mandag 20. april 2015

Årnes snudde til seier på en herlig fotballmandag

Med fare for å gjenta meg selv - for en herlig fotballmandag! Årnes snudde mot Rømskog. FU/Vo 2 er serieleder, uavgjort i toppoppgjøret i 5. divisjon. Og vi har bare kommet til 3. serierunde.
Mark Tønnesen (i midten) var banens beste mot Rømskog. Spissen kjørte rundt med Rømskogs midtforsvar. (Foto: Espen Bråthen)

I herlig solskinn badet Årnes kunstgras i kveld. Det lå an til mye moro på Årnes. Det ble en kamp med helt forskjellig omganger. Rømskog var virkelig på hugget, og Årnes var helt borte i starten av kampen. Allerede etter ett minutt header Viktor Nilsen utenfor fra et Stian Flies-frispark. Rødtrøyenes midtbane stresset Årnes til feil på feil. Likevel var Årnes som tok ledelsen. Banens beste spiller, Mark Tønnesen, mottok ballen på 30 meter. Han sendte avgårde ei lompe. Den forsvant i det bortre hjørnet, bak keeper Håkon Berger. Det var en god dupp på den, men den skal Berger ta.

Rømskog fortsatte kjøret og de kom til flere sjanser. Tre minutter senere får Jøran Sandby frispark på 17 meter. Frisparket scorer han på selv. Skuddet gikk i keeperhjønert, og den ellers gode Felix Breivik burde vært på den. Breivik var god i det meste han foretok seg, og ikke minst med kjeftamentet. Herlig nordlending. Fem minutter senere spiller Viktor Nilsen igjennom Sandby, og noe heldig får han med seg ballen. Avslutningen er strålende og bortelaget leder 2-1 på Årnes. Helt fortjent.

Lien i harnisk

Sandby fortsetter å plage Årnes, men nå sitter ikke avslutningene. På sidelinjen er Årnes' trener Trond Lien i harnisk. Hva han sa kan ikke skrives her på bloggen. Om det var av frykt Nicklas Sramek utlignet vites ikke. Uansett var det Tønnesen som løp fra stopperne til bortelaget - igjen. Berger kom ut og reddet, men Sramek satte inn returen. Det tente hjemmelaget, og herfra og ut var de det beste laget.

Den andre omgangen ble preget av mange feil fra begge lag. Det var ingen god kamp cirka 100 tilskuere var vitne til. Etter 57 minutter regna alle med at Jøran Sandby skulle sette inn sin åttende scoring for sesongen. Helt alene på to meter sender han ballen utenfor med venstra. Det skal jo egentlig ikke være mulig av den gode spissen.

Høydepunktet i andre omgang var da jeg fikk en banan av Rømskog/Setskog-trener Øystein Heggedal. Det funker hver gang.

Fagerli avgjør

20 minutter før slutt faller avgjørelsen, skulle det vise seg. Sondra Fagerli setter inn 3-2 til hjemmelaget, etter nok en svak involvering av midtforsvaret til Rømskog. Bortelaget flytter opp laget sitt for å jage utligning. Det gir Mark Tønnesen mye rom, og han får noe muligheter til å punktere kampen. Det endre 3-2 til hjemmelaget etter at Lien bytter en haug med spillere inn og ut. Alt for å stykke opp spillet. Jeg sier det nok en gang - den nye innbytte-regelen i 4. divisjon er noe forbanna tull! Bedriftsfotball blir det.

Best på banen var dommer Rune Løbersli. Godt oppe i situasjonene og myndig kampen igjennom.

4. divisjon: I 4. divisjon ble det noen, la oss kalle det litt, overraskende resultater. Eidsvold IF gikk på en blemme mot Fu/Vo 2. De styrte kampen, men fikk ikke mål Det gjorde derimot Anders Kvalness. Dermed vant Fu/Vo 2 1-0 og nå leder de serien. Eidsvold fikk skader på Andreas Grimstad og Stian Halberg i kveldens kamp. Med eventuelt de ute sammen med Rødsrud og Espen Berg Ottesen kommer de godt svekket mot Rømskog på mandag.

På Li møtte Gjelleråsen et ålreit Eidsvold Turn 2. Hjemmelaget startet best og Tom Grandre sanedte de i ledelsen. Turns gode polakk Piotr Gawecki scoret to kjappe før Gjelleråsen spant opp il 4-2. Målscorere var Pande og Bergseth 2. På Skedsmo tok Fjellhamar ledelsen med 1-0, før Skedsmo2 snudde kampen og vant 2-1.

5. divisjon:

På Nittedal spilte det mange mener er toppopgjør i 5. divisjon. Jeg blant annet, som har tippet de to på topp. Etter en god kamp, etter hva jeg har hørt, endte det med 2-2. Bentzon og Holt scoret for Nittedal, og Kvifte og Håkon Sognæss for Flisbyen. På de andre arenaene vant AFSK 5-0 over Borgen, og de er nå serieleder - tru det eller ei. Bra av grønntrøyene. Blaker feide over Løvenstad med blant annet fire scoringer av Per Einar Martila. Endelig løsnet det for han. På Jessheim vant Ull/Kisa 3 3-2 over et godt AHFK 2. Stian Skjæggenes scoret begge for bortelaget.

I mindre glamorøse, :-), 3. divisjon spilte Strømmen 2 uavgjort mot Skjetten, mens Skårer ble feid av banen av Ready med 1-6.