torsdag 5. mars 2015

- De lokale lagene må definere sin egen situasjon

2014 er allerede glemt i Flisbyen. Det ble en meget tung sesong, og laget røyk rett ned i 5. divisjon. Nå ser de fremover, og de har ansatt Frank Grønlund som trener.

Frank Grønlund (nr. to fra venstre) gjør seg klar til trening med Flisbyen (Foto: Flisbyen )
Grønlund er en bauta i lokalfotballen på Romerike. Han har nesten 400 kamper for Lillestrøm SK (inkludert serie-, cup-, og treningskamper). Han har to seriemesterskap og tre cupgull på merittlisten sin. Han har i tillegg to landskamper for Norge. Han har også vært daglig leder, styremedlem og klubbleder i LSK. Det må sies at han selvfølgelig er æresmedlem også.

Lokalfotballen tok en prat med mannen som har vært med på å drive LSK frem til en toppklubb i Norge.

Hvorfor valgte du å trene Flisbyen denne sesongen?

Jeg sa ja til å trene Flisbyen først og fremst fordi Møllern (Jon Arne Møller) spurte. I og med at jeg ikke lenger hadde noen andre oppdrag passet det bra med FBK.

Hva kan du tilføre denne gjengen som stort sett spiller fotball for moro skyld?

Jeg tror jeg kan tilføre mest når det gjelder bevisstgjøring. Vi må innse at så lenge vi skal trene maks to ganger per uke kan vi ikke ta motstanderen på løpsstyrke og utholdenhet. Ergo må vi være smartere gjennom:
a. Organisering.
b. Disiplin.
c. Og ikke minst gjennom å la ballen går fort uten at vi dermed må la beina gå så fort.

Hva er målet for årets sesong?

Vi har ikke diskutert noe mål ennå, så det får spillere og ledelse være med å utforme, men opprykk bør være innen rekkevidde. I tillegg mener jeg personlig at vi bør ha en målsetting om å være en klubb som både motstander og dommere oppfatter som reale.

Robin Vågan blir viktig for Flisbyen denne sesongen. Det er også mulig at Joakim Berg kommer tilbake til Flisbyen etter en sesong i AFSK (Foto: Espen Bråthen )
Hva syns du om årets 5. divisjon?

Har dessverre ingen oversikt over lagene i 5. div, men mener at FBK har så mange bra spillere at vi kan vinne divisjonen hvis spillerne ønsker det, og dermed tar konsekvensen av det.

Hva er dine meninger om lokalfotballen på Romerike?

Lokalfotballen på Romerike er per i dag på ett litt for lavt nivå. LSK burde ligge på toppnivå i stedet for å være middelhavsfarer. Strømmen og Ull/Kisa burde være trygt plassert på nivå 2. Videre burde vi hatt flere lag på nivå tre og enda flere lag på nivå 4. Da kunne vi ha klart å få fram flere spillere på høyt nivå.

Hva er utfordringen for lokalfotballen?

Utfordringen for de fleste lagene er å klare å definere sin egen situasjon. Hver enkelt klubb må finne ut hvor de står og hvor de vil, og dermed ta konsekvensen av det. De fleste klubbene vet hvor de ønsker å være, men er ikke i stand til å gjøre det arbeidet som skal til. Da blir det skippertak og kortsiktighet, og det fører ikke til varig framgang.

Hvordan skal alle de lokale lagene klare seg best mulig fremover?

Lokallagene må sammen med fotballkretsen ta vare på talentene og legge til rette for spillerutvikling på spillernes premisser i stedet for å sitte å vokte hver sin tue. Her har jeg inntrykk av at vi er på vei.


Vi takker Frank Grønlund for praten, og vi ønsker både han og Flisbyen lykke til i 2015.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar