onsdag 16. mars 2016

Blir det cupskrell i første kvalikrunde til NM?

Første kvalikrunde til NM er i gang. Tre av Romerike-kampene er spilt, og vi venter i spenning på de kveldens tre siste oppgjør. Det ser ut som at det er store favoritter i de kampene, men vil det bli en cupskrell?
Skedsmo jubler etter at de slo ut Skårer i cupen i fjor (Foto: Espen Bråthen).
I år, som i fjor, blir det en spennende runde med cup. Vi husker Eidsvolds seier mot Gjerdrum på straffer. Willy Zamble straffet et godt Fet. Didrik Mostue banket inn seks mål mot Skårer. Rælingen fikk cupfest mot LSK. Mye moro altså.

Kampene spilles slik:

9. mars 19:00 Rømskog/Setskog – FU/Vo 1-4
12. mars 14:00 Skjetten – Rælingen 12-1
16. mars 18:00 Skedsmo – Fet
16. mars 19:00 Aurskog-Høland – Raumnes & Årnes
16. mars 20:30 Hauerseter – Gjerdrum
Skårer – Eidsvold Turn 0-5.

Mine tips:

Skedsmo – Fet
Hjemmelaget er store favoritter – stoore favoritter. De vinner rett og slett denne. Didrik Mostue er tilbake, og kan vi få en reprise fra cupen i fjor da han scoret seks mål mot Skårer. Skedsmo har også forsterket med flere andre som hever hvittrøyene – pluss at de er mindre sårbare for skader. For Fet er det litt motsatt. De er i ferd med å miste sin storscorer Christoffer Blix. De har i i tillegg mistet 5-6 andre viktige spillere foran denne sesongen.

Begge lag kommer med sin beste stall, så og si. Skal være stor forskjell på lagene, og Skedsmo vinner denne.

Skedsmo klare favoritter hos Nordicbet. Oddsen lå på 1,40, men er nede i 1,13 nå.

Mitt tips: 100 – 0

Aurskog-Høland – Raumnes & Årnes
Det irriterer meg fortsatt at NFF ikke klarte å sette opp AHFK-Rømskog og Årnes-Fuvo. To tøffe lokaloppgjør hadde det blitt, men nå med to «kjipe» kamper. Her er hjemmelaget favoritter etter gode resultater mot Korsvoll og Skjetten i treningskamper. De virker til å ha tatt et nytt steg. R&Å har vært gode fremover, men svake bakover i treningskampene. Gode Patrick Hansen er klar. Jeg husker kampen i høst hvor Årnes kunne dratt med seg tre poeng på Bjørkelangen. Legger de ned like god innsats kan de skremme AHFK.

Lars-Petter Østengen og Mathias Hoftvedt mangler for AHFK - to viktige brikker. Stallen er uansett bred nok til å vinne denne kampen. R&Å kommer uten Tobias S. Jensen av faste, men ellers fullt lag.

Mitt tips: 60-40

Hauerseter – Gjerdrum
Jeg var litt spent på Setra etter avgangen til trener «Titt» Hovde. Inn har Vegard Hokstad kommet, og han har fått på plass noen brikker. Laget ser sterkere ut enn først antatt, så de vil bli å regne med i år også. De har blant annet slått R&Å, men tapt klart mot Fu/Vo. Gjerdrum har gjort noen endringer foran denne sesongen. De har mistet El Hafedi og Ferdaws, men fylt på med ålreite spillere som gir bedre bredde. Mange av unggutta har helt sikkert tatt et steg, og de kan utfordre Hauerseter.

Her ser det også ut at begge lag kommer nokså toppet. Hjemmelaget er favoritter.

Mitt tips: 60-40.

Allerede spilt:


Rømskog/Setskog – Fu/Vo 1-4
Rømsjingene velger å spille på Søndre Høland sin hjemmebane – som er 40 km fra Rømskog. Hjemmelaget har rett og slett ingenting å stille opp i denne kampen mot Fu/Vo. Det er stor forskjell på lagene. Skauingene har mistet viktige spillere som Stian Flies, Marius Heggedal, Olaf Kind og Ørjan Malnes, i tillegg er Jøran Sandby fortsatt kneskadet. Fu/Vo har noen på skadelista de også, men Ørjan Heibergs menn kommer til å vinne enkelt. Det varsles ny stil under Heiberg og det gleder jeg meg til å se.

Nordicbet har 1,21 i odds +1 og Fu/Vo-seier. Et greit spill - i en dobbel.

Mitt tips: 0 – 100.

Skjetten - Rælingen 12-1
For en måned siden var Skjetten meget store favoritter mot Rælingen. Skjetten var gode mot Ready, men har tapt mot Sander og Aurskog-Høland etter det. For Rælingen har pilen pekt oppover og viktige spillere som Adrian Tjernsli og Christoffer Berg har vist god vårform. Skjetten har matchvinnere i Andreas Eriksen og Andreas Castilla, og jeg tror de vinner greit.

Mitt tips: 80-20.

Blir det en cupskrell i noen av kampene?

Så er det bare å glede seg. Allerede onsdag er det kamp. Jeg reiser for å se Rømskog-Fu/Vo, Skjetten-Rælingen og Aurskog-Høland – Raumnes & Årnes. På onsdag 16. mars blir det en helkveld med oppdateringer fra de to andre oppgjørene også. Ønsker du å bidra er det bare å si ifra.

Hvilken kamp skal du på? Hvem vinner rundens kamper?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar