lørdag 16. januar 2016

Hvem har flest seire i AFSK Innecup?

Siden den første utgaven i 1997 har hjemmeklubben AFSK vunnet sju av av 18 utgavene. Høland har seks, pluss en for Aurskog-Høland. Her er litt mimring fra inneturneringen.

AFSK vant sin 6. turneringen i 2006. Etter det har de kunnet vunnet en gang. (Foto: Indre Akershus Blad) 
Den tradisjonelle inneturneringen har hatt flere navn på grunn av diverse sponsorer, men jeg velger å kalle turneringen for AFSK Innecup. Frem til og med 2012 het turneringen Aurskog-Høland-mesterskapet Siden oppstarten i 1997 har det vært spilt 18 år. I 2007 ble det ingen cup på grunn av utbygging av Aurskoghallen.

Her er en gjennomgang de første ni turneringene.
Hjemmelaget AFSK vant de fem første turneringene. Da var det kun lag i nærområdet som var med, men noen lag har forsvunnet siden den tid så man har vært nødt til å hente lag utenfor bygda.

Som nevnt er AFSK mestvinnende, og de vant alle de fem første årene. Det vil si at i  AFSK 2 vant i 2002 - noe overraskende, men med gode nyervervelser som Thomas Myrvang, Emil Sperre Carlsen og Thomas Skaalerud.Tor Einar Torre trodde jeg hadde vunnet seks ganger, men på grunn av det som skjedde i 2002 er han mestvinnende med fem mesterskap. Det samme gjelder Bård Kolstad som står med fem.

Den store toppscoreren er Lars-Eirik Svardahl. Han har scoret så mange at ingen har helt oversikt. Etter at jeg kontaktet Svardahl regnet vi oss frem til at han har scoret 75 mål på cirka 40 kamper. Spillere som Fredrik Larsen, Martin Vestreng, Thomas Myrvang, Ronny Foss, Ole Robert Søbye og Torre er spillere som har scoret mye mål i perioden fra 97 til 2006.

Høland tok over

Det første laget som brøyt AFSK dominans var Høland. Blåtrøyene nedprioriterte turneringen de første årene, men etter hvert satset de mer og vant fem ganger på åtte år (2002, 2004, 2005, 2009 og 2010). Den siste kom i 2012, og man må ta med at Aurskog-Høland vant i 2013.En gjeng som har sjarmert i de fleste årene er Bygdelaget med Knut "Bimmern" Holmedal i front. Det var en gjeng med "avdanka" spillere som spilte på rutine, og mange av de har spilt høyere enn de yngre gutta de møtte. Det ble to finaletap på gjengen, som senere ble til AFSK Oldstars. Begge stilte lag i 2004. De har også en finale. Gamle helter som nevnte Bimmern, PK Melby, Roar Foss, Trym Helbostad, John Kr. Skogholt, Rune Hoftvedt osv. De kommer igjen i år, men med en god del yngre karer.

I 2003 tok Blaker en overraskende seier. I 2008 tok de en like overraskende seier. Begge årene har de vært underdogs, men slik har det vel vært for Blaker i "alle" år. De vinner ofte kamper fordi de har en vanvittig innsats.


Lokalavisa Indre Akershus har dekket turneringen i alle år. Her er det litt snadder.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar