fredag 6. november 2015

Årets lag 3. divisjon

"Romeriksligaen" var tett og spennende i år, utenom Asker da. Det har vært flere spillere som har overbevist, og her er årets lag i 3. divisjon.
Kim Brenna (t.v) og Kristoffer Langerud er begge på årets lag, og de to er blant divisjonens beste spillere (Foto: Espen Bråthen)
Ny vanskelig øvelse. Det ble ikke mange 3. divisjonskamper, men er fornøyd med at jeg kom meg på såpass jeg gjorde. Det vil bli som før; mine betraktninger, sosiale medier, kampreferat, rb.no/lokalfotball og snakket med mange spillere og trenere.

Les også: Årets lag i 4. divisjon. og Årets lag i 5. divisjon.

Årets lag i en småskeiv 3-5-2:

Martin Bjørkeng, Skedsmo
Keepere var vanskelig på dette laget. Jeg syns ikke lagene har altfor imponerende keepere. Valget falt på Bjørkeng etter at han har vært solid men sjelden det spektakulære. Han har også dessverre bommet seg skikkelig ut i år i et par kamper. Veldig god på streken.

Forsvar:
Håkon Bråthen, Fu/Vo
Den unge backen startet famlende. Mistet ballen mye og var ikke mye med fremover. Etter det har han vært strålende. Selvtilliten har kommet ved at Fu/Vo turde å slippe backene høyere i banen etter den svake sesonginnledningen. Ni scoringer og stødig defensivt.

Kristoffer Langerud, Skedsmo
3. divisjons beste forsvarsspiller, og da tar jeg med Asker også. Har god fart, trøkk i duellene og god med ball. Farlig offensivt også. Hadde han hatt ti centimeter til i høyden hadde han spilt høyere.

Henrik Nordnes, Skjetten
Klassespiller. Var lenge usikker på å ta han med fordi han gikk til Ready i sommer. Men, jeg kan ikke la en slik spiller stå utenfor laget. God til bryte foran, god med ballen og er en ledertype.

Midtbane:

Ørjan Heiberg, Fu/Vo
Har hatt en veldig god sesong for Fu/Vo. Veldig god spilleforståelse og har et meget godt høyrebein. God innsats i midtbanespilleren også.

Andreas Castilla, Skjetten
Meget god signering av trener Martin Wiker. Castilla ser ut som at han har født og oppvokst i en ballbinge. Herlig nærteknikk, godt pasningspill og god førsteforsvarer.

Simen Rustadbakken, Skedsmo
Styrer Skedsmos offensive spille. Meget godt pasningspill og har et godt høyrebein. Var litt nedpå tidlig på høsten, men bedret seg igjen på slutten av sesongen.

Petter Linstad, Fu/Vo
Jevnt over meget god. Startet svakt og jeg stusset litt på hausingen av midtbanespilleren. Hevet seg betraktelig utover i sesongen som en slags hengende spiss bak Kim Brenna. Herlig venstrebein.

Christoffer Haugen, Hauerseter
Ballsentral i Hauerseter. Var best på våren da de hadde Zamble, og Haugen storkoste seg sammen med Willy. Utover høsten ble det tyngre men Haugen viste frem sin pasningsfot og sin gode bevegelse.

Spisser:

Willy Zamble, Hauerseter
Det ble en liten transfersaga da han gikk til Moss seint i sommer. Spissen banket inn 22 mål på 13 kamper. Egentlig for få kamper men hans absurde scoringsprosent gir han plassen. Veldig rask og treffsikker foran mål.

Kim Brenna, Fu/Vo
30 mål på 21 kamper for den raske spissen. Det er enormt. Han passer meget bra inn i Fu/Vo som ligger litt lavt og kontrer som rakkern hver gang de får muligheten. Brenna er også meget flink til å time løpene sine. Da blir det farlig hver gang.

Benken:

Marius Edvardsen, Skjetten - Venstrebacken var inn og ut av laget hele tiden da jeg satte opp laget. To scoringer og åtte målgivende.

Andreas Eriksen, Skjetten – Det samme som Marius, altså inn og ut av laget. Var meget god på høsten denne sterke spissen.

Jonas Kordahl, Skjetten - Herlig vårsesong, men svakere høst på den offensive spilleren.

Filip Hovland, Hauerseter - en herlig spillertype. Klinker til i dueller og står på.

Ilias El Hafedi, Gjerdrum - 12 på 20 kamper for Gjerdrum som rykket ned. God spiller, men pådrar seg altfor mange kort.

Petter Severeide, FU/VO - Solid stopper som sjelden gjør feil. Binder sammen forsvaret til Fu/Vo på en god måte.

Mergim Shurdhiqi, Skedsmo . strålende vårsesong da han øste inn mål. Til tider svak i høst, men 16 mål er uansett bra.

Årets spiller: Kim Brenna, Fu/Vo, tett konkurranse med Langerud.


Som dere legger merke til så har jeg ikke med spillere fra Ull/Kisa 2 eller Strømmen 2. Det er spillere der som har spilt en god del 3. divisjon, men jeg har ikke god nok kontroll på alle. Jeg har også sett få kamper med de to lagene fordi jeg har prioritert førstelagene i denne divisjonen. Men, spillere som Kristian Bjørndalen (Strømmen 2) og Herman Henriksen (Ull/Kisa 2) er to meget spennende spillere. Jeg har også hatt for lite fokus på Skårer i år fordi de har spilt i "feil" serie.

Er du enig i laget? Hvem kunne du tenkt å ha med hvis du ikke er enig?

3 kommentarer:

 1. Post berstad blir sikkert bra for Grue, skrev bloggjournalisten før sesongstart. Vel, med fasiten i hånden så var hans avgang i februar det verste som kunne skje for Grue. Det ble tidenes mareritt sesong for Grue, med en lokal trener fra grue.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ja, jeg håpet jo at det skulle bli bedre etter Berstad og bråket. Det har tydeligvis ikke skjedd. Veit du hva som er årsaken til den elendige sesongen til Grue?

   Slett
 2. Sammensatte årsaker. De mistet sin eneste proffe aktør i februar......jeg så treninger i kongsvingerhallen i vinter, både før og etter berstad. Det måtte ende i tidenes knefall og det vil bare fortsette til neste år. kil4ever

  SvarSlett