mandag 25. mai 2015

Rødsrud fløy høyt mot Årnes

Eidsvold har den siste tiden underprestert i 4. divisjon. Med innsats og kynisme, pluss en meget opplagt Marius Rødsrud, slo de Raumnes & Årnes med 3-0.
Marius Rødsrud scoret to mål mot Årnes (Foto: Espen Bråthen)
På Årnes sin fine gressmatte, endelig gresskamp igjen, gikk Eidsvold IF ut i en 4-5-1-formasjon med Marius Rødsrud alene på topp. Det skulle vise seg å være en god taktisk vurdering av Eirik Soltvedt og Børre Lien Hansen i EIFs trenerapparat. Starten på kampen var jevn, og nærmest kom Øyvind Linnes med en heading i tverrliggeren. EIF pakket Årnes godt inn, pluss at de ga lite bakrom til Mads Hansen og Mark Tønnesen. De to spissene er gode rettvendt, men får juling i duellspillet.

Det er litt snodig at Årnes ikke utnytter mangelen på fart til EIFs stoppere Ståle Granheim og Martin Andresen. Det er greit å ha en kampplan man ønsker å benytte seg av, men Årnes burde slått litt lengre for å strekke EIFs forsvar. Det gjorde ikke hjemmelaget og rødtrøyene hadde stort sett kontroll da Årnes prøvde seg fremover.

Det første målet kom etter en dødball. Marius Rødsrud ble felt på vei fremover. Gaute Granheim slo ballen langs bakken inn mot første stolpe. Der dukket Rødsrud opp og styrte ballen i mål bak Felix Brevik. Noen minutter satt 0-2 på Årnes. Keeper Glenn Wilsgård dæljet ut ballen. Jim Freddy Pedersen stusset ballen i bakrom, og Rødsrud løp seg fri. Han lobbet ballen pent over Brevik, og rødtrøyene doblet ledelsen. Helt fortjent egentlig.

Rødsrud - for en spiller!

Marius Rødsrud er en spiller med god fart, teknisk og taktisk god. Han skapte mye på egen hånd for rødtrøyene, og han er en spiller som kan løfte Eidsvold opp på tabellen utover sesongen.

Den andre omgangen ble stort sett som den første. Hjemmelaget med ballen og bortelaget som skapte sjansene. I tillegg hadde EIF innsatsen som skal til for å vinne kampen. Spesielt Ørjan Hustad, Gaute Granheim og Tommy Brenna Nilsen tok fullstendig luven av Årnes sin midtbane. Dessverre for Årnes måtte kaptein Hans Kristian Hofsrud ut med skade. Der mistet Årnes mye duellkraft.

Ørjan Hustad plaget Årnes, her ved Øyvind Hofsrud og Shivan Taha, i 94 minutter (Foto: Espen Bråthen)
Sju minutter før slutt punkterte Gaute Granheim kampen med sin 3-0-scoring for EIF. Nyankomne, og nylig innbyttede, Joakim Eriksen spilte ut til Marius Rødsrud. Han la inn med sitt gode venstrebein og Granheim dyttet ballen enkelt i mål.

- Jeg synes vi vinner fortjent. Vi ble enige om å gjøre det enklere og straffe dem på overganger. Det lyktes vi med. Alle gutta jobbet sokkene av seg, og vinner også sjansestatistikken klart 8-5, sier Eidsvolds trener Eirik Soltvedt.

Soltvedt vant treneduellen mot Trond Lien
Jantelov?

Så vil jeg slå et lite slag for Eidsvold. Ja, Eirik Soltvedt fyrer løs noen ganger, og det syns jeg er moro, så at noen ikke liker det er greit nok. Men, fakta er at de har manglet 7-8 faste spillere i nesten hver kamp. Ta ut flere av de beste i din klubb og se hva du sitter igjen med. Det er lett å sitte på utsiden og kjefte og sutre som noen gjør, feks på Åkrenes forum. Eidsvold har faktisk kuttet ned spillerlønningene med store summer de siste årene. Det har jeg fått se med egne øyne. Det skal de ha mye ros for. De skal faktisk ha masse ros for det. Jeg veit om klubber som bruker mer enn de i både 4.- og 5. divisjon. Jantelov og bygdedyr er dessverre noe Soltvedt og gjengen må leve med fremover.

Til slutt: Ja, de har underprestert til nå. Det er jeg helt enig, men la oss se når de får tilbake alle spillerne. Da kan vi si om sesongen er svak eller bra.

På Raumnes og Årnes var det altfor svak over hele linja. De virket ikke interesserte i å vinne kampen. Unggutten Tor Martin Heglum kom inn ved pause, og han virker som en spennende spiller.

Herlig fotballtirsdag

I morgen (tirsdag) spilles det mange spennende kamper. Blant annet skal serieleder Aurskog-Høland på besøk til meget gode Lørenskog 2. Kampen skal også filmes av Steinar Pedersen som Lokalfotballen samarbeider med nå. Det vil komme høydepunkter fra den kampen etter hvert. To lag som ikke har fått det helt til i år, men som ønsker å ligge i toppen, Kløfta og Gjelleråsen møtes på Kløfta.

Jeg gleder meg til morgendagen. Hvilken kamp skal du se?

Gaute Granheim setter inn 3-0 for Eidsvold IF