onsdag 4. juni 2014

Viktig kamp på Aurskog i kveld

Den niende serierunden avslutt i kveld med det viktige oppgjøret mellom AFSK og Flisbyen på Aursmoen kunstgress. AFSK ønsker poeng for å henge med oppover, og Flisbyen er nødt til å vinne for å få kontakt med lagene foran.


Viktige Christian Sørevik er tilbake i kveldens AFSK-lag. (Foto: Espen Bråthen)

- Denne kampen er ikke viktigere enn noen andre i årets sesong. Det står om tre poeng, som vi har veldig lyst på, sier Bjørn Ivar Bergerud, hjelpetrener for AFSK.

Hjemmelaget er i kveld tilnærmet fullt lag. Viktige Kenneth Wauer har blitt syk, og må stå over i kveld. Christian "Kula" Sørevik er på plass igjen etter å ha sonet mot EIF. Som nevnt tidligere så har AFSK i sin sportslige plan at de skal spille 4-3-3. 

De har det "vanlige" forsvaret med Lerdahl, Kristiansen, Akselsen og Røisgaard, og med gode Morten Larsen i mål. På midtbanen tror jeg at de setter Sørevik ned i den defensive rollen igjen, til tross for suksess som indreløper mot Kløfta. Indreløperne blir Bystrøm Lie og Berg. Berg er i god utvikling og blir viktig fremover for grønntrøyene.

På høyrekant kommer Patrick Andreassen inn. Mannen gjør alltid en god innsats, men mangler litt spissferdigheter. På den andre kanten finner vi unge Magnus Moen. En gutt med fremskritt det også. Han har god teknikk og ålreit fart, men han mangler trøkk i spillet. Gutten må bli tøffere og ta mer tak i kamper. Det burde han klare! På topp finner vi AFSKs toppscorer Brian Aas. Slepen kar, men blir fort sliten og trenger pauser.

Mer offensive AFSK?
I kveld håper jeg vi ser AFSK fra en litt mer positiv side mot svake Flisbyen. Jeg håper de setter presset høyere, og kan stresse Flisbyen. Det tror jeg blir en suksessfaktor. Kan Flisbyen få lov til å trille ball er de gode. Et godt eksempel er Rømskog/Setskog som presset Åkrene i senk på mandag, selv om de ble slitne på slutten.

Tungt for Flisbyen
For Flisbyen har det vært en tung serieåpning. Det har tapt noen jevne kamper, og de har også hatt problemer med skader, som mange andre lag i 4. divisjon. Bloggen tok en kort prat med Flisbyen-trener, Thomas Halstensen.

Hvordan har serieåpningen vært?
Serieåpningen har vært veldig dårlig. Det er tungt å tape kamper på rad og selvtilliten til spillerene har fått en knekk. Dog, har vi vært uheldige med skader og andre fravær slik at vi enda ikke har fått stilt det beste i kamper og på trening. 

Hvordan skal dere klare å holde plassen?
Det er ingen andre som gjør det for oss, så vi må bare ta oss sammen. Få folk på trening og kamper så er jeg sikker på at poengene vil komme. Vi hadde bra kamper i vinter så vi vet vi kan. 

Hvordan skal dere vinne kampen i kveld?
Kampen i dag blir tøff, men vi begynner å få sentrale spillere tilbake fra skader. Det er positivt for hele laget. Så vi skal gå ut i dag innsats og være klare for 90 min. Vi skal gi AFSK en tøff kamp på bortebane i dag.

Da er forutsetningene satt, så nå er det bare å komme på kamp i kveld. Jeg frykter en målfattig kamp, men håper på god underholdning på Aurskog. 

Mitt tips: 2-1. Sørevik og Bystrøm Lie for AFSK, og Stensrud for Flisbyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar