lørdag 12. april 2014

Oppturer og nedturer for de lokale lageneTo fulle runder i årets 4. divisjon ble avsluttet fredag med Eidsvold Turn 2 sin seier over AFSK. Noe er som forventet, og det er også noen overraskelser.


AHFKs Henrik Studsrud runder Kløftas Shivan Tava (nr 2) og Magnus Hovde (nr 24).

Den største overraskelsen er Rømskog/Setskog som har slått både Eidsvold IF og Flisbyen. Sammen med Gjelleråsen er det de to som har overrasket mest. De leder serien sammen med Skjetten og Åkrene, hvor alle har seks poeng. Skjetten er som forventet i teten, og jeg tror de vil være der i hele sesongen.

Aurskog-Høland FK har imponert i cupen, men tapte en jevn kamp mot Skårer og var svake mot Kløfta. Det er mulig cupen har tatt litt for mye fokus, slik at man ikke har vært på topp i serien.

AFSK har jeg allerede stilt noen spørsmåltegn med, og resultatene så langt viser at de får en tøff sesong. Innsatsen er på bedringens vei siden i fjor, men de mangler en eller to gode spillere fremover.

Offensive Sørumsand
Sørumsand har jeg ikke fått hatt mulighet til å se, men jeg liker det jeg hører. Det at de er offensive og går for opprykk er strålende. Aurskogingen Jørn Harethon er tilbake som trener, og da veit man at det blir en pasningsfokusert spillestil. Utfordringen er mangel på kynisme, som var en utfordringen fra Harethons tidligere trenergjerning i klubben.

Åkrene, de er jo i Indres nedslagsfelt, har startet veldig bra. Med Anders Fagerhus på topp vil de alltid være farlige foran mål, og får de med Thomas Persson i hver kamp fremover blir det vanskeligere å score på Åkrene.

Christian Helbostad var stort sett steget
foran Eivind Svalestad og Flisbyen
Rundens Spiller:
Christian Helbostad. Unggutten på Rømskog/Setskog var en konstant trussel på høyresiden mot Flisbyen. Helbostad er rask, god med ballen og leser spillet godt. Litt bedre innlegg, så vil han ha mulighet til å spille enda høyere. Ryktene går at unge Helbostad trener litt ekstra for å bedre innleggskvaliteten J.

Rundens lag:
Haakon Berger, Christian Helbostad, Olaf Kind, Eirik Haugen, Jøran Sandby, Magnus Bystrøm Lie, Stian Skjæggenes, Robert Holmedal, Brian Aas, Kenneth Bergersen og Lars-Eirik Svardahl.

Husk at dette er fra GIF-AFSK, ettersom fredagens kamp, AFSK-ET2, var utsatt fra første serierunde.

Litt statistikk:
Det er scoret 56 seriemål, og 22 er scoret hjemme og 34 er scoret borte. Det er et snitt på hele 4,0 mål per kamp. I første omgang er det scoret 21, og i andre omgang er det scoret 35 mål.

På disse 14 kampene som er spilt er det kun fire hjemmeseire, sju borteseire og tre poengdelinger.

Dommer Rune Løbersli fra Skjetten har delt ut ti gule og ett rødt på to kamper. Det er delt ut 42 gule kort og fire røde kort totalt.

Det har vært totalt 730 tilskuere på 14 kamper. Det gir et snitt på 52 per kamp. Høyest publikumstall har Raumnes og Årnes – Eidsvold IF med 75 publikummere.

Den tredje serierunden
Neste serierunde starter fredag 25. april. Da får AFSK besøk av Åkrene. På søndag 27. april spiller SIF mot ET2, Aurskog-Høland spiller borte mot EIF mandag 28. april, og Rømskog avslutter tirsdag 29. april borte mot Skedsmo 2. De andre lagene spiller selvfølgelig også i løpet av den helgen.

Er du enig eller uenig? Noen lag eller spillere du syns fortjener litt ekstra oppmerksomhet? Bruk gjerne kommentarfeltet flittig. Jeg er alltid klar for noen diskusjoner.

NB! Statistikk er hentet fra Romerikes Blad, fotball.no, Indre og mine egne notater.

2 kommentarer:

 1. Hei, Espen

  Meget bra initiativ denne bloggen. Fortsett med dette:)

  Ønsker bare å fortelle at RB bommet grovt på tellingen av tilskuere mellom Flisbyen og Åkrene, det riktige tallet er 187 mann etter fintelling av flere aktører fra begge leire.

  Mvh
  Patrick

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Patrick. Jeg retter opp i tilskuertallet i statistikken. Da blir det mye bedre :-)

   Slett