lørdag 9. august 2014

Viktig seier for AFSK - Ekeberg senket GIF

For første gang på sju kamper tok AFSK tre poeng. Takket være "comeback-kid" Daniel Ekeberg. Han senket GIF med to mål.

Daniel Ekeberg senket Gjelleråsen. (Foto: Espen Bråthen )
Live-referat fra kampen
Engen gir seg i AFSK

Ekeberg er tilbake i AFSK etter noen år med studier i Danmark. Den store og sterke spissen senket Gjelleråsen med to mål. Den første kom midtveis i andre omgang etter godt forarbeid av Magnus Bystrøm Lie. Han dro seg ned til dødlinja på høyresiden og slo ballen 45 grader ut. Der møtte Ekeberg ballen, og dunket den inn.

Da hadde allerede Gjelleråsen gått opp til 1-0. Joachim Hjelkerud headet inn en godt slått corner. Morten Larsen var på ballen, men akkurat ikke nok. Larsen var strålende nok en gang for AFSK, og han reddet AFSK fra å ligge under både med ett og to mål i første omgang. Min mening er han var  banens desidert beste spiller.

Vinnermålet satte Ekeberg inn ni minutter før full tid. AFSK hadde løftet spillet sitt i andre omgang og både Bystrøm Lie og Joachim Berg kom på løp bak GIF forsvar. Denne gang var det Berg som løp igjennom. Alene med keeper ble han revet ned, og dommer Jan Kristiansen dømte helt korrekt straffe.

Joachim Berg blir revet ned og skaffer AFSK straffe. (Foto: Espen Bråthen )
Ekeberg steppet opp, og han dunket ballen til høyre for keeper. 2-1 til hjemmelaget og tre meget viktige poeng ble sikret ettersom GIF ikke skapte noe som helst på slutten.

Dette var Helge Engens siste kamp som trener for AFSK. Det ble en fortjent og god avslutning for sympatiske Engen. Nå tar Bjørn Ivar Bergerud og Dag Værvågen over som trenere i AFSK.

For mer reaksjoner og glede fra AFSK burde du lese Indre på mandag.

Det regnet også på Aursmoen denne fredagskvelden.