torsdag 30. april 2015

Jevn åpning i 4. divisjon

De fire første serierundene er nå ferdige i årets 4. divisjon. Noen overrasker, men de fleste er på det jevne. Stort pluss for Fu/Vo 2 og stort minus for Fjellhamar og Eidsvold IF til nå.
Fu/Vo 2 leder 4. divisjon med tolv strake poeng. (Foto: Fu/Vo)
Overraskende nok finner vi FU/Vo 2 som serieleder med full pott på fire kamper. Det vil nok komme tøffere dager, men du verden for en seriestart. Foran denne sesongen har FU/Vo hentet inn en god del spillere, og de er jevne med mange av de andre. Ingen topper er hentet inn og dermed er bredden større. Det er vel nesten så de kan stille to jevngode lag med noen få unntak. Preben Finstad og Ole Halvorsen har scoret fire mål hver.

På plassen bak finner vi Aurskog-Høland med ti poeng. Hvittrøyene har til dels imponert, men vært for varierende. Det som er bra er at de plukker poeng sent i kampene. Det er tydelig at laget, under Arne Henrik Vestrengs vinger, har trent godt i vinter. Nå er Lars-Petter Østengen på vei tilbake for fullt, og sammen med Lars-Eirik Svardahl blir det mange mål i år. 17-åringen Bendik Vestreng har også begynt å score.Fet er vel laget som har imponert mest hittil. De har feid Kløfta, Gjelleråsen og Eidsvold Turn 2 av banen i år med store sifre. Det eneste tapet kom mot Lørenskog 2 som stilte med et lag hadde vært i toppen av 3. divisjon, og dermed står de med ni poeng. Fet er rett og slett dønn solide i alle ledd. De jobber hardt og godt sammen, og de har noen veldig gode offensive spillere. Christoffer Blix står med sju scoringer, ett bak Sandby i Rømskog, og Sanderlien og Søgård kommer rett bak.

Best i avdelingen?
På fjerdeplass finner vi avdelingens beste lag, akkurat i disse dager. Lørenskog 2 har 17-6 i målforskjell fra de to siste kampene. Rømskog og Kløfta var veldig heldige som møtte de før 2. divisjon hadde startet, så derfor har de bare sju poeng nå. Fet sa det selv til meg at dette var avdelingens klart beste lag. Seniortroppen til Lørenskog er stor, men det må den være hvis de skal kjempe i 2. divisjon, 4. divisjon og junior interkrets. Det som kan felle Lørenskog 2 er skader og suspensjoner, og kampen om overlevelse i både 2. divisjon og interkrets. Laget har uansett en klar målsetting om opprykk til 3. divisjon.

På samme poengsum finner vi Raumnes & Årnes. Etter en svak start har Trond Lien fått dreisen på blåtrøyene. Det har blitt seire mot Rømskog og gode Kløfta. I neste serierunde står Lørenskog 2 på motsatt banehalvdel. Mark Tønnesen har fått en «ny vår», og scoret tre mål allerede. Den raske spissen har nok funnet sin plass. Mot Kløfta kom han derimot fra innbytterbenken, men scoret like etter innhoppet. Bakerst har Årnes Felix Brevik og han kommer til å bli viktig.

På sjetteplass er Rømskog. Poenget bak Årnes. De var heldige i første seriekamp, og gikk på to tap i de neste. Mot Eidsvold kom de tilbake på vinnersporet igjen. Da var innsatsen og gløden tilbake slik som vi kjenner de. Elleveren er bedre enn i fjor, men det er litt andre spillertyper. Jøran Sandby fortsetter å banke inn mål, og nå har han åtte mål på fire kamper.

Ustabile Kløfta
På sjuende finner vi Kløfta med fire poeng. Laget er ustabilt, noe som trener Pettersen varslet før sesongen. Storscorer Adam Olsen har funnet målformen, men kaptein Eivind Damstuen har vært ute en periode. Åkrene og Gjelleråsen har samme poengsum. De to lagene spilte 1-1 i siste kamp. Åkrene holdt bedre ut mot de enn mot AHFK, men de har ikke samme spisskompetanse, bokstavelig talt, ettersom Fagerhus og Baybutt mangler. De har derimot rutine og de kan ta mange poeng med den. Gjelleråsen har hatt både leie skader og suspensjoner som har ødelagt litt av sesongstarten.

Så kommer det fire lag på tre poeng. Overraskende nok er Eidsvold IF det neste laget. De har derimot én kamp mindre spilt enn de andre, som går mot Åkrene i juni. De har hatt flere skader på viktige spillere, men det løsner litt nå ser det ut til. Skedsmo 2 og Eidsvold Turn 2 har startet som forventet, og jeg tipper de kommer til å ligge der nede ut sesongen.

På nest siste plass finner vi Nannestad. Nedrykksdømt av så å si alle. De overrasket med å slå Rømskog, men ellers har det vært tunge tap. Spesielt 3-12-tapet mot Lørenskog 2 var ille. På bunnen finner vi Fjellhamar med kun to poeng. Det holdt nesten helt inn mot AHFK, men Lars-Petter Østengen utlignet på overtid. De har noen meget gode spillere, som gjør at Fjellhamar kommer til å klatre på tabellen fremover. Både Kim Hunstad og Lars Kvamme er klassespillere. Det er kun tre lag som har sluppet inn mindre mål enn Fjellhamar. Får de det til fremover på banen blir det bra.

Neste serierunde starter på søndag med Raumnes & Årnes mot Lørenskog 2 kl. 18:00 på Årnes kunstgras. Mine tips til serierunden kommer fortløpende.


PS! Det ble en god runde på odds-spillingen på Nordicbet. Både Rømskog-seier og Fjellhamar-uavgjort gikk inn til gode odds.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar