mandag 19. oktober 2015

Fenstad må starte i 9. divisjon

Fenstad trakk laget sitt i 5. divisjon like før seriestart. Lenge har jeg trodd at de da går ned i 6. divisjon. Det stemmer ikke.

Jeg fikk et tips om dette, og tok kontakt med Dag Værvågen i Akershus Fotballkrets. Han svarte kjapt og klart.

- Det stemmer at Fenstad må starte i laveste divisjon fra og med i neste sesong, sier Værvågen.

Her er paragrafen i breddereglementet for 2015.

4.1 Oversikt over de serier som organiseres

(2) Lag som ikke har deltatt i seriespill foregående sesong, starter i laveste divisjon i vedkommende krets. Kretsen kan gjøre unntak for en klubbs andrelag eller lavere rangert lag. Slikt lag kan etter søknad plasseres direkte inn i 4. eller lavere divisjon under forutsetning av at det er minst 2 divisjoner opp til klubbens nærmeste høyere rangerte lag.

Dermed rykker det kun ned to lag fra 6, divisjon og nedover i seriesystemet. Det vil si at Frogner kan puste lettet ut i 6. divisjon, eller det vil si kanskje om en uke etter at 3. divisjon er ferdig.

Dette påvirkes selvfølgelig av hva som skjer med dårligste 11er i 3. divisjon. Ull/Kisa 2 er poenget foran Oslo City på den tabellen. Utfordringen er at City møter svake Oldenborg i siste kamp og med seier der går de forbi Kisa 2. Kisa 2 møter Strømmen 2 på samme dag som a-laget til gultrøyene spiller meget viktig opprykkskamp mot Fana i 2. divisjon. Blir Ull/Kisa 2 svakeste 11er rykker de ned og dermed fire lag fra 4. divisjon og 5. divisjon, men tre lag fra 6. divisjon til og med 8. divisjon.

Følg spenningen her på Lokalfotballen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar