mandag 6. april 2015

Tabelltips 5. divisjon

Årets 5. divisjon på Romerike er den mest spennende 5. divisjonen, på papiret, på lenge. Her er tabelltipset.
Kim Schøne (t.v) og Sørumsand skal ut i to lokaloppgjør mot AFSK og Magnus Bystrøm Lie (Foto: Espen Bråthen )
Det er litt historisk sus over 5. divisjon. AFSK har aldri vært så langt nede tidligere. Sørumsand rykket ned etter et håp om opprykk til 3. divisjon i fjor. Blaker kjører ufortrødent videre. Dette blir seks spennende lokaloppgjør. Hos Flisbyen har gode gamle Frank Grønlund tatt over som trener. Andrelagene til Fet og Aurskog-Høland er også i serien, og spesielt AHFK 2 gleder seg til kampene mot rivalen AFSK.

Det er altså mange poeng i årets serie. Ett lag som ikke får poeng er Fenstad. De trakk laget like før påske, så det er dermed kun elleve lag i divisjonen.

Tabelltips:

1. Flisbyen

En flau sesong i fjor. De tok nesten ikke poeng. Mye på grunn av lite folk på treninger (og få treninger). Det holder ikke i 4. divisjon. Nå har den tidligere LSK-kjempen Frank Grønlund kommet inn for å få litt fart hvittrøyene igjen. De har den beste elleveren i årets 5. divisjon. Klassespillere i Robin Vågan og Patrick Stensrud., i tilegg er stallen bredere denne sesongen. De har trent bedre enn på lenge, noe treningskampene har vist. De har blant annet slått Blaker ganske enkelt. Jeg tror dermed at de vinner årets 5. divisjon.

Trener:
Frank Grønlund

Sportslig leder :
Andre Myrvang

Oppmann/lagleder:
Tom Grønvoll
Jon-Arne Chr. Møller

Spillere:

Keepere: Per Christian Bergstrøm, Roy  Andre Pettersen, Thomas Syversen
Forsvar: Stian Kvifte, Anders Thomassen, Jørgen Ødegaard, Andreas Gundersen, Stein Dyrseth, Thomas Halstensen, Ole Johannes Sognnæs (Skedsmo), Ulrik Leidland.
Midtbane: Kjell Gunnar Ildhusøy, Henrik Sognnæs (Skedsmo), Robin Vaagan, Patrick Stensrud, Andreas Sannerud, Mats Øien (Skedsmo), Are Adolfsen, Roger Hansen
Angrep: Steffen Berger (Skillebekk), Eivind Svalestad, Alexander Gusevik, Håkon Sognnæs (Skedsmo), André Myrvang


Spillere i avgang:
Halvdan Roth, FFK
Ørjan Hustad, EIF
Resten enten lagt opp, trappet ned eller hviler.

Resultat i treningskamper:
Kurland- FBK 0-2, FBK-Blaker 2-1, FBK A-FBK JR 7-0

Målsetting for årets sesong:
Kjempe i toppen. Ha det moro og skape glede på fotballbanen for oss selv, supportere og dommere :)

Budsjett (seniorfotball 2015):
650.000,- (A, B, C –lag + Jr. lag +M34, 7er). Vi skiller ikke de ulike i budsjettering.

Hvem rykker opp:
Nittedal og Flisbyen ;-)

Hvem rykker ned (de tre nederste lagene):

Fenstad, Skedsmo 3, Borgen eller  Aurskog-Høland 2

2. Nittedal

Nittedal tapte opprykket på høsten. De ledet lenge, men de siste seks kampene ble til total krise. Stallen i år er stort sett den samme, men noen få forsterkninger. Det er en veldig revansjesugen gjeng, og de satser virkelig på å rykke opp i år. 

- At ikke opprykket ble sikret i fjor, men samtidig så har vi godt av å være i 5. divisjon ett år til, har bedre dekning på de sentrale posisjonene i år enn vi noen gang har hatt. Tipper det blir jevnere i 2015 enn 2016, og ønsker alle lykke til, sier trener Agnar Pedersen.

Denne sesongen blir nok minst like tøff for Nittedal, men jeg tror de går opp fordi de har lært fra fjoråret, pluss at de har sett gode ut i treningskampene. De har blant annet slått Gjelleråsen.

- Det viktigste har allerede skjedd i 2015, og det er seieren mot GIF på LI, ekstremt viktig å endelig ha kåret bygdas beste lag, som da er oss, sier Pedersen og smiler bredt.


Spillerstall + støtteapparat – (Nye spillere og spillere i avgang):

Keepere: Anders Molstad, Lars Monssen, Atle Fornes

Forsvar: Christian Hoen, Fredrik Flittie Onstad, Jonas Lie, Klaus Westersund, Magnus Sandtveit, Marius Bentzon, Ola Markus Tukun, Thony Nguyen, Tim Kjeldsberg, Tom Tyen, Martin Allum, Rolf Grønås

Midtbane: Andreas Skjetne, Delani Reshane, Hallvard Andersson, Joachim Helmriksen, Josef Nawn, Marius Særnmo, Morten Moland, Nicolay F. Meyer, Patrick Randem, Herman Singh, Jørgen Pollestad

Angrep: Jon Anders Hansen, Martin Frostelie, Henrik Tømte, Thomas Flemmen

Nye spillere: Nicolay F. Meier (midtbane/forsvar), Anders Molstad Johnsen (keeper), 4-5 til på vei inn.

Ingen spillere ut.

Vi har meldt på 2 lag. Ett i 5. og ett i 9., som er sammenslåing mellom junior og a-lag pluss forhåpentligvis litt flere spillere inn vil gjøre dette mulig.

Vi har pr nå ca 30 spillere i stallen.

Hovedtrener: Agnar Pedersen
Spillende trener: Thomas Flemmen
Spillende Trener: Marius Særnmo
Hjelpetrener: Øyvind Løken
Spillende hjelpetrener: Joachim Helmriksen
Manager: Steinar Flesland

Resultat i treningskamper:
NIL – Kløfta: 0-1
Nannestad – NIL: 3-1
Holter – NIL: 4-4
NIL – GIF: 2-1
NIL – Varpe: 11-3

Målsetting for årets sesong:
Blant de 2 beste

Budsjett (seniorfotball 2015):

40 000

Hvem rykker opp:
NIL
Aurskog/finstadbru

Hvem rykker ned (de tre nederste lagene):
Aurskog/høland 2
Blaker
Fenstad
(ønsketenkning ;-) )

3. Sørumsand

All ære til Sørumsand for å stikke frem nesa i fjorårets sesong, men det at de tippet seg selv om på opprykksplass så voldsomt tilbake på rødtrøyene. Det endte til slutt med nedrykk til 5. divisjon, og i år må de ta helt nye tak. Kim Schøne og Mats Weinholdt har tatt over laget og er spillende trenere. Det er to sterke personligheter så det blir spennende å se hvordan de håndterer laget. Ut fra Sørumsand har flere gode talenter forsvunnet. Blant annet gode Jesper Kornbakk, som har gått til Lillestrøm SK junior interkrets. Fire andre har forsvunnet til Strømmens juniorlag. SIF har hentet inn noen forsterkninger, men jeg føler det ikke er godt nok til opprykk i år.


1. Daniel Furre, 3. Ako Aliassi (Ny, egen jr.stall), 4. Mats Ragnhildsløkken, 5. Kim Schøne, 6. Patrick Andreassen (Ny, AFSK), 7. Toni Fetahu (Ny, AFSK), 8. Simen Breen, 9. Saeed Rahim (Ny, Husøy & Foynland), 10. Aleksander Aasrum (Ny, OSI), 11. Delshad Nazari, 12. Kristian Lillebo (Ny, Skedsmo), 14. Mats Weinholdt, 15. Magnus Kolbjørnsrud (Ny, egen jr.stall) , 17. Behzad Nazari , 18. Niclas Strøm, 19. Stian Bernstrøm Rønbeck (Ny, tilbake fra militæret/studier), 20. Bjørnar Barikmo, 21. Sander Fagerhøi (Ny, egen jr.stall), 23. Sander Seth (Ny, egen jr.stall).

Spillende trenere: Kim Schøne og Mats Weinholdt
Lagleder: Finn Kleven
Materialforvalter: Tom-Arne Barikmo

Spillere i avgang:

Vi driver og jobber med oppgradering av hjemmesiden vår www.sifalag.no om dagen, håper den er klar i løpet av april.

Treningskamper:
SIF - Kløfta 3-3, Gjelleråsen - SIF 6-1, SIF - Rømskog 4-3

Målsetting: Opprykk

Budsjett 2015: Har ikke eget budsjett for senior. Samlet budsjett med juniorlag på drøye 250000,-

Rykker opp: Sørumsand og Nittedal


Rykker ned: De tre dårligst plasserte lagene blir Skedsmo 3, Løvenstad og Fenstad SK.

4. AFSK

Aurskog/Finstadbru har aldri vært lavere i seriesystemet siden sammenslåingen i 1986. Grønntrøyene har hatt flere elendige sesonger, og burde strengt tatt rykket ned tidligere. Nå er de derimot i 5. divisjon og trenere Bjørn Ivar Bergerud og Roger Melby har en formidabel oppgave foran seg. Tidlig på vinteren har det vært krise, og de var få på trening og elendige treningskamper. Heldigvis har troikaen Stian Lerdahl, Joakim Berg, Magnus Bystrøm Lie og Emil Rydje valgt å spille for de grønne i 2015. Utfordringen er for Lerdahl og Berg er skadeplagene de har. Kunstgresset på Aursmoen er ti år gammelt, og det gir mange av spillerne utfordringer på skadefronten. 

En viktig nykommer er Piotr Smolec fra AHFK. Den raske spissen kan gi AFSK de målene de trenger for å henge med i toppen. Også unge Andreas Halvorsen blir spennende å følge i år.


Keepere: Thomas Aastad, Magnus Kopperud, Lars Jøran Andersson
Utespillere: Thomas Lerdahl, Henrik Michelsen, Simen Kristiansen, Helge Engen, Emil Rydje, Stian Røisgaard, Even Krog, Dag Værvågen, Kenneth Wauer, Kristian Lundberg, Magnus Bystrøm Lie, Joakim Berg, Christian Sørevik, Andreas Halvorsen, Cherno Nyang, Daniel Ekeberg, Piotr Smolec, Marius Henriksen, Stian Lerdahl, Nikolai Toverud, Glenn Wallander Bjerkely.

Nye spillere: Piotr Smolec (Aurskog-Høland FK), Lars Jøran Andersson (Sportsklubben Speed), Helge Engen (Blaker), Even Krog, Marius Henriksen, Nikolai Toverud (alle comeback).

Spillere i avgang: Morten Larsen (trener aldersbestemt i LSK), Patrick Andreassen og Toni Fetahu (Sørumsand). I tillegg er det uavklart rundt noen spillere.

Støtteapparat: Bjørn Ivar Bergerud (hovedtrener), Roger Fossen-Melby (assistenttrener), Helge Engen (lagleder), Jan Nilsen, Tor-Egil Røisgaard og Terje Halvorsrud (materialforvaltere), Olaf Engen (altmuligmann).

Resultater i treningskamper: Blaker (2-6), Fet (0-8), Eidskog (0-5), Trøgstad/Båstad (2-1).

Målsetting: Være med i opprykkskampen.

Budsjett: Har ikke svaret på det.

Hvem rykker opp: Det har jeg for lite kunnskap til å mene noe om .


Hvem rykker ned: Det har jeg for lite kunnskap til å mene noe om.

5. Blaker

Denne herlige gjengen står på hvert eneste år. De gjør det nesten alltid bedre enn forhåndstipsene. De er en sammensveiset gjeng som har spilt lenge sammen, og de er et lag som står på 100% i hver eneste kamp. Trener Fredrik Larsen har stort sett samme tropp som i fjor, men den ser litt tynnere ut i år. Heldigvis har Raymond Berntsen skrevet på for Blaker og han blir en god forsterkning. I tillegg er det spennende om hvor mye Martin Nordseth og Mathias Karlsson får bidratt. Hvis de to får mye spilletid blir de med opp i opprykkskampen. Per Einar Martila blir også viktig. Spissen har scoret 65 mål de siste tre sesongene.

Blaker er et stort og tungt lag bakover på banen, så de vil nok få utfordringer i de bakerste leddene. På keeperplassen er det også et stort spørsmålstegn. 


Spillerstall + støtteapparat – (Nye spillere og spillere i avgang):
Ole Guttorm Bjørnstad, Tore Fjeldheim (comeback) - Pål Thoreid, Patric Nygren, Fredrik Kristiansen, Thomas Bogen, Thomas Nylenden, Aleksander Braaten - Martin Nordseth, Raymond Berntsen (ny fra Hasle-Løren), Thomas Haug, Eirik Hoel, Thomas Skaalerud, Per Einar Martila, Trond Viggo Berger, Mattias Karlsson, Daniel Pereira (comeback, ny fra Sørumsand), Anders Bergersen (ny fra Aurskog-Finstadbru)

Spillere i avgang:
Gunnar Foss, Eskild Pedersen, Vegard Gjelsvik (håper fremdeles han blir med), Anders Egeberg, Stian Sæten, Kristian Hovelsås, Helge Engen, Thomas Digerås.

Enkelte av disse spilte for det meste B-kamper.
 
Resultat i treningskamper:
AFSK - Blaker 2-6
Flisbyen - Blaker 2-1
Skedsmo jr - Blaker 4-5
Blaker - Åkrene (spilles 26.3)

Målsetting for årets sesong:
Øvre halvdel av tabellen 

Budsjett (seniorfotball 2015):
Usikker på beløp, men bruker ikke penger til kjøregodtgjørelse på spillere. Trener og oppmann får kjøregodtgjørelse. Bruker en del penger på å leie bane på Aursmoen, men betaler dette ved at laget arbeider dugnad på Renor. Spillerne har fått nytt treningsutstyr (dress, t-skjorte og langermet undertrøye). 

Hvem rykker opp:
Sørumsand og Nittedal 

Hvem rykker ned (de tre nederste lagene):
Fenstad, Løvenstad og Skedsmo3


Blaker stiller ikke med to lag i 2015. B-laget i 7. divisjon har trukket seg.
Blaker har tre spillere over 40 år, Tore Fjeldheim (født 1967), Thomas Haug (født 1972) og Thomas Skaalerud (født 1974). De to sistnevnte har 833 A-lagskamper tilsammen.
Per Einar Martila har scoret 65 mål de tre siste sesongene. Thomas Skaalerud har blitt Blakers assistskonge 5 år på rad. 

6. Fet 2

Andrelaget til Fet er reservene til 4. divisjonslaget pluss juniorer. Stallen til Fet er god, så dette nyopprykkede laget kan bite godt fra seg. Ser man på den siste kampen for Fet var spillere som Mads Jarnbjo, Marius Karlsen, Stian Sæther, Anders Preseterud og Marius Tolsciner på benken. Med de på 5. divisjonslaget vil det bli mange poeng. Fet har også flere spennende unggutter som jeg gleder meg til å se, blant annet Tolsciner.

7. Ull/Kisa 3

Denne herlige gjengen slutter aldri å imponere. Selv om de blir ett år eldre for hver sesong, så fortsetter de å levere. Spesielt spissene Harald Heggelund og Stian Slattum er suverene. Heggelund har tydeligvis holdt kroppen sin i bedre sjakk enn Slattum, og holdt et høyere nivå de to siste årene. Man skal ikke glemme kantspillerne Erik Rogstad og Alexander Bach heller. De har en ufattelig stor mengde med målgivende, og de holder godt nivå. Sentralt på midtbanen er eks-Ull/Kisa-spiller Moa Abdullah meget viktig. Karene er som sagt ett år eldre, og jeg lurer på når det skal stoppe opp litt. Jeg tror det skjer delvis i år, men t de fortsatt biter godt ifra seg.

I tillegg har laget, som er uavhengig av Ull/Kisa, lokalfotballens beste kampreferat. Det stoppet opp litt på høsten i 2015, og nå frykter jeg at det ikke blir noe i 2015. Nettsiden til laget er borte, dessverre.


Spillerstall Ull/Kisa 3:

Keepere: Erik Smokvina, Lars Ola Amundsen

Utespillere: Bjørnar Lindholt, Bjørn Egil Brekke, Einar Brendengen, Glenn Øynebråten, Håvard Lyngstad, Mino Jensen, Per Arne Nyjordet, Alexander S. Bach, Erik Rogstad, Geir Aasen, Harald Heggelund, Helge A. Richardsen, Kai Simen Enderud, Kevin Alfheim, Mohamed Abdullah, Ole Jørgen Boquist, Stian Slattum, Svein Erik Amundsen

Inn: Foreløpig ikke fått navntrekket til noen, håper på 1-2 inn på tampen.
Ut: Øystein Grøndahl, Inge Pederesen, Lars Erik Bjørnseth

Resultat i treningskamper:

28.02.15: Ull/Kisa 3 - Dal 3-1
15.03.15: Ull/Kisa 3 - Holter 1-4 
25.03.15: Nannestad - Ull/Kisa 3 X-X

Målsetting for årets sesong: 

Øvre halvdel

Budsjett (seniorfotball 2015): 0

Hvem rykker opp: 

Aner ikke, men det blir ikke oss.

Hvem rykker ned (de tre nederste lagene): 

Aner ikke.

8. AHFK 2

Andrelaget til Aurskog-Høland 2 så bedre ut tidligere i vinter. Dessverre for klubben har spillere som blant annet Kristoffer Lie og Anders Presterud forsvunnet, og stallen er blitt tynnere. Det som er bra med det er at flere unggutter får sjansen sin i 5. divisjon. Spennende spillere som Henrik Bjørnstad, Jonas Grahn (gutt) og Thomas Bjørklund (gutt) vil få prøve seg på et godt nivå. Laget blir nok en fin blanding av rutinerte spillere som feks Bård Kolstad, hvis han ikke fortsetter å imponere som spiss, Vegard Aaserud, som ikke har fått trent godt nok i vinter, til unge gode spillere som Tormod B. Sørlie og Ahmed Jouini. Jouini opererte i vinter, men er på gang og han har virkelig kastet hanskene (pun intended) i kampen om keeperplassen i 4. divisjonslaget med Jonas Hemmingbye.

Stallen:

Reserver i 4. divisjon, pluss juniorer og guttespillere.

Målsetting:

Holde plassen.

Hvem rykker opp:

Nittedal og Sørumsand

Hvem rykker ned:

Skedsmo 3 og Fenstad. AFSK holder vel plassen :-).

9. Løvenstad

Ikke fått svar på mailene mine.

10. Borgen

Ikke fått svar på mailene mine.

11. Skedsmo 3

Ikke fått svar på mailene mine.

12. Fenstad

Har trekt laget sitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar