tirsdag 17. mars 2015

Fu/Vo er favoritter mot Skjetten

Torsdag 19. mars spilles første kvalikk-rundes mest spennende kamp – i mine øyne. Fu/Vo tar i mot Skjetten på Funnefoss kunstgress.

Blir det cupjubel for Fu/Vo i cupkampen mot Skjetten? (Foto: Morten Heiberg)
Fu/Vo fulgte Lillestrøm SK 2 til døra om opprykk i fjor, og de spilte strålende fotball periodevis. Trener Eivind Emblemsvåg og spillende trener Ørjan Heiberg var fornøyde med sesongen, og ser frem i mot 2015. I kampen om opprykk i år blir det like vanskelig som i fjor ettersom de møter hardtsatsende Asker. På motsatt banehalvdel står Skjetten. De er nyopprykka fra 4. divisjon, men har fått inn flere solide forsterkninger. Blant annet Henrik Nordnes, Andreas Castilla og Robin Daly komplementerer en god stall, og grønntrøyene kommer til å bite fra seg både i denne kampen og i serien.

Cupkampen starter 19:00 på Funnefoss Kunsgress 19. mars. Lagene møtes også i første kamp i serien lørdag 11. april.

I følge Nordicbet er Fu/Vo store favoritter. Oddsen på hjemmeseier er på 1.45. Det mener jeg er for lavt. Det er mulig jeg overvurderer Skjetten, og at det vil ta litt tid for laget å sette seg, men de har vært gode i treningskampene. Jeg våger meg til å spille uavgjort med +1 i handikap på Skjetten. Det er til en odds på 4,75.

Spørreundersøkelsen på bloggen viser at 18 av 25 stemmer har Fu/Vo som favoritt.

Trenerne er klare til kamp, og jeg har tatt en prat med Christer Heiberg i Fu/Vo og Martin Wiker i Skjetten.

Heiberg og Fu/Vo:


Hvordan har treningskampene vært?

- Det har svingt litt både resultat- og prestasjonsmessig i treningskampene, men dette var forventet utifra at vi har prøvd ut nye mange nye ting, samt at vi har spilt mot motstandere på forskjellige nivåer.

Hva er mest positivt?

- Det positive er at vi innehar gode holdninger ift treningsoppmøte, profesjonalitet og at gruppa som lag og individuelt har svart godt på det vi har gjennomført. Samt at vi har en glød i klubben som bidrar til at det er kultur for fotball på Oppakermoen.

Hva må bli bedre?

- Vi kan aldri si oss fornøyd, og ser hele tiden etter nye utfordringer. Det vi anser som våre utfordringer er hele tiden å bli litt bedre på alt, samt det vanskeligste i fotball, nemlig å gjenskape gode prestasjoner gang etter gang. Det er da man beviser at man er god.

Målsettingen med cupen?

- Vår målsetning med cupen er helt klart 1.ordinære runde. Dit er det en tøff vei å gå, men vi mener at vi innehar det som skal til for å nå målet. Vi har de to siste årene røket ut mot antatt svakere motstand, og det beviser at første "ordentlige" kamp for året er noe helt spesielt. Intet unntak i år.

Hva tror du om Skjetten i året sesong?

- Skjetten har som nyopprykket en oppryksrus fra i fjor, og har forsterket kraftig med en del gode signeringer. De trener godt og det virker som de har fått tilbake en god treningskultur etter ryktene å tro. Ny trener, mange nye fjes, gode resultater i treningskampene, og en gjeng som er sultne på å bevise. I tillegg ligger det i "vegga" på Skjetten. Jeg anser Skjetten som et lag som bør ligge på øvre halvdel med den troppen de har. 

Hvem går videre, og hvorfor?

- Etter en lang og jevn kamp uten mange mål trekker vi det lengste strået i ekstraomgangene fordi vi har en godt trent gjeng som i tillegg har individualister som kan gjøre det helt spesielle.

Har du også laget til meg – eventuelt troppen?

Dette er ikke klart ennå.

Andreas Eriksen blir viktig for Skjetten mot Fu/Vo (Foto: Espen Bråthen)

Wiker og Skjetten:

Hvordan har treningskampene vært?

- Treningskampene har vært varierende, men en veldig god oppkjøring. Vi har et tap mot Skårer.

- Hva er mest positivt?

Det mest positive er at laget begynner å forstå spillemønstre og at den defensive organiseringa sitter bedre for hver uke.

Hva må bli bedre?

- Det meste kan bli bedre, men det offensive er det vi har jobbet minst med hittil. Så det er der vi har mest å hente frem til serie start.

Målsettingen med cupen?

- Det er helt klart 1. runde

Hva tror du om Fu/Vo i året sesong?

- Tror de blir veldig sterke, ganske sikker på at dem kommer topp 3. Fu/vo har en bred og god stall.

Hvem går videre, og hvorfor?

- Er en veldig åpen kamp, men har helt klart tro på at vi kan gå videre. Vi har en sterk stall som kan hamle opp med de fleste.

Har du også laget til meg – eventuelt troppen?

- Sliter en del med skader, så troppen/laget blir nok ikke klart før på torsdag.

Det er bare å møte opp på Funnefoss kunstgress - dette blir en god kamp med to gode lag involvert.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar