onsdag 8. oktober 2014

Foran lokaloppgjøret mellom Rømskog og Aurskog-Høland

På søndag er det årets siste store lokaloppgjør i 4. divisjon. Rømskog tar i mot Aurskog-Høland i kampen om å bli best i bygda. Det forventes folkefest til tross for elgjakt og annet unyttig.


Jeg skal gå igjennom lagene, form og forventninger. Børs kommer på fredag.

Livedekningen fra vårens oppgjør

Rømskog+:

Årets overraskelseslag i 4. divisjon. De er på sjuendeplass, og er kun fire poeng bak storebror AHFK som er på femteplass. De jakter nå hvittrøyene om å bli beste lag i bygda. Dessverre for skauingene så får de uansett ikke kvalikk til NM fordi det er en sammenslått lag.

Formasjon:

De har spilt en skeiv 4-2-3-1 - hvis det går an. De har en veldig solid forsvarsrekke, og den står ikke noe tilbake for de fleste lagene i avdelingen, når de har fullt lag. Bjørkelangingene Christian Helbostad og Stian Flies trommer opp og ned kantene sine. De er hurtige og godt trent, så de orker og kan være med både offensivt og så rekke ned defensivt. Stopperparet Edvin Øygard og Espen Killi er dønn solid - den sjeldne gangen de spiller sammen. Olaf Kind er skadet. Robert Holmedahl har vikariert. Han er god med ballen, men mangler tempo. Stiller de med Øygard/Killi blir det tøft for trioen Østengen, Skogstad og Svardahl, men de tre gutta kan låse opp de fleste forsvar.

Hærfører Heggedal
På midtbanen er det hærfører Marius Heggedal som regjerer. Setskauingen har vært skauingenes beste spiller i år. Han suger så og si ballen til seg i dueller, og når han bestemmer seg så kan han gjøre det meste sjøl. Han har blitt bedre og roligere med ballen også, men han er svekket av litt dårlig tempo. Uansett så blir han Rømskogs viktigste spiller på søndag, hvis han ikke prioriterer jakt....

Rundt Marius løper Vegard Gjelsnesvangen og Ørjan Malnes utrettelig. Malnes vinner mange dueller, og er trygg med ballen. Vegard er teknisk god, herlig høyrebein, men det går litt for sakte noen ganger. I tillegg har de hatt Jøran Sandby på kanten. Han har vært god i år, men han fikk et håpløst gult kort mot Årnes og mister kampen. Trist for Jøran og for kampen. Inn på laget kommer nok Eskild Malnes eller Viktor Nilsen. To unge gutter som har spilt på seg selvtillit i høst.

På topp løsnet det virkelig for Øyvind Sægrov i høst og målene rant inn. Spesielt hat-tricket mot AFSK var stort. Han er en måltjuv, men får ikke trent optimalt pga jobbsituasjonen. Megleryrket er tøft. Rundt han er stadig André Sandby i stigning. Jeg syns han har vært et lite hypokonder i tidligere sesonger, men han er mer stabil om dagen. Høyrebeinet hans er det mange som misunner han.

Det sies at Rømskog mangler 4-5 spillere til kampen. Jeg har ingen anelse om hvem det er, men det finner du ut når du kommer på kamp.

Aurskog-Høland FK:

De har vært alt fra helt fantastisk til det elendige i år. Målene renner inn - både fremover og bakover. De jakter nå på EIF og 4.-plassen. 

Formasjon:

Har testet ut 3-5-2 i perioder, men den formasjonen er lagt bort nå. De spiller mer en tilnærmet standard 4-4-2, og det passer godt for laget. De er fortsatt litt for offensive, men de skal ha for den positive spillestilen. Usikkerheten kommer dessverre i perioder når de ikke henger sammen defensivt.

Unggutta er borte
Det mangler også fire spillere for AHFK på søndag. Ungguttene Inge Olberg, Tormod Bjerkrheim Sørlie, Steffen Krogstad og Ola Vestreng mangler. De tre første på skoletur, og Ola fikk et håpløst idømt gult kort mot Åkrene i forrige kamp. Trist at en dommer gjør sånt mot et så ungt og stort talent.

AHFK har også en utfordring på keeperplass. Unge Ahmed Jouini tabbet seg ut mot Åkrene, og han har vært ustabil i høst. Ahmed har derimot gode minner fra fjoråret når AHFK 2 slo Rømskog. Han må ta med seg det. Han har talentet, men han må i enda større grad ville å bli god.

Forsvarsrekka på søndag blir en rutinert rekke. Solide Lars Kopperud, som har vært blant AHFKs beste i år, gjør aldri en dårlig kamp. På venstrebacken er jeg usikker på om det blir Vegard Aaserud eller Stian Skjeggenes. Begge er best sentralt på midten, men jeg faller ned på at trøkket og løpskraften til Skjeggenes trengs på midtbanen i denne kampen. Aaserud er god med ball, og et presist høyrebein. Utfordringen er mangel på konsentrasjon og fokus i perioder. Han må fokusere på fotballen, da er han meget god. Stopperne har spilt sammen i mange år, den ene en god del eldre enn den andre. Eirik Haugen har slitt med sykdom i år og har hatt en svak sesong. Han har tatt seg sammen, og han har vært bedre i høst. Makker Bård Kolstad har banket inn ni mål i år. Det er uansett sterkt av en midtstopper. Farten er ikke den samme, men han er plasseringssterk og rolig med ballen.

Svardahl på kant?
Som på Rømskog er en av AHFKs viktigste spillere sentralt på midten. Martin Vestreng har hatt en god sesong, og han har scoret ti mål i år. Han er trygg og god med ballen, og sampillet med Østengen er suverent. I de siste kampene syns jeg derimot han har vært svakere enn på lenge. Når Vestreng mister humøret forsvinner han fra kampene. Rundt seg får Vestreng alltid løpende Stian Skjeggenes. Han har et høyt nivå inne, og bedre enn de fleste i 4. divisjon, når det gjelder arbeidsmoral. Utfordringen er at han er like gira med ballen, og da blir det noen feil. Disse to sammen er krutt når de har dagen. På kantene blir det to uromoment. Henrik Jensen har virkelig stått frem denne høsten. Unggutten har scoret, servert målgivende og han løper ustanselig. Han må fortsatt tørre mer for å bli enda bedre. På den andre siden tror jeg Lars-Eirik Svardahl kommer inn. 4. divisjon beste spiller når han er skadefri, men det har vært en litt vanskelig sesong med kneskaden han fikk i vår. Nå på høsten er det ikke samme Svardahl, men jeg ser bedring i spillet hans. Som en offensiv venstrekant blir han farlig for Rømskog.

Toppscorer
På topp finner vi divisjonens beste spiss. 27 mål på 23 kamper lar seg høre. Lars-Petter Østengen har scoret mål fra alle vinkler i år. Han er stor og sterk, teknisk overlegen og skyter godt med begge beina. Det må bli bra det. Utfordringen er humøret, og Rømskog+ kommer garantert til å spille tøft mot Østengen. Det veit vi. Sammen med Østengen får vi nok se alltid løpendes Fredrik Skogstad. De senket Rømskog i 7-2-seieren i vår. Rask og gir alt.

Det var mine tanker denne onsdagskvelden om lagene. Rømskog + kommer til å ofre alt for å unngå det flaue tapet i vår. Da gikk AHFK rett i strupen på skauingene og de vant 7-2. Det kunne, og burde, blitt mer mål for hvittrøyene.

Begge lags trenere, Ole Robert Søbye og Bengt Krogstad, har meldt fra at de gir seg etter denne sesongen, og kjenner jeg begge rett så er de veldig sugne på å gi seg med en seier i lokaloppgjøret. Begge trenerne skaper entusiasme, men begge har en svakhet i det taktiske spillet. Søbye har fått mer formasjonsmessig ut av Rømskog enn Krogstad i AHFK, mens Krogstad er et hestehode foran på å lese kampene underveis. Jeg er selvfølgelig bedre enn begge de to på det meste :-).

Bli med og lag fotballfest!
Jeg kjenner at det kiler i magan når jeg skriver dette. Jeg gleder meg, jeg gruer meg, jeg unner alle de som legger ned mye tid på fotballen til å få flust med tilskuere på søndag. Dette blir en fotballfest - for store og små. Ta med naboen, venner, familie og kjente. Bli med på å lage dette til en fotballfest. La oss vise fotball-romerike at vi brenner for lokalfotballen. Jeg har ikke hørt så mye prat om lokalfotballen på mange år, og det varmer kropp og sjel.

Hvordan tror du det går på søndag?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar