lørdag 27. februar 2016

Nytt seriesystem gikk igjennom

Nytt seriesystem ble vedtatt på dagens fotballting. Nøkkelen blir følgende: 1 - 1- 2- 6- 24, så det er en endring fra opprinnelig forslag som ville ha 18 avdelinger på nivå 5.
Alle formaliteter er ikke klare, men jeg roper ut når de kommer senere.
Det vil fortsatt si at topp 4(pluss åtte av de beste 5erne) holder seg i 3. divisjon. Resten rykker ned til nivå 5.
Det vil si at sikkert 5-6 lag fra Romerike rykker ned fra 3. divisjon, og dermed rykker 5-6 lag ned fra 4. divisjon og osv nedover i systemet. Det blir en tøff sesong for mange lag. Det blir også fryktelig kjedelig for mange lag i 3. divisjon som kanskje er ferdig med sin sesong allerede i juni.
Nivå 5 blir da lag fra 3. divisjon og 4. divisjon, pluss kanskje en eller to fra 5. divisjon. Dette bestemmes på kretstinget. Min mening at å ha opprykk fra 5. divisjon er bare tull - lar de vinneren i 5. divisjon rykke opp så vil de spille i samme serie som feks nr 6 i 3. divisjon og vinner av 4. divisjon. Det henger ikke på greip.

2 kommentarer:

  1. Betyr dette at det ikke vil være noen som rykker opp fra 4.div? I så fall kan man vel ikke lag noen fra 5.div rykke opp.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ingen rykker opp derfra nei, men kommer i samme avdeling som sannsynligvis 4-6 lag fra Romerike som kommer ned fra 3. divisjon. SÅ en slags nivåhøyning vil et bli.

      Slett