tirsdag 8. april 2014

Hvordan spiller Rømskog/Setskog


Nå skal vi dykke ned i hvordan 4. divisjonslaget Rømskog/Setskog spiller. Det blir en vurdering av formasjon og det taktiske opplegget. Hvorfor er nyopprykkede Rømskog/Setskog blant topp-4 i serien etter to kamper med to seire?
Denne vurderingen er gjort etter mandagens kamp mot Flisbyen på Bjørkelangen kunstgress.football formation

Hjemmelaget har den siste tiden spilt en 4-4-1-1 / 4-2-3-1-formasjon. I kampen mot Eidsvold IF lå Robert Holmedahl og Ole Robert Søbye som defensive midtbanespillere, og Marius Heggedal bak spissen. I og med at Søbye ikke spiller ligner det mer på 4-4-1-1 i en slags diamant. Holmedahl er den defensive. Han har to gode føtter, men mangler litt tempo. Heggedal som offensiv, og Krogstad og Fagersand som kantspillere som trekker litt innover i banen.

Rundt midtbanen kommer to de offensive backene Christian Helbostad og Jøran Sandby villig fremover. Helbostad er blant de beste backene i 4. divisjon. Løpssterk og rask, og det lille han mangler er kvaliteten på innlegg.

Helt på topp vaker rutinerte Øyvind Sægrov, og det er alltid farlig når han er i nærheten av målet. Han er et godt oppspillspunkt, som er dyktig til å holde på ballen. Rundt han har Bergersen tatt tak og trent godt i år. Han beveger seg rundt Sægrov og truer ofte bakrom.


Bautaer
Vi må heller ikke glemme de to bautene i midtforsvaret. Både Øygard og Kind er duellsterke typer, men som også har ålreite pasningsføtter. Bakerst står Håkon Berger. Han startet sent som keeper, og jeg syns at det merkes. Han kan stå utrolig en kamp helt til det kommer et innlegg, hvor han mister ballen. I denne kampen har han full kontroll.

Kampen:
Det er tydelig at R/S ligger tett med de to bakerste firerne. De er gode til å presse ballfører slik at Flisbyen ofte mister ballen på vei fremover. Det skaper flere gode kontringer hvor Helbostad gang på gang kommer seg rundt. Dessverre er innleggene for svake til å gi tellende resultet. I perioder blir Holmedahl og Heggedal overspilt når de to kantene ikke klarer å flytte inn i banen for å hjelpe til.


Videoklippet viser at Rømskog/Setskog vinner ballen to ganger - høyt oppe i banen. Holmedal vender spillet, og Helbostad fyker i angrep. Dessverre sklir han da han er igjennom.

Utover i kampen blir Flisbyen mer og mer tannløse. De blir rett og slett slitne. Rømskog/Setskog presser mer og mer, og de skaper to-tre store målsjanser. Den største fikk innbytter André Sandby. Nok en gang presser hjemmelaget godt med sin diamant på midten, og vinner ballen høyt. Sandby drar av to mann og dunker ballen i stolpen. Det samme skjedde fem minutter tidligere hvor venstreback, og bror til André, blir spilt igjennom av Heggedal. Han skyter rett på keeper.

På overtid vinner gultrøyene nok en gang ballen høyt oppe, og Flisbyen må gi en corner til hjemmelaget. En kort corner blir spilt ut til Krogstad, og inne på fem meter styrer Heggedal ballen i mål. Seks poeng på to kamper for de nyopprykkede.

+ Gode i samlet press
+ Offensive backer som gir bredde og trøkk

- Midtbanefireren klarer ikke å skyve godt nok etter ball
- Ofte upresise i oppspillsfasen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar