onsdag 7. oktober 2015

- Beste lokale lag i moderne tid

Aurskog-Høland rykket opp tirsdag kveld, uten å spille selv. Fet avga poeng mot Skedsmo 2 og nå er hvittrøyene klare for 3. divisjonsspill. Jeg tok en prat med trener Arne Henrik Vestreng.
Arne Henrik Vestreng har gjort en strålende jobb med Aurskog-Høland. Nå har de rykket opp til 3. divisjon (Foto: Espen Bråthen )
AHFK har stått for en strålende sesong. De har 20 seire på 24 kamper og kun ett tap. Laget har bøttet inn mål og har nå scoret 100 mål. Laget har trent bedre i år, og de har bygd opp en god treningskultur.

- Det føltes litt rart å rykke opp uten å spille kamp. Jeg tenkte at Fet kunne avgi poeng på bortebane mot Skedsmo 2, men var også forberedt på at vi måtte ordne alt selv. Nå er det avgjort, og det er på en måte en lettelse. Jeg er imponert over det arbeidet gutta har lagt ned siden begynnelsen av januar, sier Vestreng.

- Mental utfordring
Aurskog-Høland har stort sett ledet serien gjennom hele sesongen, og man har sett noen nerver i høst. Det er bare Eirik Haugen, Vegard Aaserud og Lars-Eirik Svardahl som har vært i en lignende situasjon tidligere. 

- Vi må huske at det er en mental utfordring å ligge på toppen av tabellen uke etter uke gjennom en lang sesong. Da er sterke hoder helt avgjørende, og sterke hoder er det mange av i Aurskog-Høland Fotballklubb. Foran den siste bortekampen mot Eidsvold IF hadde jeg ikke behøvd å si noe som helst i garderoben. Rundt meg satt det 18 spillere som var 110 prosent "på". Da er det moro å være trener, forklarer Vestreng.

Aurskog-Høland ble stiftet i desember i 2012. Det er Bjørkelangen og Høland som har slått sammen fotballen fra G16 og oppover. De første sesongene hang de med i teten, men treningskulturen og holdningene var ikke helt på topp. Det har Vestreng klart å endre på.

- Opprykket er et resultat av hardt arbeid over tid. Aurskog-Høland Fotballklubb er det best trente laget i årets 4. divisjon, og det er et resultat av høy intensitet på fellestreninger og egentreninger i perioder hvor det har vært nødvendig. Vi har lykkes med å jobbe inn en bedre treningskultur. Det har vært helt avgjørende, sier han til Lokalfotballen.

Beste lokale fotballag i moderne tid

Arne Henrik Vestreng har lang erfaring som spiller. Moderklubben er Bjørkelangen, og de holdt på å rykke opp til den nest øverste divisjonen i 1986. Da røyk opprykket på målstreken mot Lyn som ble trent av Egil "Drillo" Olsen. Senere gikk midtbanespilleren til Strømmen. Der fikk han 20 kamper i det som nå er OBOS-ligaen og seks kamper i toppserien på de to sesongene han spilte der.

I mitt hode er dette det beste lokale - og da mener jeg lokale - seniorlaget fotballbygda Aurskog-Høland har hatt i moderne tid. Ja, kommunen hadde klubber i 2.divisjon på 1980- og begynnelsen av 1990-tallet, men da var halve laget utenbygds fra. Aurskog-Høland Fotballklubb består utelukkende av spillere som har vokst opp i bygda, og det kan klubben være stolt av.

Hvor fortjent er det at dere rykker opp?

- Et fotball-lag som har 63 poeng (det kan bli flere) etter 24 kamper fortjener å rykke opp. Det er rett og slett en veldig sterk prestasjon. De etablerte spillerne har hevet seg flere hakk, og unge talenter har etablert seg på laget, sier Vestreng.

Hva tror du om neste sesong? 

- Jeg mener at AHFK har et stort utviklingspotensiale. I treningskampene slo vi lag som nå kjemper om opprykk til 2. divisjon. Alt er mulig i fotball, sier Vestreng.

Aurskog-Høland har igjen Skedsmo 2 og Fet før de feirer opprykket. Nå er målet til klubben å bli kretsmester og da må de ha tre poeng til. Mandag kommer Skedsmo 2 til Bjørkelangen hvor de skal prøve å nå sitt siste mål for sesongen.

1 kommentar:

  1. Gratulerer til AHFK. Årets klart beste 4.divisjonslag. Vi i Raumnes & Årnes ønsker dere lykke til i neste års 3.divisjon

    SvarSlett