mandag 7. april 2014

Lokalfotballen i Aurskog-Høland

I denne nyopprettede bloggen for lokalfotballen i Aurskog-Høland (pluss litt fra Blaker og Sørumsand) skal jeg gå litt igjennom hver runde. Det vil selvfølgelig bli fokus på selve kampene, men vi skal dykke litt ned i spillestil, taktikk, spillere og annet nyttig og unyttig.

Bård Kolstad header ut ballen i AHFKs kamp mot Fjellhamar i cupen. (Foto: Espen Bråthen)


Nå er første runde ferdig i 4. divisjon, og som i de fleste seriestarter var det mye som skjedde. Her er mine tanker rundt åpningen i svært korte former, fordi jeg var i Liverpool og så de banke Tottenham den helgen:

Rundens overraskelse: Rømskog/Setskog. 
Uten tvil så var det skauingene som imponerte den første runden. Eidsvold IF er blant flere tippet som et topplag, men Rømskog jobbet og kriget de i senk. Sentrallinja med Kind/Øygard, Søbye og Sægrov blir viktig fordi gir nødvendig rutine til et ungt mannskap.

Rundens spiller: Bård Kolstad, AHFK.
Jeg velger her rutinerte Kolstad, som er tilbake etter et langt skadeavbrekk. Leser spillet godt og er sterk i duellene. Scorer også ett mål. (noen rømsjinger blir sikkert snurt, men det får gå).

Rundens trener: Ole Robert Søbye, Rømskog.
Her er det ingen tvil. Er dyktig til å skape entusiasme i laget, og det klarte han mot Eidsvold. Nå har han også tredd på seg skoene, og blir veldig viktig for rødtrøyene fremover.

Rundens lag:

Dette tar vi ikke denne runden på grunn av Liverpool-turen.

Litt statistikk fra første serierunde:

Det ble scoret 26 mål. Ti for hjemmelaget og 16 for bortelaget.
Det ble scoret i snitt 4,33 mål per kamp, hvor ti mål ble scoret i første omgang, og 16 mål i andre omgang (ja, det er korrekt).

Toppscorer er Anders Fagerhus, Åkrene, med tre mål.


AFSK - Eidsvold Turn spilles 11. april for å fullføre 1. runde.


Neste runde:

Rømskog/Setskog - Flisbyen
Kampen går på Bjørkelangen kunstgress i dag (mandag). Rømskog overbeviste, mens Flisbyen gikk på en smell mot Åkrene. Etter første serierunde så må nok nykomlingen Rømskog finne seg i å være favoritter. Minuset er at Søbye ikke står i stallen til kveldens kamp. Tips: 3-2 (Sægrov 2 og Kind, Adolfsen og Stensrud)

Gjelleråsen - AFSK
Årets første seriekamp for AFSK. Det er noen utfordringer med både Christoffer Berg og Amir Abbas for grønntrøyene, og de er ikke i dagens tropp. De stiller nok i en 4-3-3-formasjon, men uten en tydelig spiss. Det blir spennende å følge hvem som skal score målene for AFSK i år. Tips: 2-1 (Pande og Larsen, Wauer).

AHFK - Kløfta
Hjemmelaget fikk en kraftig boost i og med seiren over Fjellhamar i cupen. De var best og har i år slått tre 3.-divisjonslag. Stallen er fortsatt ung, men de begynner også å få en del kamper under beina. De er avhengige av at Svardahl og Østengen leverer. Tips: 5-2 (Svardahl 3, Haugen og Østengen, H. Saleh 2)

Lars Kopperud, AHFK, takler Fjellhamars Vebjørn Fjeldberg. (Foto: Espen Bråthen)


Sørumsand spilte sin kamp i andre serierunde i helgen. De spilte 2-2 mot Skårer i en god fotballkamp. Kenneth S. Jensen og Mats Weinholdt scoret. Det siste målet kom på straffe i det 90 minutt.

Videre i cupen

Både Fet og AHFK gikk videre til første runde i NM. Fet slo Skjetten 2-0 og AHFK slo Fjellhamar etter straffer. Begge lagene ønsker seg LSK, ser man i media i dag. Vi håper de kan få LSK og VIF, slik at det blir publikumsfester her på nedre romerike.Nå er det fire-fem timer til kveldens kamp for min del. Rømskog/Setskog mot Flisbyen. Hvem kamp skal du se?

Har du tips, bilder, morsomme historier til meg som kan brukes i bloggen, så gjerne send på esp-braa@online.no.

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar