tirsdag 23. september 2014

Rømskog+ kan ikke kvalifisere seg til NM

Samarbeidslaget Rømskog+ kan verken rykke opp eller kvalifisere seg til NM.Rømskog og Setskog samarbeider med sitt seniorlag i 4. divisjon, og laget har vært gode i år. Så gode at de faktisk kjemper om både opprykk og kvalikk til NM (cupen). For å rykke opp må de bli blant de to beste, og for å klare kvalikk til NM må de bli blant de fire beste.


Kretsens praksis for godkjennelse av sammensatte lag skal baseres på reglene i NFFs kampreglement, som sier at sammensatte lag kun skal godkjennes der det er nødvendig for å kunne gi et sportslig tilbud (en eller flere klubber mangler spillere for i det hele tatt å kunne stille lag). Dette i henhold til siste Forbundstings behandling av saken.

De har en liste på åtte punkter, hvor punkt fem er meget interessant.

5. Sammensatte lag kan ikke delta i Norgesmesterskapet og interkrets.

Det vil si at Rømskog ikke kan rykke opp eller spille NM, fordi da går man fra krets til forbundsfotball. Da er det ikke lov med samarbeidsklubber med en + bak. Jeg har tatt en telefon til kretsen, og de bekrefter at dette stemmer. Det dukket imidlertid en mulighet, men som ingen kunne svare sikkert på. Jeg har prøvd å få tak i riktig person i Norges fotballforbund, men det er ikke enkelt. Når jeg får svar vil jeg legge det inn i denne saken.

- Hva skjer hvis Rømskog+ klarer en 4.-plass, som samarbeidslag? Hva hvis de da kutter samarbeidet med Setskog, og alle spillerne melder seg inn i Rømskog. Da vil klubben hete Rømskog, og da er det ikke et samarbeidslag. Er det mulig?

Før jeg får et svar fra NFF ønsker jeg ikke å spekulere i det, men det ser uansett vanskelig ut for Rømskog+ å kvalifisere seg til NM.
 

2 kommentarer:

  1. Er ikke Aurskog/Høland et samarbeidslag?

    SvarSlett
  2. Jo, det er et samarbeidslag, men ikke et sammenslått lag. AHFK er en egen klubb.

    SvarSlett