søndag 18. oktober 2015

Aurskog-Høland er kretsmester

Aurskog-Høland fikk utdelt diplom fra Akershus fotballkrets som nybakt kretsmester i 4. divisjon. Kampen vant Fet med 2-1.

For to år siden rykket Fet opp og Aurskog-Høland måtte se naboen spille 3. divisjon. De mistet også viktige Lasse Bergan Foss og Mathias Hoftvedt til de blå. Nå er det meste snudd på hodet. Aurskog-Høland har rykket opp og Fet må ta en ny sesong i 4. divisjon.

Dessverre stod ikke Fet æresvak for Aurskog-Høland - som er en slags uskreven regel.

Oppdatering: Fikk en melding fra Atle Søgård i Fet nå. Fet har vært involvert i fire opprykk de siste årene, og ingen har stått æresvakt for de. Dette var noe de ikke visste at man gjorde. God forklaring fra Atle der.

På Fedrelandet startet bortelaget klart best. Lars-Eirik Svardahl klinket inn sitt 25. mål for året, og AHFK kunne juble etter en tidlig scoring. De fortsatt å kjøre kampen, men Hoftvedt var meget god i Fets mål. Både Svardahl og Ola Vestreng burde øket ledelsen.

Mathias Hoftvedt reddet Fet denne søndagen. (Foto: Espen Bråthen )
Gode keepere
Etter 17 minutter stikker Fet seg frem og Martin Mathisen setter inn utligningen etter fint forarbeid av Marius Tolsciner. Unggutten på midten til Fet var god i dag. Begge lag skapte ålreite sjanser før pause. Både Christoffer Blix og Martin Vestreng kunne scoret. To gode keepere i Hoftvedt og Jonas Hemmingbye stod i veien.

Fet starter ålreit i den andre omgang. Både Blix og Bergan Foss prøver seg. Etter dette var det stort sett ett lag på banen. Jeg har nevnt Svardahl mange ganger i år, og han skapte mye trøbbel for Fet. Dessverre har han vært altfor lite effektiv i de siste fem kampen. Han produserer sjanse på sjanse men tenker nok litt for mye om dagen. Det er uansett strålende å ha 25 scoringer og 25 målgivende i år.

Dommeren ønsker plutselig også litt oppmerksomhet. Etter litt klaging på kampleder utbryter han helt plutselig at han senker liste fordi lagene klager. Det ble god latter fra publikum og spillere.

Jönsson avgjorde
13 minutter før slitt avgjør Fet kampen. Bursdagsbarnet (mannen) Birgir Jönsson drar seg løs langs seksten, og svakt press av AHFK, hvor han banker til og ballen går ned i hjørnet. På overtid dribler Svardahl fem mann, men Hoftvedt redder denne gangen også.

Best på banen var Fets Mathias Hoftvedt og Lasse Bergan Foss. På AHFK var Svardahl og Martin Fjellheim gode.

Rett etter kampen stilte Akershus fotballkrets ved Dag Værvågen opp for å dele ut diplom og pin til kretsmesterne.

Bilder fra kampen (husk at dette er mine bilder - spør hvis du ønsker å bruke ett eller flere!)