mandag 16. juni 2014

10 serierunde: Bortelagenes serierunde

Den 10. serierunden ble bortelagenes serierunde. De vant fem av sju kamper.

Det ble poengtap for både AHFK og AFSK i serierunde 10. (Foto: Espen Bråthen)

Mandag 9. juni ble de første kampene i serierunden spilt. Det endte med tre borteseire og 2-12 i målforskjell. Det var to overraskende borteseire og en forventet. Både Eidsvold Turn 2, som slo Kløfta og Sørumsand, som slo Eidsvold IF overrasket ut fra tabbellposisjon og den siste tids spill. Det var mer forventet at Skårer slo Rømskog/Setskog. Øyvind Opstad hadde det gøy på Rømskogbanen, fordi han banket inn tre mål for bortelaget. Jeg tror ikke Rømskog har tapt på nesten tre sesonger på Rømskogbanen. Den raden røyk skikkelig mot Skårer.

På tirsdag 10. juni ble resten av kampene spilt. AHFK slet seg til en uavgjort mot raske Gjelleråsen-spillere.
- Det var greit med uavgjort. Begge lagene brenner målsjanser i andre omgang, sa AHFKs trener Bengt Krogstad.

AFSK sliter fortsatt om dagen. De tapte helt fortjent mot et godt Skedsmo 2-lag. De skapte veldig lite, og nå nærmer de seg nedrykkstreken med stormskritt.

På Lillestrøm kunstgress bet Flisbyen godt fra seg mot Skjetten. Med litt flaks kunne de tatt med seg ett poeng. Jørgen Slorafoss og Andreas Eriksen scoret Skjettens mål, mens Patrik Stensrud scoret igjen for Flisbyen.

Åkrene fortsett med å vinne jevne kamper. 3-2-seieren mot Årnes var rødtrøyenes tredje strake ett-målsseier (tar med kampen mot AHFK i 11. serierunde). Kristian Hexeberg ble matchvinner med sin straffescoring like før slutt. Nå leder Åkrene serien, men de har to og tre flere spilte kamper enn lagene bak.

Statistikk 10. serierunde:

Det er nå spilt 68 kamper (to hengekamper spilles denne uken). Det er 30 hjemmeseiere, 12 uavgjorte og 26 borteseire. Det er scoret 310 mål som gir et gjennomsnitt på 4,56 mål per kamp. Altså ett mål mer per kamp enn VM. Lett valg når du skal velge å se lokalfotballkamp. 156 av målene har hjemmelaget scoret, mens bortelaget har scoret 154. Det er scoret 147 mål i førsteomgang og 163 i andreomgang.

Tilskuertallet er nå totalt på 4422. Det gir et snitt på 66 per kamp.

Toppscorer:
1. Anders Fagerhus, Åkrene 10 mål
1. Lars-Petter Østengen, AHFK 10 mål
3. Andreas Eriksen, Skjetten 9 mål
4. Arib Maazouzi, Gjelleråsen 8 mål.

11. serierunde:
Serierunden er godt i gang og det er spilt tre kamper. Åkrene slo AHFK for to uker siden med 4-3. AHFK åpnet formidabelt og burde ledet mer enn 2-0 midtveis i første omgang, men all ære til Åkrene som alltid står på til siste slutt. Til og med Åkrenes trener, Carl Ditlev Gran, mente at AHFK burde fått med seg poeng.

Flisbyen er i fremgang. De tok poeng mot AFSK, og kunne tatt poeng mot Skjetten. På lørdag overrasket de Sørumsand og ledet 2-0 etter 15 minutter. Patrik Stensrud fortsetter med sin fine målform og banket inn to mål. Sørumsand kom seg til hektene, og unge lovende Torbjørn Vitsø scoret SIFs siste mål på overtid. Hjemmelaget vant 4-2.

AFSK gikk på nok et tap. Skårer ble for sterke for grønntrøyene og vant 2-1. AFSK manglet både Sørevik og Wauer til denne kampen, og ble altfor baktunge mot Skårer. Christoffer Larsen og Christian Gulbransen scoret for hjemmelaget, mens Brian Aas scoret for AFSK.

I kveld spilles de resterende kampene i 11. serierunde.

Rømskog/Setskog - Raumnes&Årnes - viktig kamp for skauingene. De har nå fire strake tap, og det tærer på den selvtilliten de bygde opp i starten av årets sesong. I kveld er raske og tøffe Jørgen Jovall Dahl tilbake i startoppstillingen. Han kommer til å danne et stopperpar sammen med Edvin Øygard. Unge Viktor Nilsen får også sin debut fra start i 4. divisjon før skauingene. Jeg tipper 2-2. Jøran Sandby og Øyvind Sægrov for skauingene. Anders Eriksen scorer to for Årnes.

De andre kampene:

Eidsvold Turn 2 - Eidsvold IF 1-3
Gjelleråsen - Kløfta 3-1
Skjetten - Skedsmo 2 4-1

Skårer-Flisbyen spilles også i kveld. Det er en hengekamp fra serierunde 7.

Den 20 . juni er det lokaloppgjør på Høland. Da møtes AHFK og Rømskog+ til årets viktigste kamp - ihvertfall for bortelaget! Sett av tiden og støtt lokalfotballen.