tirsdag 10. mars 2015

Lys i tunnelen for Fjellhamar

De siste tre årene har vært tunge for Fjellhamar fotball. Jeg har tatt en prat med sportslig leder i FFK, Jan Aksel Opsahl Odden, for å snakke litt om hva som skjer.

Odden som trener i sine første dager i FFK (Foto: Oldenborg hjemmeside)
- Det har vært en tøff periode for oss. Det har dessverre vært litt for mange klubber i klubben hos Fjellhamar, men nå ser det ut at det er lys i tunnelen, sier sportslig leder Odden.

Det er spesielt a-laget, og seniorfotballen generelt, som det har gått hardest utover. Det har vært noen uheldige episoder med blant annet underslag av en tidligere ansatt, og hvor alle spillerne ble fristilt etter episoden. Mange av spillerne forsvant. Og flere gikk til Skårer, som nå har byttet plass med Fjellhamar i divisjonene. Skårer er i 3. divisjon og Fjellhamar er i 4. divisjon.

Landsem har sluttet

De siste nyhetene er nå at Eli Landsem har gått av som trener, etter at kravene hun stilte tidligere ikke ble oppfylt av FFKs styre. Nå tar Kim Hunstad over som trener, med Odden som hjelpetrener.

- Kim har jeg trent lenge, og han er et trenertalent. Jeg skal prøve å støtte opp så godt jeg kan rundt han, sier Odden, som blir hjelpetrener under Hunstad.

FFK har mistet flere spillere i år, og nå er det få seniorspillere. Det er antydning til en liten krise nå?

- Nja, vi kan vel kanskje si det. Vi trenger flere spillere. Nå trener vi sammen med juniorlaget, slik at vi får gode treninger. Det vil si at vi har en del gode spillere som holder høyt nivå, men er for få til å ha en egen treningsgruppe. Det er mulig å spille for FFK i 2015, og få gode treninger og gode treningsforhold, sier Odden.

Signaler om nytt styre

Om to uker er det årsmøte i Fjellhamar, og det er signaler om at det er flere som vil inn å bidra med å bygge klubben videre. De navnene som har dukket opp er FFK-folk med god erfaring innen fotballen.

- Ja, det blir spennende. Jeg ser fram til at det kan komme nye impulser inn i klubben på årsmøtet, og gleder meg til å jobbe videre med positive mennesker, som brenner for ett godt miljø og sportslig fremdrift. Vi har stukket fingeren i jorda nå. Vi har mange guttespillere, som neste år vil styrke juniorlaget. Da vil vi også få mer naturlig hospitering mellom lagene, og det blir bra for klubben. Det har vært litt for mye fokus på junior i de siste årene. Det er bra med fokus på junior, men fokuset må også ligge på seniorlaget, eller så mister vi de beste juniorene, og guttespiller, til andre klubber hvor seniorlaget satser, forklarer Odden.

Fjellhamar har blant annet mistet seks guttespillere bare til LSK fra 2014 og til nå, og da juniortreneren forlot FFK i fjor tok han med seg mange spillere til ny klubb.

Har dere vært gode arbeidskår i klubben?

- Tiden min hittil i FFK har både gitt mye og det har vært morsomt å bidra på mange områder, men det har vært litt mange negative erfaringer og utfordringer, så ærlig må jeg være. Men, jeg er stolt av mye vi har gjort og fått til med klubben de siste årene, både diverse tiltak, trener, lag og spillerutviklingen, avslutter Odden.Nå ser altså FFK fremover, og det blir spennende å se hva de kan få – hvis de klarer å samle klubben. De har fine anlegg, mange folk, og de har dyktige folk i klubben som burde ta verv. Grunnlaget ligger der. Nå er det opp til klubben å bestemme hva de vil for fremtiden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar