tirsdag 2. september 2014

Klubben skal hete Aurskog-Høland FK!Jeg var så heldig å få være med i prosessen rundt oppstarten av Aurskog-Høland FK. Jeg var hellig overbevist at det var det korrekte valget. Den samme følelsen har jeg i dag. Innerst inne forstår jeg hvorfor noen fra Bjørkelangen ønsker et navnebytte til Høland/Bjørkelangen eller motsatt. Det jeg vil si til de er at det er veldig korttenkt, og vil rive ned hvorfor klubben ble startet i utgangspunktet.

Årsaken er at både BSF og HIL hadde blitt drevet dårlig i mange år. Begge a-lagene hadde store utfordringer, og BSF hadde kanskje ikke hatt a-lag i dag. I aldersbestemt hadde samarbeidet startet med HIL, BSF, SHIUL, MIUL og SIF. Vi så det grodde godt nedover, fordi man ble flere spillere og man kunne i større grad gi hver enkelt mer korrekt arena å spille på og med. Det vil på sikt gjøre noe med det store frafallet. Ønsker man å drive for seg selv i en liten klubb her ute på bøgda, så vil det bli vanskeligere å drive talentutvikling fordi det er vanskelig å differensiere.

Spillerutvikling
Aurskog-Høland fotballklubb skal bli en klubb som har fokus på spillerutvikling. Det er ikke de som spiller på a-laget nå som er årsaken til at klubben ble stiftet. Det er årsklassene som kommer opp de neste årene som er fokus. De årsklassene kommer opp via samarbeidslag, og mange av de har veldig gode resultatet med både spillerutvikling, lite frafall og gode resultater. Det lover godt for fremtiden.
BSF+, som spiller i G13, har nettopp kommet hjem fra Hamar Talent Cup. Gjengen suste videre fra gruppespillet hvor for eksempel Asker ble slått. Det ble dessverre stopp i kvartfinalen mot Oppsal. Oppsal vant hele turneringen. For å overdrive litt så kom denne gjengen på delt 5.-plass i  et uoffisielt NM for 13-åringer. Det gror godt. Disse gutta er på samarbeidslag i den dag i dag, og tenk om vi kan få disse til å spille sammen på a-lags-nivå. Det verste scenarioet er at laget rives opp, fordi spillerne må tilbake til sine klubber når de blir senior.

Vi må heller ikke glemme jentefotballen inne i bildet her. Der er til og med AFSK med og samarbeider. Vi har endelig fått på plass et ålreit a-lag der, og det er flust av talenter på jentesiden. Nå kan vi få en klubb for hele kommunen for jentene. Noe vi har hatt tradisjoner med i mange år med Setskog, og etterhvert Setskog -Høland.

Ødelegger
Endrer navnet til ovennevnte ødelegger man alt det man har jobbet for. Aurskogingene får bare tåle at det blir hetende Aurskog-Høland FK. Det ble godt diskutert og man hadde mulighet til å endre navn ved oppstarten av klubben. Ingen protester* kom inn, og da burde man la ballen ligge død. Kommunen vår heter tross alt Aurskog-Høland

Vi må tone ned rivaliseringen, fordi jeg føler den, for noen personer, går foran uvviklingen av klubber, trenere og spillere.

I kveld skal det stemmes i et ekstraordinært årsmøte. Min oppfordring for fortsatt utvikling av lokalfotballen er helt klar:

La Aurskog-Høland FK bestå!

Dette er mine egne meninger, og utspillet er for min egen regning.

*Oppdatering: AH idrettsråd sendte inn en klage til Akershus idrettskrets på navnet før klubben ble stiftet i 2012.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar