lørdag 22. august 2015

Taktisk perfekt av Fu/Vo

I lokalopgjøret mellom Hauerseter og Funnefoss/Vormsund stod bortelaget for taktisk perfekt fotball. De vant 7-1, og fikk revansje for vårens tap.
Preben Finstad smeller inn sin andre scoring i 7-1-seieren mot Hauerseter (Foto: Espen Bråthen )
I herlig solskinn gledet cirka 100 tilskuere seg til et tøft lokaloppgjør, men vi opplevde at det stort sett var kun ett lag på banen. Fu/Vo skulle få en saftig revansje for 0-4-tapet mot Hauerseter hjemme i vår.

Hauerseter tok tak i kampen i sin 4-3-3 med Filip Hovland som midtspiss, etter at Willy Zamble har gått til Moss. De trillet mye ball, og det meste gikk igjennom Christoffer Haugen som lå i den dype rollen på midtbanen. Hovland var også hissig på topp og han hadde litt mer fart en bortelagets forsvar.

Kompakt bortelag

Fu/Vo lå kompakte i 4-2-3-1, som vi er vant til i år. De lurte Hauerseter opp i banen, og da regnet vi alle med at raske Kim Brenna skulle få kose seg med bakrom mot Hauerseter noe trege forsvar. Etter tre minutter kom kampens første store sjanse. Ørjan Heiberg avanserte og han smalt til fra 23 meter, og ballen traff stolpen og rett i fanget på Nikolai Gutierrez (Jørgensen på fotball.no).

I det 17. minutt ble Brenna felt, og Petter Linstad gjorde seg klar til frisparket. Høyreback Håkon Bråthen, som jeg syns har tatt store steg i år, vant duellen. Han vendte opp, og smelte ballen i mål med venstra. Fu/Vo fikk sin ønskede start, fordi nå var Hauerseter nødt til å flytte opp spillet i enda større grad.

Håkon Bråthen setter inn FU/Vos første scoring.

To minutter straffet Fu/Vo Hauerseter igjen. Midtbanen til hjemmelaget stod for høyt, men forsvaret stod lavt for å passe på Brenna. FU/Vos keeper Paulsen kastet perfekt ut til Martin Skolbekken. Han avanserte i mellomrommet, og til slutt var Hauerseters midtforsvar nødt til å støte. Da slapp Skolbekken ballen perfekt, og Brenna gjorde ingen feil alene med keeper.

Hauerseter var farligst på lange innkast. De fikk også sin redusering fem minutter etter Brenna scoring. Haugen kastet, og ballen ble stusset til Hovland som headet ballen i mål. Hauerseter løftet seg litt etter scoringen, men de skulle falle ut av formasjonen snart igjen.

Filip Hovland (nr 13) headet inn reduseringen for Hauerseter (Foto: Espen Bråthen )
Og de skulle virkelig falle ut av formasjonen sin. Først smalt Petter Severeide en kanon i tverrliggeren, før Fu/Vo scoret tre mål på fire minutter, og det var Preben Finstad som virkelig slo seg løs. Det første plasserer han inn i mål fra sin posisjon skrått til høyre for mål. Heiberg ble felt, men kampens gode dommer lot spillet gå. Ingen fra Hauerseter plukket Finstad. Minuttet senere vendte Finstad bort to mann. Hurtigheten hans klarte ikke bortelaget å håndtere, og Finstad banket ballen opp i nærmeste hjørne.

Et nytt minutt gikk, og Finstad fikk god tid på midtstreken. Han plukket ut ut John André Halvorsen med en perfekt crossball. Alene med keeper av Halvorsen sikker. 5-1 til Fu/Vo og hjemmelagets supportere trodde ikke sine egne øyne.

Tomt for pølser!
Barna koste seg uansett på Nordkisa. De fikk boller og brus, pluss is i pausen. Det kjipe, for oss voksne, var at det var tomt med pølser. Sulten som jeg var kastet jeg med i bilen og reiste til Kiwi. Der var heller ikke så mye spisende, så det ble fire kokosboller. Sunt og smart valg.

Den andre omgangen ble rett og slett en enkel reise for bortelaget. Hauerseter prøvde å flytte opp litt, men med den gang de gjorde det så var Brenna på pletten. Linstad spilte Branne gjennom og han løp fra Hauerseter-forsvaret og plasserte ballen i mål seks minutter ut i andre omgang.

Kim Brenna scorer her sitt andre mål mot Hauerseter (Foto: Espen Bråthen )
Varmen og den overlegne ledelsen til FU/Vo gjorde sitt til at det ble en kjedelig avslutning på kampen. Fu/Vo fikk en scoring til, og de fikk sin tredje to-målsscorer. Fu/Vo vant ballen høyt opp. Halvorsen dro av en mann og satte inn Fu/Vos sjuende scoring.

John André Halvorsen setter inn sitt andre og Fu/Vos sjuende (Foto: Espen Bråthen )
Fu/Vos trener, Eivind Emblemsvåg var en fornøyd mann etter kampen:Nå klatrer Fu/Vo opp på 2. plass, og passerte Hauerseter. Hauerseter får nok en tung høst nå etter at de har mistet Zamble.

Skjetten seilet mot seier mot Lokomotiv Oslo etter at ledet 4-1. Oslo-laget tok tak i andre omgang og hentet opp ledelsen, og det endte 4-4. Skjetten gikk forbi Skedsmo på tabellen, men de kan gå forbi igjen KIL 2 på mandag. En annen spennende kamp i 3. divisjon på mandag er Ull/Kisa 2 mot Rælingen. En viktig kamp for å prøve og unngå nedrykk.

Bilder fra kampen:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar