tirsdag 20. mai 2014

AHFK rundspilte AFSK

Det var stor klasseforskjell på lagene. AHFK var altfor gode for AFSK. Likevel var det en nerve i hele kampen, fordi AHFK kun fikk ballen i mål en gang.

Lars-Petter Østengen herjet mot AFSK. Dessverre for han ble det ikke mål. (Foto: Espen Bråthen)

Først ønsker jeg å skrive litt om oppmøtet. Det var tildels kaos før kampstart på Høland. Det strømmet til folk fra alle kanter. Nå skal det sies at det var noe orientering (en sport uten offside) eller noe, så det ble ekstra mange biler. Ti minutter ut i første omgang stod køen langt ned på riksveien. Jeg tok en grov telling, og det var 350 tilskuere på Høland stadion. Det var 200 betalende har jeg fått opplyst.

Det at så mange tar turen til lokaloppgjøret gjør meg utrolig glad. Innbyggerne i kommunen vår begynner å gå på kamp igjen. Ingenting er bedre enn. Nå blir det spennende å se om folk kommer tilbake etter denne festen. Et av oppgjørets høydepunkt kom rett før kampstart. Sindre Nilsen Gromsrud, som jobber på ASVO, vasker draktene til AHFK. Han ble klappet inn og fikk en AHFK-drakt av Stian Skjæggenes, som er hans favorittspiller på AHFK. Fantastisk øyeblikk!

Nå over til kampen.

Det var ikke verdens beste kamp, men innsatsen er det ikke noe å si noe på. (Foto: Espen Bråthen)
Det korte sammendraget er at AHFK kjørte over AFSK i store perioder. De skapte 10-12 gode sjanser. Likevel kunne AFSK stjålet med seg ett ufortjent poeng. Dessverre for AFSK reddet Rune Hoftvedt straffen fra Magnus Bystrøm Lie. Steffen Krogstad ble matchvinner etter å ha dytta inn en retur fra en Henrik Jensen-heading. Du finner mer informasjon på live-siden.

Defensive AFSK
Den mellomtittelen har jeg skrevet litt for ofte den siste tiden. Det å møte opp i et lokaloppgjør med kun mål om å ødelegge for motstanderen blir helt feil for meg. De lå med ti mann bak ballen hele tiden. Allerede etter tre minutter burde de blitt straffet, men Morten Larsen reddet Martin Vestreng skudd. Larsen var AFSK desidert beste spiller i dette oppgjøret.

Morten Larsen reddet AFSK for et stortap på Høland. (Foto: Espen Bråthen)
Jeg tenker på psyokologien bak det å ligge lavt. Blir man defensive i oppstilling er det lett å bli defensive i tankegangen også. AHFK kunne avgjort kampen etter 15 minutter med normal uttelling. AFSK sliter da med å heve seg, og ble altfor ofte nummer to i duellene. De to eneste jeg kan tenke meg liker slik spill er Egil Olsen og Hugo Hagen. AFSK skaper en sjanse i første omgang og den kan de takke dommeren for. Alle spillerne var på vei utover, fordi det var 5-meter. Dommeren syns ikke det, og dømte corner. Spilleforståelse var en mangel hos dagens dommer, dessverre.

AFSK klarer å jobbe seg litt inn i kampen igjen etter en halvtime. Så bestemmer Lars-Petter Østengen seg for å få litt fart, og AHFK produserer to store sjanser før pause. Østengen var stor i denne kampen. Det var bare målet som manglet. Det er lenge siden jeg har sett Simen Kristiansen så mye på etterskudd.

Krogstad ble matchvinner
Det tok tre minutter av andre omgang før AHFK tok ledelsen. Henrik Jensen header på mål, nok en kjemperedning av Larsen, men Steffen Krogstad satte inn returen. Jubelen stod i "taket" på Høland stadion. Like etter burde Krogstad ha scoret igjen, men alene på fem-meteren treffer han feil. Like etter ble det dømt straffe til AFSK, og den episoden så jeg ikke helt. Det var mølje foran mål etter en dødball.

Magnus Bystrøm Lie steppet opp. Rune Hoftvedt velta, som han sa sjøl, ned i hjørnet og reddet straffen. Så nære for AFSK, men akk så langt borte.

Joakim Berg var AFSK beste utespiller mot AHFK. Her i duell med Skjæggenes og Krogstad. (Foto: Espen Bråthen)

Utover i omgangen prøvde AFSK å flytte laget høyere, og til slutt spilte de med tre bak. De klarte ikke å produsere det helt store på slutten, mens AHFK var farlig frempå flere ganger. Både Østengen og Bård Kolstad burde avgjort kampen. Dommeren blåste av tre minutter på overtid, og AHFK kunne juble for seieren. Fortjent, så fortjent.

Banens beste er uten tvil Morten Larsen i AFSK-målet. Han var rett og slett fantastisk. For hjemmelaget var Østengen den klart beste.

"Takk skal du faan meg ha for den femmeren" Lars Kopperud, som var en av AHFKs beste i dag, og sikter til børsen min.

PS! Det å glemme minnekortet til fotoapparatet i PC'en i pausa er ikke smart. Da socret selvfølgelig AHFK.

Østengen og Haugen fortviler. Nok en brent sjanse. (Foto: Espen Bråthen)

Dans eller fotball. Steffen Krogstad ble matchvinner for AHFK. (Foto: Espen Bråthen)