mandag 19. oktober 2015

Kløfta må vente til januar

I helgen har mange snakket om at det blir fem lag fra Romerike i kvaliken til NM 2016. Jeg har tatt en prat med Rune Pedersen, og han ber de lokale lagene avvente.


Her ute på bygda går ryktene for fullt at ettersom det er ett lag færre i 3. divisjon i år enn i fjor, så blir det fem lokale lag i 4. divisjon som får bli med i kvaliken til NM.

Rune Pedersen (Foto: fotball.no)
- For 2016 er ingenting klart ennå. Nå må vi avvente opp- og nedrykk i seriesystemet og gå igjennom det, før vi setter oss ned i januar med å se på kvalifiseringen til NM, sier Rune Pedersen, som er seksjonleder kampadministrasjon og arrangement i Norges fotballforbund. Han fortsetter: - Det er ikke fastlåst hvor mange lag fra hver region som er med i NM hvert år. Det er aldri store endringer på antall lag, men det kan variere fra ett til to lag i forskjell.

I utgangspunktet vil det altså si at det fire lag som får være med, slik det ofte er i regionen vår. Det betyr også at det kan bli tre lag og det kan bli fem. Blir det fem lag er det en bonus.

- Ja, du kan si det på den måten. Vi fordeler etter antall serielag i 2015, så det er ingen fast kvote. Men det kan fort skje at deres region får med fem lag. Det kan skje, avslutter Pedersen.

Dermed kan vi være helt sikre på at Aurskog-Høland, Fet og Raumnes & Årnes får kvalik til NM. Med stor sannsynlighet Rømskog også. Kløfta får dermed smøre seg med litt tålmodighet til januar.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar