fredag 23. januar 2015

- Vi vinner!

Fet rykket, dessverre, ned fra 3. divisjon i 2014, og må sees som favoritten i AFSK Innecup. Trener Atle Søgård er klar i sin tale om målsettingen.


- Målsettingen vår er å vinne turneringen. Målet er alltid det når vi spiller, sier Søgård. Fet kommer med tilnærmet fullt lag, men mangler blant annet Espen Søgård, og det er usikkert om Frode Sanderlien, som sliter med en strekk, kan være med. Den nærmeste utfordreren er Aurskog-Høland FK. Trener Arne Henrik Vestreng er mer forsiktig.

- Vi spiller først, og så teller vi opp til slutt, sier Vestreng til Lokalfotballen. AHFKS nye trener har med seg nesten full stall, og spissene Lars-Petter Østengen og Lars-Eirik Svardahl blir en håndfull i år igjen.

Kun seks mann
Et lag som kunne vært en stor utfordrer er Rømskog. Dessverre for skauingene er det mange forfall, og de stiller kun med seks mann på hver av lagene. På førstelaget er det uansett seks gode spillere. Laget har heller ikke trent noe inne for å forberede seg til turneringen.

- Målsettingen er å ha det moro, og vi skal selvfølgelig prøve å vinne hver eneste kamp vi spiller. Dette er ingen høy prioritet, men jeg forventer trøkk fra gutta, sier Olaf Kind, spillende trener til daglig i Rømskog. Det gjelder dessverre ikke i helgen, fordi Kind tar det litt med ro etter fjorårets leie kneskade.

Et lag som kjemper med Rømskog sitt førstelag om å gå videre til semifinale er Blaker. Allerede klokken 19:36 i kveld møtes de til det viktige oppgjøret. Vinneren der tar et langt steg mot semi. I den kampen må Blaker utnytte at Rømskog kun er seks mann. De må prøve å holde tempo oppe, selv om det ikke er Blakers styrke. De har alltid vært smarte inne.

- Målet vårt er å stjele en semifinaleplass fra Rømskog eller AHFK. De to lagene er åpenbare favoritter i gruppa, sier Pål Thoreid.

Det har vel aldri skjedd at AFSK er en femte-favoritt i turneringen. De er derimot heldige med oppsettet, og skal kjempe mot AHFK 2 i kampen om semifinaleplass. AFSK har et solid lag, og de ønsker veldig gjerne å overraske i helgen. Ingen fra AFSK har svart på mine spørsmål, så på AFSKs hjemmeside kan man lese følgende:

"Trenerne har i år gitt uttrykk for at semifinaleplass for 1. laget er målsetning, og at 2. laget kanskje kan overraske i en forholdsvis tøff pulje."
AHFK 2 er som nevnt den største utfordreren til AFSK. De har helt klart en målsetting om å ta seminfinaleplassen bak Fet. Klokken 20:42 i kveld går den viktige kampen mellom de to lagene. Begge lagene har rutine, og begge lagene har gode innespillere. Det oser godt gammaldags lokaloppgjør av den kampen med ære på spill. Møt opp!

Smittsom strekk
Som alltid er AFSK Oldstars med i inneturneringen. De er så rutinerte så de taper aldri med store sifre, og de overrasker i enkeltkamper i ny og ne. Det er tusenvis med a-kamper på høyt nivå på de fleste spillerne, men de er i år, som i fjor, enda ett år eldre. Heldigvis har de med seg "unggutta" Christian Holth, Kenneth Knudsen og Øyvind Sægrov som øker løpskapasiteten litt. I år har de også dratt med seg Anders Thomassen, om det øker løpskapasiteten er jeg usikker på, men en god fotballspiller.

- Her er det spillere som har A-kamper fordelt over 4 tiår (1980 tallet, 1990 tallet, 2000 tallet og 2010 tallet). Snittalder omlag 41år, forklarer trener Petter Lier, og han legger til. - Da det er mye smittsom strekk i denne aldersgruppa, jobbes det med ytterligere en eller to spillere.

Fint gjensyn
Det er moro at Søndre-Høland er tilbake i inneturneringen. De to siste årene har gitt masse baklengs og to nedrykk i serien. Nå tar de tak igjen, og skal prøve å løfte fotballen helt sør i kommunen.

- Vi er ett "nytt" ungt lag med mange nye spennende spillere, dermed føler vi ikke noe press. Vi har heller ingenting å tape ved å stille i denne turneringen, derfor satser vi på å kunne overraske på en positiv måte i en relativ tøff gruppe. Komme så langt vi klarer og ta det som trening. Ellers vil det sosiale og "garderoben" være viktig for oss å bygge på i det stadiet vi er nå i pre-season, sier Søndres nye trener Terje Grønvik.

Søndre har som sagt ikke noen sjanse til å gå videre. Det samme gjelder Rømskog 2 og AFSK 2. På de to andrelagene er det god blanding av spillere, og uten faste keepere. Det har skjedd større undre tidligere, og all ære hvis det skjer igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar