tirsdag 24. februar 2015

Fet overkjørte AFSK - analyse på spillestilen til Fet

Det var godt over divisjonsforskjell da Fet banket AFSK 8-0 på Fedrelandet. I stedet for et kampreferat kommer det en analyse på Fets offensive spillestil.

Espen Søgårdd (med ball) styrer det meste av det offensive spillet til Fet (Foto: Espen Bråthen )
Fet brukte 20 mann i treningskampen, men formasjonen var lik underveis. De gikk ut i en 4-3-3, og veldig høyt press. AFSK kom seg sjelden ut av egen banehalvdel.


Bakerst står Mathias Hoftvedt som har lite å gjøre i sin omgang. Han er trygg med ballen, og setter alltid igang med en kort ball til en av stopperne. Moren Bråthen og Lundberg splitter bredt, og backene, Presterud og Mathisen, tar steget opp i banen. Sentral på midten senker Espen Søgård seg langt ned, og er helt klart en ballsentral.

Marius Tolsciner og Øystein Rygg spilte indreløpere, og de lå ofte på linje i det offensive spillet. Han tok plassen til Søgård når han gikk fremover.

De tre på topp jobbet tett sammen, så Fet spilte så og si uten vinger. Blix trakk ofte ned i mellomrommet mellom AFSKs forsvar og midtbane. Han syns jeg er best i bakrom med sin fart og styrke. Den jobben stod nye Sjur Strandbakken for, uten å gjøre seg bort. Rundt de to beveget Erik Thorud seg mye i en slags fri rolle.

Søgård styrer

Mye av det offensive spillet i Fet går via tidligere Tippeligaspiller Espen Søgård. I videoen nedenfor kan dere se hvordan Fet stort sett satte igang sine angrep mot AFSK. Nå skal det sies at AFSK lå svært lavt, og Søgård fikk mye plass til å slå crossere.


Fet flytter over mange spillere på ballsiden. De triller ballen noen ganger frem og tilbake til de ser at motstanderen har flyttet litt for mye over. Da stuper backene i angep, og spesielt venstreback Martin Mathisen var veldig offensiv og skapte mye på sin kant. Indreløper Rygg trakk innover, Thorud trakk innover, og da fikk Mathisen masse plass slik at Søgård kunne slå de lange tversoverpasningene. Tre av målene kom på denne måten.

Når ikke de fikk de rommene på kantene så de alltid etter en mann i mellomrommet. Der var ofte Blix, og de prøvde, og klarte, ofte å sette opp trekanter med indreløperne.

Fet møtte ikke all verden motstand, og det preget kampen. Målscorere for Fet var Strandbakken, Thorud X 2, Rygg, Sæther, Blix - de to siste så jeg ikke fordi jeg fraus nesten ihjel på Fedrelandet i snø, regn og nesten storm.

Blåtrøyene virker veldig solide, og de er sammen med EIF de to største favorittene i årets 4. divisjon. Bak de finner vi nok AHFK, Fjellhamar, Lørenskog 2 og Gjelleråsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar