lørdag 26. september 2015

Blaker kriget seg til tre poeng mot Aurskog-Høland 2

Serietoer Blaker klarte tre poeng mot Aurskog-Høland 2. Det unge bortelaget hadde fortjent mer, men nå er Blaker snart klare for 4. divisjon.
Blaker kriget til seg en trepoenger mot Aurskog-Høland 2. Nå nærmer de seg opprykk. (Foto: Espen Bråthen )
Foran 100 tilskuere, de aller fleste fra Aurskog-Høland FK, ble det aldri servert en strålende kamp. Når Blaker spiller er det mye tjo og hei og lange baller, men slik er Blaker og det gir de en andreplass på tabellen. De spiller på sine styrker og det er helt riktig.

Bortelaget kom med tre guttespillere på midtbanen, og sammen med Henrik Studsrud ble det en snittalder på 17 år. De hang imponerende godt med Blaker, i perioder noen hakk bedre enn Blakers midtbane også. Det gror godt i AHFK om dagen.

Den første omgangen var AHFK 2 klart best. De stresset Blaker over hele banen, og de var flinke til å senke seg når Blaker slo de lange ballene opp mot Per Einar Martila. Spissene til AHFK, Bendik Vestreng og Fredrik Skogstad, burde scoret to mål hver i første omgangen. De løp fra Blakers forsvar flere ganger, men keeper Ole Bjørnstad tok det meste. Åtte minutter før pause måtte han derimot kapitulere. Jonas Stigen ble felt, til masse uenighet fra Blaker. Den så tvilsom ut fra min posisjon, men i pausen sa Stigen at Blakers spiller hadde sagt at det var straffe. Skogstad smalt ballen midt i mål.

Fredrik Skogstad scorer på straffe (Foto: Espen Bråthen )
Blaker snudde kampen

Vi fikk se et helt annet Blaker-lag rett etter pause. Det var mer trøkk i de fleste. Spesielt Martin Nordseth våknet, og sammen med spisskollega og storscorer Per Einar Martila satte de AHFK under press. Utligningen kom etter fint Nordseth-forarbeid. Ballen gikk ut til Patrik Eriksen. Innlegget satte Martila i så og si åpent mål. Ti minutter ut i omganger får Blaker straffe. Nordseth skyter hardt fra 18 meter og treffer en AHFK-spiller i hånda. Straffen setter Martila enkelt nede i hjørnet. Det var hans 21. scoring i år, og er toppscorer i 5. divisjon.

Per Einar Martila scorer sin første scoring mot AHFK 2 (Foto: Espen Bråthen )
Den siste halvtimen blir så og si spill mot et mål, eller mer rot og knot på midten kan man si. Blaker la seg veldig lavt, pluss at roer ned tempoet på alt og det blir mye klaging. Jeg liker Blaker, men det blir litt for mye slikt iblant. Aurskog-Høland får noen småsjanser på slutten men klarer ikke å bryte gjennom Blakers forsvar.

Det endte 2-1 til stor jubel for Blakers trener Fredrik Larsen og spillere da dommeren blåste av. De har igjen Nittedal og Skedsmo 3 hjemme i de to siste. Vinner AFSK på mandag er de fortsatt kun to poeng bak.

Imponerende unggutter

Aurskog-Høland hadde som sagt fortjent mer og midtbanen med 16-åringene Jonas Grahn og Thomas Bjørklund var god. Dessverre måtte 15-åringen Marius Kolstad ut med skade tidlig. Best på AHFK var midtstopper Kristoffer Lie. Banens beste var Blakers keeper Bjørnstad.

Nå gleder vi oss til den forrykende avslutningen i 5. divisjon. Det fortsetter til uken. Lørdag 10. oktober er AFSK mot Sørumsand. Det blir moro det!