lørdag 13. september 2014

AHFK utklasset Sørumsand - AFSK tapte stort

Det ble til slutt en veldig enkel reise for Aurskog-Høland FK mot Sørumsand. Det endte til slutt med 6-0-seier. AFSK tapte 2-5 mot EIF.
Lars-Petter Østengen scoret to mål. Her lurer han Schøne og scorer sitt første. (Foto: Espen Bråthen)
Live-dekningen fra kampene

Jeg tenkte å hylle Lars-Petter Østengen i dag. Han satte inn to nye mål og er oppe i 25 mål denne sesongen. Imponerende. Likevel så må LAGET Aurskog-Høland få sin ros. De tok sin femte strake seire, og det med 27-8 i målforskjell. De er dønn solide nå.

Det var ingen stor førsteomgang, men AHFK slapp til veldig lite. Både Eirik Haugen og Bård Kolstad har løftet seg denne høsten. De er mer bevegelige og de prater mer og orker mer. Lars Kopperud er alltid dønn solid, og Inge Olberg er viktig med hurtigheten sin. Fremover på banen har de ofte vært gode, og med 4. divisjons beste spisspar i Svardahl og Østengen blir det mye mål. Martin Vestreng er bedre trent, Skjeggenes kan løpe i flere dager i strekk. Steffen Krogstad har finni formen igjen. Den som får aller mest ros er Henrik Jensen. Bjørkelangingen har hevet seg voldsomt denne høsten. Selvtilliten har blitt bedre og bedre, og mye av årsaken er nok at han scorer mål nå. Bakerst blir unge Jouini mer og mer selvsikkert. Noe mer basisferdigheter må på plass, men han har gjort noen fantastiske redninger i de siste kampene.

I tillegg er bredden god. Midtbanekriger Vegard Aaserud ble hvilt i dag. De kan dytte inn ballspillerne Kristoffer Lie og Robin Ødegård. De har unge gode spillere i Fredrik Skogstad, Ola Vestreng og Anders Lillesæter som alltid gjør en god jobb, og det er også flere som banker på a-lagsdøra.

Utfordringen er trøkket i spillet. Nå er det bedre trent på en stund, og de må stå på videre hvis de skal fortsette å plukke poeng.

Opprykk?
Nå må de passe seg så ikke det blir for mye opprykksprat. Jeg er usikker på om laget er klare for 3. divisjon, og kanskje de trenger en sesong til i 4. divisjon. Men, rykker de opp så er jeg sikker på at de vil bite godt i fra seg. De vil trenge noen nye spillere, og det finnes flere lokale spillere som helt sikkert ønsker å være med i 3. divisjon. En ting som er sikkert er at AHFK er solide nå, og det fikk Sørumsand merke.

Svardahl dunker inn 1-0 til AHFK. Han var god i dag. (Foto: Espen Bråthen )
1.-omgangen var en omgang med mange feilpasninger, med AHFK som det beste laget. SIF åpnet bra, og Erfan Kamali kunne ha sendt hjemmelaget i ledelsen etter tre minutter. Han skaut over fra 13 meter. AHFK løftet seg og skapte noen småsjanser. Midtveis var det derimot en dårlig kamp. Mange feilpasninger preget kampen. Så tok Lars-Eirik Svardahl tak i kampen. Nå begynner han virkelig å finne formen. Kim Schøne måtte takle han veldig stygt, og det er nesten rødt kort. Sparket han ned med full kraft uten å være i nærheten av ballen. Stygt.

Svardahl kom seg på beina igjen. Etter 30 minutter løp han fra alt og alle i SIFs forsvar og scoret alene med Daniel Furre Engen. AHFK kjører hardt nå. De produserer flere store sjanser. På overtid av omgangen skyter Svardahl, men Engen redder, og Henrik Jensen header inn returen. Viktig scoring for AHFK, og dermed 2-0 til hvittrøyene.

Overkjøring
Etter pause var det stort sett et lag på banen. Sørumsand prøvde, men de hang ikke med. Det er helt ålreit at de har en spillestil de ønsker å dyrke, men det må da være måte på. De dytter ballen frem og tilbake, frem og tilbake. De ligger i bunnstriden, og da må det være mer kynisme på plass. Man utvikler ikke unge spillere med å tape og tape.

Østengen dunker inn sitt andre mål. Engen er på det harde skuddet. (Foto: Espen Bråthen )

Etter 60 minutter smeller det igjen - to ganger. Bortelaget triller ball i hatt med SIF, og har sikkert 15-20 pasninger. Østengen får ballen innenfor straffefeltet. En skuddfinte. Schøne kaster seg og forsvinner. Østengen vender og setter ballen i mål. Like etterpå blir Østengen felt utenfor straffefeltet, og frisparket setter Martin Vestreng enkelt inn. AHFK fortsetter å skape sjanser. Østengen scorer sin andre like før slutt etter at Anders Lillesæter vinner ballen høyt oppe. Like etter slår Svardahl en fin pasning igjennom til "Lille". Han dunker ballen i kassa. Dermed ble det 0-6 på Sørumsand.

AHFK er nå oppe på tredjeplass. Sørumsand er akkurat nå på nedrykksplass.

AFSK gikk på en smell
Så dundra jeg, hvis det går med Corsaen, til Aurskog for å rekke siste 30 minuttene i kampen mot Eidsvold IF.  Da jeg kom dit ledet bortelaget 0-3. Og det var fullt fortjent sa de ivrige gamlekara på stadion. Da er det rett og slett fortjent. Senere fortalte Bjørn Ivar Bergerud at det kanskje var årsverste.

Utover i andreomgangen dominerte EIF stort. De banket inn både sitt fjerde og femte med henholdsvis David Jansen og Emil Alm-Hansen. Jansen scoret tre mål og var meget god.

Magnus Iversen legger inn til Alm-Hansen som scorer. (Foto: Espen Bråthen )
 Så ble Glenn Bjerkely Wallander bytta inn. På sitt første touch satte han inn 1-5, og like etterpå scoret AFSK sitt andre. Et frispark fra Joakim Berg gikk rett i mål. Så var det slutt igjen. EIF tok tak i kampen igjen, og de burde nok ha scoret ett mål til. De skapte to-tre store målsjanser, men det ble 2-5 på Aursmoen.

Herlig lørdag
Det var en herlig lørdag for lokalfotballen. Mye mål og mange av de var veldig fine. Lokalfotballen leverer hver eneste uke. Resten av serierunde 21 spilles de tre neste dagene. På mandag er det to toppgjøre. Serietoer Skårer møter Åkrene, og Gjelleråsen tar i mot Rømskog/Setskog. Tar Åkrene poeng blir det en veldig morsom høstsesong. Da er plutselig sju lag med for fullt i opprykkskampen.

Her vil det bli spennende i hver eneste runde, og nå må folk komme og støtte lagene sine i serieinnspurten. All støtte man kan få vil hjelpe.