tirsdag 25. august 2015

Menn mot smågutter

- Da Aurskog-Høland senket Fu/Vo.

Eirik Haugen setter inn 2-0 for Aurskog-Høland mot Fu/Vo 2 (Foto: Espen Bråthen )
FU/Vo hadde ambisjoner mot serieleder Aurskog-Høland, men de ble regelrett smågutter mot AHFKs menn. Bortelaget vant 5-1.

Les mer: Direkteoppdateringen fra kampen.

Det har vært mange innledninger nå med solskinn og perfekt vær for fotball. Det var det ikke i kveld. Regnet pistret ned over kunstgress på Opakermoen. Det ble til og med vanndammer på ene langsiden.

Aurskog-Høland gikk ut i sin vante 4-4-2, og de presset Fu/Vo høyt. Allerede i starten ble hjemmelaget stresset, og AHFK kunne ha scoret to kjappe mål. Enkle ballmiss av Fu/Vo ødela da de prøvde å spille seg ut. Keeper Khalid Hacham reddet bra, og han skulle komme i fokus på godt og vondt i kveld. Mer om det senere.

Akselsen headet AHFK i ledelsen

Presset til Aurskog-Høland skulle til slutt gi uttelling. Hvittrøyene brukte god tid på dødballer, og det var fornuftig i kveld. De er store og tunge i lufta denne gjengen. Stian Skjeggenes kastet langt. Joar Akselsen kom høyest, og headet ballen i mål. Da hadde vi spilt 17 minutter. Før nummer to kom hadde Lars-Eirik Svardahl kjørt mye rundt med Fu/Vos forsvar. Han er for meg den beste spilleren i 4. divisjon - med god margin om dagen.

Like før halvtimen slo Martin Vestreng inn et frispark foran mål. Keeper Hacham mistet ballen, og Eirik Haugen var først på returen. 2-0. AHFK fortsatte kjøret, og jeg ble veldig skuffet over Fu/Vo. De er kjent for god innsats og vilje, men i dag var de helt håpløse i perioder. Og det skulle bli verre.

Eivind Husås reiv ned Ola Vestreng foran mål og dommere Hakan Catalgöl dømte straffe og dro opp det røde kortet. Østengen banket inn straffen over Hacham. Hacham stod for to supre redninger på to gode sjanser fra Vestreng og Svardahl.

Eivind Husås river ned Ola Vestreng. Straffe og rødt kort (Foto: Espen Bråthen )
Den andre omgangen ble litt jevnere. Aurskog-Høland roet det ned et par hakk, mens Fu/Vo fikk en god runde kjeft av trener Ørjan Heiberg.

- I første omgang ser vi ut som guttespillere i det grunnleggende i fotball, løping og innsats, var Heibergs klare tale til Lokalfotballen etter kampen.

Fantastisk keeperspill av Hacham

Den storspilleren i andreomgangen var Fu/Vos keeper Hacham. Han reddet fem 100 %-sjanser, og flere mindre sjanser. Imponerende keeperspill. Det gjorde sitt til at FU/Vo 2 også kunne redusere etter en corner. Magnus Thesen satte inn den. Hacham stod for to klasseredninger etter reduseringen, og like etter ropte Fu/Vo på hands og straffe. Dommeren vinket spillet videre. Det var kul umulig for meg å se den episoden. To nye redninger av Hacham fulgte. En var fantastisk etter et Svardahl-raid.

Scoring nummer fire kom til slutt for bortelaget. Stian Skjeggens, som må være et helvete å spille mot, vant ballen høyt. Han avanserte og dunket ballen i nærmeste hjørnet til Hacham. Den burde keeperen ha tatt, spør du meg. 15 minutter før slutt kom kampens siste scoring. Martin Vestreng slo et godt frispark, og Haugen stusset den inn med høyra på første stolpe.

Lars-Petter Østengen og AHFK tråkket til i duellene mot Fu/Vo 2 (Foto: Espen Bråthen ).
- Fire dødballmål i mot, da vinner du ikke fotballkamper. Aurskog-Høland drar ned tempo på hvert kast og dødball, og er gode på faste situasjoner. Er gjennomført fysisk fotballag som fortjener å gå opp, sier Heiberg, og var skuffet over egne gutter: - Vi var under pari i dag med et godt 4.divisjons-mannskap, men navn på papir har ikke noe å si når mange grunntangenter i fotball er fraværende i store deler. Kun vår egen feil at dette ikke ble mer spennende, avslutter Heiberg.

Fet med storseier

Fet gjorde kort prosess mot Nannestad, som forventet. De vant 8-1 etter blant annet tre scoringer av Christoffer Blix. Spissen har nå 26 scoringer på 18 kamper. Imponerende. Lørenskog 2 fortsetter å vinne med ett mål. Denne gangen vant de 2-1 over Raumnes og Årnes. Eidsvold IF fortsetter sin gode rekke med 5-1-seier over Kløfta. I den siste kampen i kveld vant Rømskog 3-1 over Skedsmo 2. Der kan det ha kommet en veldig dårlig nyhet for skauingene. Jøran Sandby ble båret av banen med en kneskade, og han er usikker i lokaloppgjøret mot Aurskog-Høland, som spilles 5. september kl. 17:00.