. De løftet spillet, og Rømskog klarte ikke å stå i mot. De ble liggende altfor lavt, og reduseringen kom. Alex Øverby avanserte på venstrekanten. Rett innenfor sekstenmeteren skaut han i nærmest hjørnet. Hvor i alle dager var keeper Cato Lunde? Han sto helt feilplassert.

Kløfta presset
Tre minutter ut i andre omgang utlignet Kløfta. Sarken Saleh skle inn ved bakerste stolpen og styrte ballen i mål. Hjemmelaget var helt sikre på offside, men dommer Vaagaasar lot den gå. I en ti-minutters periode etter utligningen presset Kløfta hardt. De skapte tre store sjanser, men klarte ikke å få ballen i mål. Rømskog skjønte alvoret og de ble bedre utover i omgangen, samtidig som at Kløfta ble mer frustrerte.

André Johnsen burde satt inn 3-2 til Kløfta her. Ballen føyk over. (Foto: Espen Bråthen)
Fem minutter før slutt kunne Rømskog ha avgjort kampen. Først skyter innbytter Magnus Fagersand fra 12 meter og Oliver Næss redder godt. André Sandby er på returen, men Næss redder glimrende. To minutter senere kom avgjørelsen.

Jubel for Rømskog
Kløfta har kontroll på ballen nede ved sin egen dødlinje, men André Sandby kriger til seg ballen. Han spiller ut til broder Jøran som klinker til ballen. Det suser i mål, og jubelen bryter løs på Rømskogbanen, eller Knottmyra eventuelt Myggmyra som den burde hete. Yngstemann Sandby rullet rundt bak målet til Kløfta i ellevill jubel.

Noen bilder fra kampen:

Stian Flies får seg en luftetur avChristoffer Skiaker.

Magnus Fagersand vil ikke være noe dårligere enn Flies
Begge lags kapteiner i en tøff hodeduell. Eivind Damstuen vinner den over Heggedal.

Marius Heggedal var farlig frempå her. Næss slår ballen til corner.