mandag 11. august 2014

Hvor mange lag rykker ned?

Det er den evige diskusjonen hver høst. Nå skal jeg forklare litt hvordan det hele gjøres.

Rømskog/Setskog rykker ikke ned, men hvem faller pladask og rykker ned? (Foto: Espen Bråthen )
Det meste står på Akershus fotballkrets' sider. Og følgende står å lese:

Nedrykk

Fra 4-8.div rykker det ned like mange lag som det rykker ned 3.divisjonslag fra Akershus. Eksempel: Rykker det ingen AFK-lag ned fra 3.div., blir det ingen nedrykk nedover. Rykker ett lag ned fra 3.div, rykker ett lag ned fra hver div osv.


Det vil altså si; rykker det ned fire lag fra 3. divisjon fra Romerike, så rykker det fire lag ned fra 4. divisjon, fire fra 5, divisjon og videre.

Tre nedrykk
Ståa i dag er at det ligger an til tre lag som rykker ned. Fet, Fjellhamar og Lørenskog 2 er under streken. Fjellhamar og Lørenskog 2 har sju poeng opp til sikker plass, og Fet har fem poeng opp.

I tillegg er Rælingen i fritt fall etter sin gode start. De har seks strake tap og er kun fire poeng foran nedrykksplass. Ull/Kisa 2 ligger rett over streken, og er to poeng foran Romsås som er under streken.

I verste fall kan fem lag rykke ned i år, og da blir det en kamp for å overleve i divisjonene nedover.

Akkurat nå er Skedsmo 2, AFSK og Flisbyen under streken i 4. divisjon. Rykker Flisbyen ned, så rykker også Flisbyen 2 ned fra 5. divisjon. Fjellhamar/Skårer har trekt laget sitt så de er nede også. Det siste laget i 5. divisjon som ligger an til nedrykk er Frogner, ettersom de mister de tre poengene de tok mot FFK2/Skårer.

Det er noen variabler i tillegg her også, men de er jeg usikre på. I fjor ble Gjerdrum beste tolver, fordi Tønsberg rykket ned og Tønsberg 2 måtte ned. Noe slikt kan sikkert skje i år også.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar