onsdag 20. mai 2015

Skaalerud i 100 til ingen nytte

Lokaloppgjøret mellom Blaker og Fet 2 ble som mange hadde håpet på. Ampert, tøffe dueller, mange mål og en scoringsrekord var fellesnevneren i kampen som Fet 2 vant 5-2.
Blaker jubler for ny Skaalerud-scoring, men Fet 2 kunne juble mest til slutt (Foto: Espen Bråthen )
Oppgjøret på et solfyllt Bruvollen varmet mange med interesse for lokalfotballen. Alle blakerværinger, utenom to, var nok ikke fornøyde med resultatet. Gjestene fra Fetsund var veldig effektive og vant 5-2.

Den første omgangen var jevn, fikk jeg fortalt ettersom jeg kun rakk andre omgang. Marius Tolsciner, Sjur Strandbakken og veldig gode Christoffer Blix sørget for bortelagets scoringer før pause.

- De scorer vel på alt de har. De scorer to raske, og så presser vi men da setter de inn en til, sier Blakers kaptein, Eirik Hoel.

Anført av blakergutt Martin Mathisen spilte Fet en effektiv og god fotball i første omgang. Det var hans første kamp for Fet mot Blaker etter overgangen for to sesonger siden. Litt kuriosa er at Blaker møtte Fet 2 sist for seks pr siden i 5. divisjon. Åtte spillere som var i troppen da var med i kveld, plus at en har byttet side, Martin Mathisen (info hentet fra Blakers Twitter-konto).

Blaker presset, Fet scoret

Andre omgang startet som første begynte. Blaker presset, mens Fet lå kompakt og kontret godt nesten hver gang. Blaker fikk en livlinje når Thomas Skaalerud skrudde inn en corner i lengste hjørne. Trener Fredrik Larsen manet på sine gutter. På sin andre kontring i andreomgangen løp 98-modell Morten Vikerhaug seg fri og han satte inn 4-1 bak Ole Guttorm Bjørnstad i Blakers mål.

Blaker gir seg som kjent aldri. Neste scoring skulle bli en liten milepål. 41-åringen Thomas Skaalerud smalt inn 2-4 på Bruvollen, og dermed scoret han sitt mål nummer 100 for Blaker.

- Nja, det var vel til liten nytte, sa Skaalerud etter kampen.

Og det stemte ja. Nok en gutt født i 1998, Thomas Walseth, forresten 24 år yngre enn Skaalerud, scoret kampens siste mål.

Fet fikk en skade på sin keeper i sluttminuttene. Direkte fra Blaker-trening med sønnen sin entret Fets Kjetil Moren Bråthen sin gamle hjemmebane med en noe uvant keeperdrakt på overkroppen. Han var tredje sist på scoringen til Walseth.

Fet 2 føyk nå opp på andreplass i 5. divisjon, på lik poengsum som serieleder Nittedal. Blaker er på 4. plass.

Bilder (Lagt til flere bilder nå kl. 23:56):