fredag 18. april 2014

Ut på tur med Fet

Med sitt andre strake opprykk befinner Fet seg nå i 3. divisjon, og avdeling 10. Det vil si Trøndelag-avdelingen. Fet har forsterket i de fleste lagdelene, og betyr det at de er klare til dyst?

Frode Sanderlien (t.v) hilser Lasse Bergan Foss velkommen til Fet. Stopperen blir en viktig spiller for Fet i 3. divisjon. (Foto: Espen Bråthen)


Det å gå rett fra 5. divisjon, via 4. divisjon, og opp i 3. divisjon er en tøff vei. 3. divisjonene er blitt veldig mye sterkere etter at de halverte antall lag. Fet har altså kommet i samme avdeling som Skjetten rykket ned fra i fjor, så de to lagene har byttet plass.


Fet var tidlig ute etter fjorårets sesong med å se på nye spillere. De ønsket seg en forsterkning i hvert ledd. Mathias Hoftvedt og Lasse Bergan Foss ble hentet fra Aurskog-Høland FK. Begge vil heve Fet betraktelig i de bakre ledd. Inn kom også Mads Jarnbjo fra Skedsmo. Han har erfaring fra 2. divisjon, og vil være svært viktig med sin offensive spillestil som høyreback.

Inn kom også Blakers Martin Mathisen og AFSKs Håkon Lundberg. Begge er midtbanespillere, og spesielt Lundberg er målfarlig. Begge startet forøvrig cup-kampen mot Skjetten. Klarer de å ta et steg til vil Fet få en veldig god og bred stall. Espen Søgård dominerte midtbanen i 4. divisjon. Den tidligere LSK-spilleren scoret hele 16 mål i fjor, og Espens rutine og trøkk blir veldig viktig i 2014.

Utfordringen, i mine øyne, er spissplassene. Christoffer Blix våknet skikkelig i fjor og ble toppscorer i 4. divisjon, sammen med Lars-Eirik Svardahl, med 24 mål. Unggutten er rask, teknisk og har et strålende venstrebein. Bak han mener jeg at det er tynt. Toni Fetahu har fått spille cup-kampene og har sett bedre ut enn på lenge. Robin Nyhus har også alltid vært en spennende spiller, men snart må han ta et steg til.


-         -  Aldri hatt bedre stall

Når Fet kjører i gang serien hjemme mot Rørvik, fra Nord-Trøndelag, på mandag 21. april er de klare for å ta sine første poeng i 3. divisjon på sju år.
-          - Vi har i mine 21 år på a-laget til Fet aldri hatt en bedre stall. Nykommerne har glidd veldig godt inn i gruppa, så vi er godt forberedt, sier trener Atle Søgård.
Fet var i 3. divisjon fra 2005 til og med 2007, og spesielt to de første sesongene var gode. Siden den tid har antall lag i 3. divisjon blitt halvert, så det er en tøffere divisjon.
-        
 -        - Vi har vel ingen uttalt målsetting, men både Kjetil (Moren Bråthen) og jeg mener at øvre halvdel er mulig. Vi har hatt en god vintersesong, og vi skal bygge videre på det vi har gjort de to siste årene, forklarer Atle, som sliter litt med menisken og må sannsynligvis operere i sommer.

      Møter LSK i cupen

      Fet trakk også vinnerloddet i årets NM. Nabo og Tippeliga-klubb Lillestrøm kommer på besøk til Fedrelandet torsdag 24. april.
     - Vi håper det vil dukke opp 2000 tilskuere til kampen. Dette er en skikkelig god bonus for oss, sier Atle Søgård. Bonus er det rette ordet. De får 40'-50' for å gå til 1. runde, og med en snittpris (inngang/kiosk) på 100,- per tilskuer er det 200' hvis det kommer 2000 tilskuere. Dette vil dekke mange av de lange reisene for Fet i 2014.

     Jeg ønsker Fet lykke til i årets sesong, og jeg tror at den viljen til å bli bedre gjør at de holder seg i 3. divisjon. Som Atle Søgård sier, så kan det også bli øvre halvdel.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar