fredag 11. april 2014

Hva skjer i AFSK?
I kveld (fredag) spiller AFSK sin andre seriekamp i årets 4. divisjon. Med to tøffe sesonger bak seg, går de inn i denne med fornyet håp. Er det grunn til det?

For to sesonger siden skulle de rykket ned, men ble reddet av at FFK 2 trakk laget, og i fjor reddet de seg med et nødskrik. Noe var nødt til å bli gjort for å bedre situasjonen. De har ansatt to gamle(!) travere i Helge Engen og Bjørn Ivar Bergerud som trenere. Målet med ansettelsene er de skal prøve å få tilbake litt av den kulturen som satt i veggene på gamle Aurskog stadion. Dit er det en lang vei, og det er flere hindringer. Klubben ønsker å fokusere på egen gutter, men er det problemfritt?

Dommer Jan Skogstad spør om Julian Klevstad er ok. Vil det bli en tøff sesong for AFSK i år?


Allerede nå i april dukket de første utfordringene opp. Etter at stallen hadde satt seg, viser det seg at både Christoffer Berg og Amir Abbas forsvinner fra grønntrøyene. Berg ønsker seg tilbake til Rælingen, og Abbas har sagt at han er ute (har ikke noe konkret, men et rykte). Ingen av disse to var med på tapet i serieåpningen mot Gjelleråsen.

For min egen del er det like greit at disse to forsvinner, fordi det ikke er bra å «tvinge» to spillere til å spille et sted de ikke ønsker. Jeg mener også at dette ikke er AFSKs feil, men disse to spillerne som ikke respekterer kontrakter. Selv om AFSK akkurat nå ikke har veldig god rekruttering på junior og gutt, og da mener jeg mangel på kvalitet, så kan de gi noen av de unge et løft. Det vil også være viktig for de enda yngre som ser at det satses lokalt.

Hvem skal score målene?
Den største utfordringen nå er hvem som skal score målene til AFSK. Stian Lerdahl er tatt en pause på grunn av studier, og jeg ser ingen som skal ta opp «arven» etter raske Lerdahl. Bakover er de ålreite. Kristiansen og Akselsen er to tøffe stoppere som gir og tar. Utfordringen er farten og at de sliter med pasningene under press. Den sentrale midtbanen er god. Wauer er tilbake og Bystrøm Lie er en god fotballspiller. De vil være så og si avhengige av disse denne sesongen. Slagkraften fremover kan gi de problemer, og er sannsynligvis den dårligste i 4. divisjon.

At unggutta Brian Aas, Haakon Aasen og Magnus Moen skal dunke inn mål for AFSK har jeg ikke trua på. Det er mulig noen av de kan ta et steg hvis de får tillit fremover, men skal tapene komme og målene utebli kan det bli tøft for gutta.

Unggutta får vise seg frem i kveld kl. 1900 på Aursmoen kunstgress mot Eidsvold Turn 2. Hvem vinner?PS! Til de som kjenner meg er jeg ikke stor fan av AFSK Fotball (sitter mange gamle dueller i hodet fra 90-tallet), men ettersom jeg er bosatt på Aurskog og trener Jenter 6 der nå, så blir vel dette objektivt, eller?Heia lokalfotballen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar