onsdag 3. september 2014

Kongen på Aurskog

(AFSK-AHFK 2-5) AHFKs spiss Lars-Petter Østengen har vært i storform den siste tiden. Mot AFSK var han kongen på banen med målgivende, mål, og rett og slett mye bedre enn AFSKs forsvar.
Kongen på Aurskog jubler etter det fantastisk 1-3-målet. (Foto: Espen Bråthen)

Den perfekte kvelden for Østengen ble vel fullbyrdet i det 65. minutt. Han tok ned ballen på brystkassa på 20 meter, tok to steg ut og vendte opp. Han klinket til ballen og den føyk i motsatt kryss. Han har nå 22 mål på 18 kamper.

- Det er alltid ledig i krøsset, sa Østengen etter kampen med et stort smil om munnen. 26-åringen dominerte i store perioder, og han var involvert i mye. AHFK tok tak i kampen fra start med høyt press.

Live-referatet fra kampen

Allerede etter ni minutter satt den første scoringen. Østengen dro seg forbi to AFSK-spillere, og han slo inn fra dødlinjen. Alene foran mål stod Bård Kolstad og han satte inn sin åttende scoring. Godt gjort av en midtstopper som blir kalt gamlefar. AFSKs supportere mente at ballen var over streken da Østengen slo inn. AHFK fortsetter presset, og de får mange cornere uten at de er virkelig farlige.

Kolstad jubler for årets åttende scoring. (Foto: Espen Bråthen)
Etter 20 minutter kunne AFSK utlignet på heldig vis. Dårlig kommunikasjon mellom Lars Kopperud og keeper Ahmed Jouini, som spilte med en skade i foten, gjorde at Stian Røisgaard fikk heade på åpent mål. Jouini trosset smertene og klarte å slå ballen ut like før den passerte streken. Nå begynte AFSK-spillerne å henge etter og de pådro seg mange frispark og noen gule kort. De var for seint oppe i duellene.

Morten Larsen holdt hjemmelaget inne i kampen når både Skogstad og Østengen fikk hver sin mulighet. Mål nummer to for bortelaget kom etter 40 minutter. Igjen var Østengen arkitekten. Han rundlurer Simen Kristiansen. Han slår inn til Henrik Jensen som banker ballen i mål, via Larsen.

Det var mange tøffe dueller på Aursmoen Kunstgress. Bystrøm Lie i farta. (Foto: Espen Bråthen )
Nå lurte mange på hvor seieren skulle bli. Dommeren og assistendommeren hjalp derimot AFSK inn i kampen igjen. Like før pause tok Magnus Bystrøm Lie med seg ballen med hånda. Soleklar hands. Dommeren blåste ikke, og Bystrøm Lie skøyt fra 20 meter og ballen gikk inn. Her burde Ahmed  nærmere stolpen og tatt det skuddet. Nå tente AFSK på noen sylindere, men det ebbet ut til pause.

AFSK åpnet bra
I andreomgang prøvde AFSK å presse litt høyere. De åpnet omgangen greit, men kom etterhvert bakpå. AHFKs gode høyreback Lars Kopperud headet to ganger i tverrliggeren åtte minutter ut i omgangen. Først en gang, og så tok han returen og headet den likeså godt i tverra også.

Tre minutter senere setter AHFK innpå Martin Vestreng for Fredrik Skogstad. Skogstad jobbet hardt og ble sliten. Dette var et godt grep av Gjermund Ottesen på AHFK-benken. Vestreng roet ned med ball og slår ofte de gode pasningene. Etter 65 minutter gjorde han nettopp det. Men mannen som tok i mot ballen gjorde noe fantastisk. Lars-Petter Østengen tok ned ballen med Ekeberg i ryggen, og fra 24 meter klinte han ballen i mål oppe i krøsset bak Larsen.

AFSK ga seg ikke etter den scoringen og fem minutter senere får de straffe. Jeg ser ikke helt hva som skjer, men en AFSK-spiller blir revet ned. Helt korrekt dømt. Daniel Ekeberg sleiver avgårde straffa, som Jouini burde tatt, men den sklei inn i mål. Nok en gang ble det spennende - resultatmessig.

Røde kort
Nå begynner virkelig lokaloppgjøret å ta fyr. Glenn Bjerkely drar på seg gult kort, pluss tilsnakk i en episode tidligere. Du må roe deg litt ned, Glenn. Elleve minutter før slutt kommer Thomas Lerdahl for seint inn i ryggen på Lars-Eirik Svardahl, og dommer dømmer straffe. Den er grei nok. Lite rutinert av Lerdahl. Bare stå stille i ryggen på Svardahl, så har du han feilvendt. Martin Vestreng setter inn straffa bak Larsen. Nevnte Larsen får gult kort for kjeftbruk på dommeren. To minutter senere er Joachim Berg noe uheldig og bommer på ballen og feller en AHFK-spiller. Han får sitt andre gule, det første var oransje, og sendes i garderoben. Dette skulle ikke blitt rødt kort!

Minuttet før full tid løper Svardahl igjennom igjen. Bjerkely feller han helt klart, og ny straffe til AHFK. Keeper Larsen protesterer igjen, får gult kort og dermed rødt, og må i garderoben. Lars-Petter Østengen satte inn straffa på keeperreserve Magnus Kopperud. Hele AFSK er i harnisk etter dommeravgjørelsene.

Jeg snakket litt med Patrick Andreassen etter kampen, og han var skuffet over avgjørelsene. Det er urutinert av oss å komme i de situasjonene og lage frispark og straffer på den måten, spesielt ettersom kampen var så og si avgjort, forklarte Pat. Jeg er enig med Pat, men jeg forstår frustrasjonen til AFSK. De mister nå to av sine viktigste spillere i den viktige kampen mot Kløfta på mandag. Det var uansett ikke dommeren, selv om han var svak, som avgjorde kampen, til det var AHFK altfor gode for AFSK.

To røde kort, tre straffer, en vanvittig scoring og masse moro. Full valuta for de cirka 400 tilskuerne som var på kamp. Nå kommer jeg til å legge med med et smil om munnen.

Skedsmo 2 og Kløfta spilte 2-2, så dermed har AFSK godt heng på lagene foran. De er nok nødt til å passere minst ett lag, sannsynligvis to, for å ikke rykke ned. AHFK har nå heng på den viktige 4.-plassen, og passerte Rømskog nå.