tirsdag 10. november 2015

Rykter og tanker om den lokale fotballen

Vi får vel sette igang en ryktebørs her på bloggen. Jeg sitter under ullteppet, nyter en kopp eksklusiv kakao og nyter et andesmørbrød. Neida, tar en snus og slapper av i sofaen. Her er noen rykter.


De største forventnigene for 3. divisjonslagene er oppsettet som kommer i cupfinalhelgen 21. november. Det har dukket opp mange forslag, og det blir spennende om lagene fra Romerike blir delt opp eller ikke. Et punkt for at de blir delt er at det er sjelden to nedrykkslag kommer sammen, og i år er det Lillestrøm 2 og Eidsvold Turn. Blir de plassert sammen med de beste i årets 3. divisjon blir det en helvetes avdeling.


Det har som sagt vært trenerflukt i år, og det blir spennende å se hva som skjer. Det siste er nå at Karl André Hovde har takket nei til Hauerseter etter fem år der. Da er det bare Skjetten av topplagene som beholder treneren sin. Ryktene som har gått er at Fu/Vo har snakket med Eirik Soltvedt, men EIF sier at de ønsker han videre i en annen rolle. Et annet rykte om Fu/Vo er at Ørjan Heiberg tar over som trener. Det tipper jeg er litt for tidlig, fordi han har mye å gjøre på banen fortsatt.

Les også: Årets lag i 3. divisjon.

Skjetten forsterker
Av spillere så har Skjetten allerede hentet Robin Lindahl fra LSK og Christoffer Nilsen fra Skårer. Wiker har sagt han han alltid har vært ute etter Thomas Flemmen på Nittedal, men virker som han blir hos det nyopprykkede 4. divisjonslaget. En som teller på knappene i Skedsmo er midtstopper Kristoffer Langerud. Ryktene går at han jakter et 2. divisjonslag eller trapper litt ned. Trapper han ned kan kanskje hjemstedet Nannestad være aktuelt. Ellers er vel lag på Øver Romerike klare for å snappe Langerud. Jeg tipper ellers at Skedsmos nye hovedtrener, Knut Aga jr, ønsker den gode midtstopperen med videre neste sesong.

Hos Fu/Vo har jeg ikke hørt mye. Det som er sikkert er at de fleste beste har signert kontrakt for neste sesong.

Hos nyopprykkede Aurskog-Høland går det rykter om Mathias Hoftvedt og Lasse Bergan Foss tilbake fra Fet. De ønsker en lokal profil, så vi får håpe de holder seg til det.

Jørstad ny Gjerdrum-trener
I 4. divisjon blir det nok et år med flere gode lag. Av de nedrykkede lagene står Gjerdrum best med alle sine unggutter. Nå kommer Ola Jørstad inn som hovedtrener. Forsvinner gjør nok toppscorer Ilias El Hafedi, som periodevis imponerte. Hansen i Rælingen ønsker å fortsette, men alt er visstnok ikke på plass. Det blir spennende å se hvem som blir med videre hos Rælingen. Beholder de stammen kommer de til å være i toppen.

Les også: Årets lag i 4. divisjon.

Det blir også spennende å følge Fet nå. Lars Aune er ny trener, og de står foran et slags generasjonsskifte. I tillegg er det usikkert om Hoftvedt og Bergan Foss blir med. Martin Mathisen er ønsket av Blaker, og Håkon og Kristian Lundberg er ønsket av moderklubben AFSK.


På Råholt jakter Eidsvold IF ny trener at både Solvedt og Lien ikke er med videre. Den treneren må på plass før man får noen spillerrykter. Det ryktes også at Eirik Soltvedt er ønsket videre som sportslig leder. Børre Lien Hansen ryktes også inn i et par klubber nærmere bostedet, men jeg holder tett om det til Børre får bestemt seg.

Litt lenger sør er det god steming i Raumnes & Årnes-leiren. Godt høst av a-laget, b-laget rykket opp, junior rykket opp til 1. divisjon, og guttelaget spiller kvalik til Interkrets nå. Trond Lien fortsetter, og det høres ut til at de fleste spillerne blir. Men man skal ikke se bort fra at "storebror" Fu/Vo ønsker seg Sondre Fagerli. Det er også interessant om blåtrøyene får med seg gode Javed i år.

Hva skjer med Flies?
Ellers i 4. divisjon går det rykter om at Stian Flies og Rømskog går hver sin vei, men ingenting er bekreftet. Et minus for Rømskog er at ser ut til at Marius Heggedal legger opp på grunn av kneskaden sin. Gjelleråsen har fått inn Bent Inge Johnsen i trenerteamet sammen med Robin Ødegård. Der rykket juniorlaget opp i Interkrets, så det blir spennende å se hvordan de håndterer det pga a-lagets unge alder. Blaker har fått inn to unggutter i stallen, og det trengs jo.

Les også: Årets lag i 5. divisjon.
I 5. divisjon er det ikke mye å melde, utenom Fjellhamar. Der har Robert Rognerud kommet inn som trener. Han skal trene de sammen med Kim Hunstad. Tom Andre Lia og Petter Larsen er klare. Begge kommer fra Skårer. Spesielt Larsen kommer til å herje i 5. divisjon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar