tirsdag 21. april 2015

Aurskog-Høland slo Åkrene - Svardahl den store spilleren

Det ble 4-0 til AHFK over Åkrene på tirsdagskvelden. En svak førsteomgang ble til en bedre andreomgang, og Lars-Eirik Svardahl kjørte over Åkrene til slutt.
Banens to beste spillere. Lars-Eirik Svardahl gikk til slutt seirende ut av duellen med Simen Bakke. (Foto: Espen Bråthen)
Det ble som forventet på Høland stadion. Hjemmelaget trillet ball, og bortelaget lå bakpå i en 4-5-1-formasjon. Det løste Åkrene på en meget god måte, og de frusterte AHFK i store perioder. De tok lang tid ved dødballer, lange avklareringer - både opp i banen og langt ut i skauen. Det er slik Åkrene må spille for å slå et lag som Aurskog-Høland.

Det var også, dessverre, en god del klaging på dommeren i dag. Jeg syns han klarte seg greit, men jeg kan skjønne at Åkrene klagde mer og mer utover i kampen. De hadde ikke dommeren med seg i kveld. Men, til slutt ble det bare for dumt. En episode like før slutt løp 7-8 spillere bort til dommeren for de syns Lars-Petter Østengen skulle hatt gult kort - i reineste Chelsea-stil. Da er det 4-0 på Høland stadion og ett minutt igjen.

Hjemmelaget tok ledelsen ved midtstopper Eirik Haugen. Den gode stopperen dunket inn ballen fra sju meter etter at Henrik Jensen dempet den ned til han. Like etter burde Svardahl økt til to, men Simen Bakke reddet godt. Det gjorde han mange ganger i kveld.

Svardahl kjørte på

Andreomgangen starter som den første ble avsluttet. Hjemmelaget trykker på, men Åkrene har tålig kontroll. Etter 53 minutter dribler Svardahl halve Åkrene, før Steffen Krogstad plasserer ballen i hjørnet. Der står derimot Anders Grøndal og får avklarert. Svardahl fortsetter å herje med Åkrene, men den forløsende scoringen kommer ikke. Både han og Joar Akselsen har store sjanser. Åkrene begynner å plukke noen gule kort ute på banen, og humøret til de blir enda dårligere.

15 minutter før slutt spiller Svardahl og Jensen bra sammen. Sistnevnte slår et hardt innlegg som Stian Skjæggenes setter inn. Åkrene protesterer hardt på den fordi de vil ha offside. Etter den scoringen raknet det fullstendig for Åkrene. Lars-Eirik Svardahl lobber inn 3-0 og Bendik Vestreng bredsider inn 4-0, åtte sekunder etter at han ble bytta inn.

- Jeg stusser litt på dommeren i dag. Det er ikke hans skyld at vi taper, men jeg føler vi ikke får mye av han i dag, sier Patrick Ween etter kampen. Fin type denne Ween, og jeg kan som sagt forstå noe av klagingen.

Texas på Fedrelandet

Mellom Fet og Lørenskog 2 ble det stort drama på slutten. Lørenskog ledet 2-1 30 minutter før slutt. De økte til 3-1, før Fet reduserte. Det  ble 3-5 etter målbonanza på slutten. På Nannestad vant bortelaget Kløfta hele 6-0 over Nannestad. Storscorer Adam Olsen scoret tre av målene. Dennis Rognstad, Magnus Hovde og selvmål ordnet de tre siste. De første fra Olsen var på straffe, før de punkterte kampen med tre raske mål på sju minutter.