fredag 28. august 2015

Sørumsand vant på vilje og tæl

Denne torsdagen stod i jentefotballens tegn. Først var det barnefotball på Aurskog, før kvelden ble avsluttet med Aurskog-Høland - Sørumsand i 4. divisjon for kvinner. Bortelaget ville mest og vant 3-1.
Dorthe Borgen, Rita Abrahamsrud og Emely Langvatn jublet for seier mot AHFK (Foto: Espen Bråthen)
Nå skal det sies at dette ikke var en stor fotballkamp. Det er to unge lag ispedd noe rutine. Blant annet har Aurskog-Høland med seg Elene Torre, tidligere Moseby, før hun giftet seg med en av AFSKs beste spillere i ny tid Tor Einar Torre. Til tross for hennes 37 år (beklager Elene) var hun både ett og to hakk bedre enn alle de andre på banen. Det hjelper derimot fint lite når hennes lag ikke hang sammen. Sørumsand gikk ut aggressivt og ga hjemmelaget dårlig tid til å trille ball. De satte i tillegg en slags markering på Torre gjennom hele kampen.

Elene Torre i full fart (Foto: Espen Bråthen )
Den første scoringen kom etter en dødball. Dorthe Borgen, datter til tidligere SIF-kjempe Jan Borgen, smalt inn ballen fra ti meter. Spillet ute på banen var fortsatt rotete, og det ble strengt tatt ikke bedre utover.

Kristine Thoresen
I det 25. minutt klarte AHFK å bryte opp SIFs press, og raske Kristine Thoresen ble spilt fri alene med keeper. Hun gjorde ingen feil, og AHFK hadde utlignet. Det skal sies at de var offside med god margin da hun fikk ballen.

Det skjedde lite til pause, men det var noen tendenser med fint spill hos begge lagene. De hadde raske og gode vinger og de prøvde å utnytte det. Dessverre ble innleggene for svake, så det ebbet ut med 1-1 til pause.

Den andre omgangen var kun åtte minutter gammel da vi fikk kveldens vakreste scoring. AHFK rotet det til etter en corner. Emely Langvatn klinte til på halvvolley fra hjørnet av sekstenmeteren, og ballen føyk i motsatt hjørnet. Hjemmelaget prøvde å stå høyere etter dette, men de klarte bare å skape noen halvsjanser på dødballer. Like før slutt punkterte Rita Abrahamsrud kampen med sin 3-1-scoring.

AHFK er på andreplass med 22 poeng, og Sørumsand jakter nå med kun to mindre. De to øverste lagene skal spille kvalikk til opprykk i høst. Eidsvold Turn leder klart med sine 30 poeng.