søndag 13. mars 2016

Blir det en jevn og tøff 5. divisjon?

Allerede 4. april åpner årets 5. divisjon. Nordicbet har nå lagt ut oddsen som seriemester. Jeg tar en gjennomgang og legger til litt tanker om lagene.
Vinner AFSK 5. divisjon? Nordicbet har de som nestfavoritt til 2,85 i odds (Foto: Espen Bråthen).
Det ligger an til å bli en fantastisk 5. divisjon i år. Flere av lagene går for opprykk (avhenger av nytt seriesystem), og det er jevnt bak lagene i toppen også. Nordicbet har, dessverre for oss spillere, lagt seg på en litt lav utgang. Det er et fint spill som skal prøves.

Fjellhamar - 1,70 i odds.

Dette er nok riktig odds. De er favoritter. Det har dessverre falt rett igjennom fra 3. divisjon til 5. divisjon på to sesonger. Det er altfor svakt i den tradisjonsrike klubben. Nå har de fått hjem spillere fra Fjellhamar, og de har slutta med pengebruken. Tommel opp. De har klassespillere i Kim Hunstad, PC Ness og Bendik Onsum. Defensiv trygghet, men må finne en som scorer bra med mål.

AFSK - 2,85 i odds.

Riktig odds her også. AFSK er også en gammel storhet som aldri har vært lavere. Dessverre gjør de motsatt av FFK og kaster ut masse penger på spillere i år. Trist i mine øyne. De har fått tilbake Håkon Lundberg som blir viktig i år, og det samme blir venstreslegge Ayoub Blomberg. De kommer til å være med i toppen i år.

Flisbyen - 8 i odds.

Den beste elleveren, men trener nok for lite for å vinne serien. Klarer de å få med alle de beste vil de ta mange poeng. Dette blir mitt sesongspill i 5. divisjon. Flisbyen fyller 25 år i år, og kan kanskje feire det med et opprykk. Klassespillere som Patrick Stensrud og Alex Birkeland kommer til å herje i år.

Sørumsand - 8 i odds.

Får det tøft i kampen om opprykk. Elleveren er ganske bra, men har ikke god nok bredde. Oddsen er kanskje litt lav. Veldig gode bakover med Kim Schøne og keeper Lillebo. Det var måltørke i fjor, men kanskje Said Rahim kan være den nøkkelen i år. Mister kanskje gode Magnus Kolbjørnsrud.

Skjetten 2 - 8 i odds.

Blir det et bedre samarbeid mellom 1- lag og 2. laget kan det bli bra. Stallen til Wiker og Skjetten i 3. divisjon er bra, og får man fylt opp fra de i år kommer de til å komme på øvre halvdel. Oddsen er altfor lav til å spilles.

Nannestad FK - 12,50 i odds.

De har mistet et par viktige brikker i år, og har mange unge gutter. De vil nok slite med å holde plassen hvis det blir massenedrykk. Oddsen er altfor lav - har ikke mulighet til å vinne serien.

Leirsund - 20 i odds.

En gjenoppstandelse, Leirsund. Moro at de er oppe i 5. divisjon i år. De kommer nok til å plassere seg på midt på, men kan få det tøft hvis mange går ned. Har flere spennende spillere, men spørsmålet er om de trener nok.

Åkrene - 24 i odds.

Har gått på noen smeller i treningskampene. Mange unggutter har spilt. Klarer de å fylle på med noen av de gode ender de midt på. Hvis ikke blir det en kamp om nedrykk. Veldig vanskelig å vurdere Åkrene i år.

Aurskog-Høland 2 - 45 i odds.

Et slags AHFK 2 vant enkelt 4-0 mot Blaker i siste seriekamp. Stallen i klubben er bred, så de kan fort henge med i toppen i år. Er mulig man slenger inn en liten penge på AHFK 2. Alt avhenger egentlig av starten - den har felt de de siste tre årene.

Fet 2 - 45 i odds.

Var meget gode i fjor, men i år har de mistet mange spillere. Det vil gå utover 2. laget, og de må nok bruke flere uttrente og unge. Heldigvis kan de bruke sju mann fra a-laget, så de kan bruke a-lagsspillerne. Får de flyt kan de redde plassen, men får det nok tøft.

Ull/Kisa 3 - 45 i odds.

I år tror jeg de rykker ned. En herlig gjeng med mange gode spillere. Nå tror jeg alderen tar de igjen, som vi så litt av i fjor. Savner fortsatt kampreferatene - best i klassen.

Skedsmo 3 - 45 i odds.

Klarte seg overraskende bra i fjor. Nå har de mistet gode Birkeland. De vil også kjempe en tøff kamp om å unngå nedrykk, tror jeg.

Hva er dine meninger om årets 5. divisjon? Bruk kommentarfeltet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar