lørdag 20. september 2014

Firemåls-Sandby senket Åkrene

- Og Skjetten snudde fra 0-3 til 4-3 borte mot Eidsvold IF i en forrykende kamp

Jøran Sandby scorer sitt første mål, av fire, mot Åkrene. (Foto: Espen Bråthen )
Lokalfotballen leverer hver eneste uke. Denne lørdagen var helt suveren. Fine mål, godt spill, sola på topp, og det gynget frem og tilbake.

På Rømskog var det stort sett et godt lag på banen. Åkrene startet godt og tok ledelsen ved Kjetil Transeth. Han headet inn en corner etter seks minutter. Derfra og ut var Rømskog/Setskog best i det meste - utenom i kjefting på dommeren. Det vant Åkrene lett.

Dagens skauing ble hølendingen Jøran Sandby. Han scoret alle fire målene til hjemmelaget.

* Etter 36 minutter spiller hjemmelaget fantastisk fotball. Christian Helbostad spillere vegg med André Sandby, og han legger inn til Jøran. Han dunker ballen inn med venstra.

* Fire minutter senere dribler André Sandby seg forbi fire Åkrene-spillere inn i sekstenmeteren. Simen Bakke redder, men Jøran Sandby setter inn returen.

* Helbostad legger inn fra høyresiden fire minutter etter pause. Ballen treffer Jøran som header i lengste fra 15 meter forbi keeper Bakke.

* Øyvind Sægrov holder på ballen. Han triller den ut til Jøran som skyter fra sju meter og scorer sikkert ti minutter før slutt.

Ros
Rømskog/Setskog imponerte ikke i kampen, men Åkrene var altfor dårlige til å gi hjemmelaget ordentlig kamp.Selvfølgelig var Jøran Sandby bestemann, men også kaptein Marius Heggedal skal ha ros. Han blir bare bedre og bedre, og han styrte egentlig det meste. Pasningsfoten har også blitt bedre. Keeper Håkon Berger har også tatt et steg denne høsten. Det syns jeg er veldig moro til tross for at jeg har "klaget" på han tidligere. I dag ble jeg også imponert av innhoppet til unge Viktor Nilsen.

Fra himmel til helvete

Det gikk mot en sikkert for Eidsvold IF mot serieleder i Skjetten i dag. De styrte kampen mot grønntrøyene og de første 70 minuttene var årsbeste. David Jansen 2 og Ståle Granheim scoret for EIF. Pluteslig fikk Skjetten en scoring ut av ingenting ved Andreas Bakke, og nå løftet de opp laget. De slo enda mer langt og de stresset EIF. Målene rant inn. Andreas Bjerkestrand satte inn 2-3, for storscorer Andreas Eriksen satte inn utligningen og sitt 24. mål denne sesongen. På overtid scoret Jonas Kordahl vinnermålet for Skjetten på overtid.

- Det gikk fra himmel til helvete. Jeg har lyst til å grave meg ned, sier EIFs trener, Eirik Soltvedt, til Lokalfotballen etter kampen på telefon. I dag røyk nok opprykket for EIF, men de har fortsatt heng på topp 4 og kvalikk til NM.

I lørdagens siste og tredje kamp vant Gjelleråsen 2-0 borte mot Raumnes & Årnes.