lørdag 28. juni 2014

Sørumsand utklasset AFSK

På en kald lørdag i Idrettsparken på Sørumsand utklasset hjemmelaget AFSK. Anført av Jesper Kornbakk banket de grønntrøyene med 7-1

Erik Elvsvingen scoret endelig mål. Det var han meget godt fornøyd med. (Foto: Espen Bråthen)

16 år gamle Jesper Kornbakk var tilbake på banen etter den håpløse karantene på 4 kamper han fikk fra kretsen etter kampen mot AHFK. Han tok dommer Sandvold på skulderen, men dommeren mente at Kornbakk kløyp! Det ble også gjensyn med nevnte Sandvold i dagens kamp. Det gikk helt greit.

Banens desidert beste: Jesper Kornbakk.

16-åringen startet som spiss, og med sin eminente ballkontroll og gode timing i alt han foretar seg så koste han seg mot generøse AFSK-spillere. Spesielt i andre omgang spilte han virkelig ut sitt register mot stakkars bortelagsspillere.

Den første omgangen ble egentlig en ganske jevn affære. SIF hadde ballen klart mest, men AFSK var farlige på en kontring og noen dødballer. Hadde bortelaget vært litt heldige kunne de tatt ledelsen. Både Joakim Berg og Simen Kristiansen hadde muligheten. Like før pause ble AFSK straffet. Kenneth Stokkebryn Jensen slo inn et innlegg, og ingen markerte Kim Schøne. Det er ikke smart. 1-0 til hjemmelaget. 50 tilskuere stormet inn i kafeterian for kaffe, vaffel og pølse. Det var kaldt på Sørumsand i dag.

Fotballfest
I andre omgang klinket Sørumsand til for fullt, og de rundspilte bortelaget i hele omgangen. Målene rant inn.

2-0 Jesper Kornbakk. Blir spilt igjennom av Kenneth S. Jensen, og han dytter ballen enkelt i mål.
3-0 Robin Barikmo. KSJ header etter en corner. Kopperud redder. Elvsvingen legger inn til Barikmo som dytter ballen i åpent mål.

Robin Barikmo setter inn 3-0. Hvor er AFSK-forsvaret? (Foto: Espen Bråthen)
4-0 Beshad Nazari. Hands på Kornbakk først, men dommeren lar den gå. Kornbakk legger ut til Nazari, som skrur ballen fra 16 meter i lengste hjørne.

5-0 Erik Elvsvingen. Kriger inn en ball etter en corner.
Erik Elvsvingen dytter inn 5-0 til SIF. (Foto: Espen Bråthen)
6-0 Beshad Nazari. Innlegg fra Vidar Øverland, og Nazari plasserer ballen i mål fra seks meter.
7-0 Jesper Kornbakk. Får stå helt alene på bakerste stolpen. Godt frispark fra KSJ. Horribel markering av AFSK.

Banens gigant Jesper Kornbakk avsluttet SIFs utklassing av AFSK med sitt andre og SIFs sjuende. (Foto: Espen Bråthen)

AFSK fikk sitt trøstemål like før slutt. Joakim Berg slo et frispark fra 40 meter, og det subbet inn bak en svak Truls Nomerstad.

- Dette ble enkelt til slutt. Vi maler på, og det løsner ordentlig for oss i andre omgang, sier Børre Lien Hansen etter kampen. - Tempo, tempo, tempo og spille ball i laget. Det var våre nøkkelord før kamp og i pausen, og det fungerte godt etterhvert, avsluttet Lien Hansen.

- Dette er det svakeste AFSK-laget jeg noensinne har sett, sa tidligere AFSK-spiller Per Kristian Melby etter kampen. Hans sønn Simen Melby spiller på dagens SIF-lag.

- Nå trenger jeg å reise bort. Dette var håpløst, sa Bjørn Ivar Bergerud løpendes til bilen.

AFSK mot nedrykk
Nå brenner det et blått lys for AFSK, selv om kun er halvspilt. Flere spillere er blitt borte i løpet av sesongen, og det er vel egentlig kun Daniel Ekeberg som er meldt inn tilbake i sommer. De spiller til og med uten entusiasme og glede, noe som har vært en styrke for grønntrøyene i år. Det er til og med spillere som er oppgitt av den defensive spillestilen de har spilt i år. De tar nesten aldri sjanser, og da blir det ikke poeng. AFSK reddet plassen såvidt i fjor, og de ble reddet av seriesystemet for to år siden. Jeg har aldri sett et svakere AFSK, og det blir en tøff høstsesong for Engen og Bergerud.