fredag 16. oktober 2015

Hva stiller Skedsmo med i helgen?

Fotball er så veldig enkelt, men jaggu klarer NFF å knote det godt til også. Hør bare her.
Skedsmo har valgets kval senne serierunden. NFF gjør det ikke lett for oss lokale (Foto: Espen Bråthen )
På søndag skal Skedsmo 2 ut i en viktig kamp mot Gjelleråsen i en kamp for å unngå nedrykk i 4. divisjon. Akkurat nå har de toppet det laget, så jeg syns jo litt synd på Gjelleråsen. Gjelleråsen MÅ vinne for å holde seg, fordi Fjellhamar sannsynligvis slår Nannestad. Dermed ser det ut til at Skedsmo kommer med et svakere lag i 3. divisjonskampen mot Skjetten lørdag.

Mjølner er den viktige
Lag fra Nord-Norge spiller en viktig rolle angående serieoppsettet på resten av 3. divisjon. I år er det få lag som rykker ned fra 2. divisjon fra Nord, og da kan det gå utover Romerike. Allerede nå så veit vi at det dårligste 11er-laget i 3. divisjon rykker ned. Akkurat nå er det Tertnes. Kun to poeng over der er Ull/Kisa 2. Går alt galt for de, så rykker Kisa 2 ned og dermed fire lag ned fra 3. divisjon. Det forplanter seg nedover i seriesystemet på Romerike. Vinner Mjølner de to siste kampene og holder plassen er det to 11ere som rykker ned, og da er Ull/Kisa 2 virkelig ille ute.

Les også: Det kan rykke ned fire lag fra Romerike.

Det er derfor Skedsmo 2 lader til kampen mot Gjelleråsen. De skal ikke ned med rekruttlaget sitt. Akkurat nå står de med Simen Rustadbakken, Kristoffer Langerud, Mergig Shurdhiqi, Martin Bjørkeng blant annet i lagoppstillingen.

Så vrir vi og vender litt til på dette. Mjølner spiller mot Tromsdalen allerede kl. 13:00 på lørdag. Vinner Tromsdalen der så kan ikke Mjølner holde plassen i 2. divisjon. Da er plutselig ikke Skedsmo 2 i fare, og de kan smelle inn alle de beste som skulle ha spilt 4. divisjonskampen. Skedsmo - Skjetten starter 16:00.

PS! En liten oppdatering. Skedsmo 2 trenger uavgjort eller seier mot Gjelleråsen for å være helt sikre. Vinner Gjelleråsen over Skedsmo 2 går de forbi S2, og da kan Skedsmo få den mulig bitre 11er-plassen som i verste fall kan gi nedrykk.

Jeg legger ingen skyld på Skedsmo her, så misforstå meg riktig. Skedsmo gjør det de kan for å gi best mulig sportslig tilbud til spillerne i klubben sin, da kan de ikke la andrelaget gå ned en divisjon.

Her gjelder det å holde tunga rett i munn!

PS! Skedsmos hovedtrener Tommy Stovner gir seg som trener etter sesongen. Det ryktes at han skal fortsette i en slags sportssjef-stilling videre.

9 kommentarer:

 1. Hvordan kan du mene at det er synd på GIF dersom S2 stiller sterkt? Ikke synd på FFK om motsatt skjer? S2 har stilt sterkt i en av kampene mot FFK, og stilte svakt i det første oppgjøret mot GIF. Dermed er det vel ikke annet enn rettferdig om S2 stiller sterkt i denne kampen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg mener det hvis de kommer med de laget som er satt opp nå. Det var ikke i nærheten av det FFK møtte. For min del spiller det ingen rolle hvem som rykker ned.

   Slett
 2. Selvsagt er det synd når det i en avgjørende kamp i siste serierunde blir utslagsgivende at et Skedsmo-2 blir til Skedsmo-1...Jeg er langt i fra Gjelleråsen tilhenger, men dette blir jo helt på trynet uansett hvilket lag det måtte gjelde og må jo føle med de som legger mye tid og innsats i å forbli et 4.divisjonslag når dette er hva man skal gjennom i siste serierunde!

  Når det er sagt blir det deilig for oss å knuse Skedsmo i 3.div på lørdag og vise hvem som er best. Tipper storseier og et like ydmyket Skedsmo lag som vi så mot Asker. Skjetten opprykk i 2016!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg helt enig med deg i. Sånn blir det når vi har 2.-lag i serien, og til noen finner en god løsning på det blir det slik vi har det i dag.

   Slett
 3. Her må jo kretsene og NFF gjøre noe. Dette skjer jo hvert år. Hvis 2.lagene er så dårlige at de må vende og snu på spillere de siste kampene for å beholde plassen,ja da er dem vel ikke bedere da. Ta den tunge veien ned en div.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg mener å huske det var en regel angående maks antall endringer de siste fire kampene tidligere. Den finner jeg ikke igjen.

   Slett
  2. Har heller ikke funnet igjen den regelen, men det pleier jo å endres fortløpende i henhold til hva som passer best for Skedsmo, Lørenskog og LSK...

   Slett
 4. Ekstremt enig med de fleste her, med unntak av han som syns dette var helt fair (skremmende). Har sett Skedsmo-2 en del i år, og det er jo mange spennende spillere der som absolutt kunne klart dette selv, og lurer på hvordan de skal ta de siste stegene mot A-laget om de ikke kan spille de kampene som betyr noe i 4.div...Skedsmo har alltid vært gode på utvikling, så dette liker jeg dårlig. Er man ikke gode nok for 4.div, så ta turen ned i 5.div og la de nest beste får spille alle kamper der (også de som betyr noe), og brått mestrer de også 4.div!

  Men hør her: Skedsmo-2 har 29 poeng og klarer seg, for Ull/Kisa har ikke råd til å rykke ned i 4.div, da blir det spillerflukt der (det sørger de for at ikke skjer). Så Skedsmo, vis fair play og spill med rekruttlaget og sikker på at de tar minst et poeng mot GIF. Så gjør Ull/Kisa sin jobb og de fleste er lykkelige.

  Når ikke NFF og kretsene klarer å legge til rette for rettferdighet, så får klubbene ta jobben!

  SvarSlett