mandag 4. januar 2016

Fra A til Å i lokalfotballen.

2016 har akkurat startet, og de fleste lag har nå startet oppkjøringen. 2015 var en fantastisk sesong for oss som er mest glad i den lokale fotballen. 

Her er en rask gjennomgang av året fra A til Å – delt opp i to innlegg.

Aurskog-Høland FK. Best i hele år i 4. divisjon. Solid stall med gode komplementere ferdigheter. Blir spennende å følge de i 3. divisjon avdeling 3. Det er en tøff divisjon med flere lag som ønsker seg opp.

Blaker. 2015s beste TV-dokumentar fra Sporten.com fikk alles øyne mot trener Fredrik «Blaker’n» Larsen og 5. divisjonslaget Blaker. De toppet sesongen med opprykk til 4. divisjon foran «hele Norge».

Casper Sletten. 15-åringen var 4. divisjon yngste målscorer. Han, sammen med flere unge spillere, fikk mye spilletid i år. Spesielt var de gode på å slippe til yngre krefter i 4. divisjon. Navn som Marius Kolstad, Simen Aaserud, Marius Tolsciner, Fredrik Hauffen, to-tre på Gjelleråsen, Skedsmo 2, Kløfta osv. Vi håper det fortsetter.

Dommerne. Det var mindre «bråk» i år enn i fjor. Flere av dommerne har tatt et godt steg i 2015. Dommere som Rune Løbersli, Mahir Cagatay, Eddie Dysterud, blant flere, har imponert meg. Det ble selvfølgelig litt krasse tilbakemeldinger fra dommersjefene de få gangene jeg virkelig arresterte et par dommere. Mangel på spilleforståelse hos dommere irriterer meg, og det kommer jeg fortsette med å nevne.

Her ble Fredrik Larsen utvist i lokaloppgjøret mellom Blaker og Sørumsand. (Foto: Espen Bråthen)

Eidsvold IF er 2015s største skuffelse. De har flere gode spillere i stallen, men både skader og litt snodige taktiske valg gjorde at de endte langt ned på tabellen i 4. divisjon. Begge trenere, Soltvedt og Lien Hansen, er erstattet av Kyrre Innstøy. De har også mistet de gode spillerne Rødsrud og Dahl foran 2016.

Fotballsupportere. Det er deilig å se alle som kommer på lokal breddefotball. Det var flere tilskuere i 2015 enn sesongen før. Det var bluss, supportersanger og rett og slett herlig stemning. Det fortjener alle spillere, ledere, trenere og de som står på rundt de lokale fotballagene.


Gress. Det blir dessverre flere kunstgressbaner rundt omkring på Romerike. Misforstå meg korrekt her. Det er bra med kunstgress for å øke banekapasitet når det gjelder treningsforhold. Men, når det ligger fine gressbaner rundt omkring – ubrukt – da syns jeg det er frustrerende. Fotball skal spilles på naturgress.

Heiberg. Ørjan blir nok 3. divisjons yngste trener i 2016. Han er i tillegg markedsansvarlig så det blir noen timer ball på unggutten fremover. Sammen med Tom Hagen bygger de nå et slagkraftig lag i 2016. De har noen spennende spillere på vei (hvis det ordner seg altså), men det blir tøff kamp mot LSK 2 og Skedsmo i første omgang.

Innsats. Lagene trener mer og mer, i hvert fall de som vil noe med fotballen. Flere av de lokale lagene trener fire-fem ganger i uka, og de som trener mest ender på øverste halvdel. Så enkelt og så vanskelig er det. Lagene med innsats i bunnen tok som regel poeng. Sammen med god kommunikasjon var det suksesskriterier i 2015.

Jentene mine. Jeg må ta med de. De har sett flere kamper enn de fleste av dere i år. Vaffel i pausa er nesten ikke blitt «smøring». Nå vil de bli med på kamp. De tar bilder og koser seg på kamp. Foruten den kampen en assistendommer jaget jentene bak mål. Det sitter fortsatt i, og jeg må sjekke hvem som dømmer foran hver kamp nå. Sørg for å ta med barna på fotball slik at det blir tradisjon og en vane. Da fortsetter de med å gå på lokalfotball.

Kløfta. Årets vending. Jeg fikk en mail i sommer at nå går det nesten galt på grunn av at flere må jobbe skift og trene mindre. Jeg så for meg at nå går de ned. Den gang ei. De tok seier på seier, og endte til slutt på 6. plass. Det blir spennende å følge de i 2016 også. Kommer de til å beholde de beste og kommer de til å trene nok for å henge med.

Langerud. Kristoffer satte stort sett aldri beinet galt i 2015. Dønn solid i meste han foretar seg. Rask nok, taklingssterk og god med ballen. Blir en viktig brikke i kampen om opprykk i 2016. Hadde han vært 10 cm høyere hadde han spilt høyere.

Magaplask. Fet hang godt med AHFK i 4. divisjon, og de holdt Lørenskog 2 bak seg. Helt til bunnlaget Åkrene møtte opp på Fedrelandet på breddefotballens dag. Kampen mellom naboene var enveiskjøring fra Fets side, men de fikk ikke mål. Åkrene scoret på en av sine to sjanser og gikk mot seier. Like før slutt utlignet Håkon Lundberg men det ble 1-1 på Fedrelandet. Derfra og ut forsvant Fet fra opprykkskampen – mye på grunn av skader på viktige spillere.

Birgir Jönsson og Fet gikk på en smell mot Simen Bakke (nr 1) og Åkrene. (Foto: Espen Bråthen)


Nedrykksstriden. Det var veldig spennende i kampen om å unngå nedrykk i 4. divisjon. Nesten alle trodde Gjelleråsen skulle gå ned i siste bortekamp mot Skedsmo 2. Grønntrøyene kjempet alt de kunne, og tre minutter før slutt satte Marius Pande inn seiersmålet. De holdt dermed Fjellhamar bak seg, og de hvit/røde måtte ta den tunge plassen ned i 5. divisjon.

Det var del 1 av gjennomgangen. Del 2 kommer i løpet av et par dager.

PS! Det blir litt færre saker nå. Det er sykdom i familien så det prioriteres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar