tirsdag 8. mars 2016

Hvem er favoritter i 4. divisjon?

Det er veldig tidlig, men nå har spilleselskapet Nordicbet lagt ut oddsen sin for 4. divisjon. Det er jamnt over riktig odds her, men det er et par fine spill.
Nittedal og Helmeriksen (t.v) og Blaker og "Svensken" Karlsson får det tøft i 4. divisjon, mener både Nordicbet og jeg (Foto: Espen Bråthen)

Jeg vil komme tilbake med mer «dyptgående» analyser og tabelltips når seriestart nærmer seg, men oddsen fra Nordicbet vil gi en pekepinn på styrkeforholdene mellom lagene.

Her er oddsen på lagene som serievinner, og noen tanker fra meg.

Rælingen – 2,75 i odds.

Rykket ned fra 3. divisjon. Har mistet gode Krolikowski og Kahn. Inn har Fredrik Langseth kommet, visstnok. Både Adrian Tjernsli og Christoffer Berg har vært gode i oppkjøringen. Er ikke min favoritt, men denne oddsen er innafor.

Raumnes & Årnes – 4,50 i odds.

Har fått inn meget gode Patrick Hansen. Ellers har flere av de gode unge blitt ett år eldre og bedre. Gleder meg til å se Thor Martin Heglum i år. Sammen med Mads Hansen kan det bli mange mål fremover. De sliter derimot bakover og treningskampene har ikke vært gode defensivt.

Fu/Vo 2 – 4,50 i odds.

Ørjan Heiberg har fyllt på med gode spillere foran denne sesongen, og det gjør rekruttlaget bedre også. Spiller han kampene selv her vil de være en favoritt. Er mulig å slenge inn noen kroner her, men syns oddsen burde vært litt høyere før man eventuelt spiller.

Gjelleråsen – 4,50 i odds.

Grønntrøyene er nok et lag som vil kjempe i toppen i år. Jeg er fortsatt usikker på laget som kan gå fra det strålende til det begredelige. Bent Inge Johnsen og Robin Ødegård er nødt til å få på plass det defensive i år. Klarer de det er de med i toppen.

Gjerdrum – 11,50 i odds.

Dette blir mitt sesongspill. Ola Jørstad og gultrøyene trener bra om dagen, og har noen spennende spillere. Stallen er litt bredere, men de mistet også to av de beste i El Hafedi og Ferdaws. Ungt lag med godt potensiale, spesielt forsvarspiller Sander Hagen – gleder meg til å se han i kamp.

Mye avgjør om Christoffer Blix blir eller går. Med han er de sikret 25 mål og øvre halvdel, uten han kommer de til å ende midt på. Mistet 5-6 faste, og ikke fått inn det helt store. Spent på skadesituasjonen til viktige Sanderlien og Søgård. Spennende spiller i Marius Tolsciner.

Kløfta – 11,50 i odds.

Fra elendige i vår til veldig gode i høst. Mange gode spillere, men flere av de jobber skift så det varierer hva de kommer med. Adam Olsen har scoret for moro skyld i vinter. Meget gode Eivind Damstuen og Hiwa Poor er viktige. Har også flere spennende unge spillere i stallen. Får de flyt kan de kjempe på øvre halvdel.

Skårer – 25,00 i odds.

Mistet noen sentrale, og ikke klart å fylle på med gode nok spillere. Har selvfølgelig noen få klassespillere igjen som gjør at de kommer til å plukke greit med poeng. Er nok fornøyde med å være i 4. divisjon igjen.

Rømskog – 25,00 i odds.

Jeg tipper Rømskog ned i år. De har mistet flere sentrale spillere i Kind, Heggedal, Flies og Malnes, og det kommer de til å merke. Jøran Sandby er heller ikke helt frisk ennå etter kneskaden fra i høst. Men, de gir seg aldri og står på som alltid. Undervurder aldri denne gjengen. Mest spennende blir å se Simen Aaserud. 16-åringen har i følge rapportene utviklet seg godt i vinter.

Eidsvold Turn 2 – 25,00 i odds.

Ikke mye å melde her. Turn er flinke med sitt rekruttlag, og de kommer alltid med et godt lag. Under midten er mest trolig.

Nittedal – 25,00 i odds.

Klarte endelig opprykket. Feiet gjennom 5. divisjon, men de kommer til å merke at det er stor forskjell på de to divisjonene. Avhengig av spillere som Andreas Skjetne, Thomas Flemmen og Marius Bentzon ligger på et høyt nivå. Det jeg så på høsten av Nittedal er ikke godt nok, og de vil sannsynligvis kjempe om å unngå nedrykk.

Eidsvold IF – 25,00 i odds.

EIF har trent godt i vinter, og resultatene fra treningskampene er ålreite. Stallen er litt tynnere og litt yngre i år. Mistet meget gode Marius Rødsrud til Gjerdrum. Spillere som har kommet inn gir mer bredde, men ikke mer topp. Rødtrøyene kommer helt sikkert til å bite godt fra seg. Midt på, tipper jeg.

Blaker – 50,00 i odds.

De har trent godt, men har manglet mange viktige spillere i treningskamper. Mot Skade sist løsnet det for kultgjengen fra Sørum. Fredrik Larsen & co kommer til å kjempe om å unngå nedrykk. De er gode fremover, men altfor svake bakover.


Dette er en helt feil satt odds. Skedsmo har forsterket godt i vinter, og rekruttlaget kommer helt sikkert til å bli bedre i år enn i fjor. De kommer ikke til å bli så gode at dette er et spill, men det er neimen ikke langt unna. Flere av juniorene kommer også til å ta et par steg i vinter.

Det er vidåpent i kampen om seriemestertittelen i 4. divisjon i år. Som nevnt tidligere kommer ingen til å rykke opp, men de 8-10 øverste lagene vil få en halv nivåheving i 2017. Det kommer til å bli et bikkjeslagsmål om seriemestertittelen og om det å unngå nedrykk.


Det er bare for folk å komme seg opp av sofaen og ut på kamp. Dette kommer til å bli en fantastisk morsom sesong!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar