tirsdag 7. oktober 2014

Nå nytes 4. divisjon til fulle - herlig serierunde

Den 24. serierunden er nå over. Herlig fotball, spennende kamper, tabber og masse mål.

Årnes slo Rømskog+ på lørdag. (Foto: Espen Bråthen )
Jeg har sett tre kampen den runden, og det har vært fest fra ende til annen. Du verden så morsomt det er med lokalfotballen. Man merker også at høsten har fått rot på østlandet.

Først ut denne runden var Årnes-Rømskog+. Hjemmelaget holdt skauingene unna, og vant 1-0. Det ble mye stang ut for Søbye og co.

På søndag smalt det godt i lokaloppgjøret mellom EIF og Eidsvold Turn 2. I et jevnt oppgjør på Eidsvoll trakk hjemmelaget det lengste strået. De vant 3-2 etter mål av Jansen, Rødsrud og Iversen. Daniel Olsen og Fredrik Kristiansen scoret for Turn 2. Nå har EIF et lite overtak på fjerdeplassen.

Skårer utspilte AFSK
Fotballmoroa fortsatte på mandag. Fire herlige kamper. Jeg var på Aursmoen og så Skårer rundspille hjemmelaget AFSK.  Det var jevnt de første 2 minuttene. AFSK lå kompakt og ga bort lite rom til gode Skårer. Gode Petter Larsen sørget for å sende Skårer i ledelsen med et godt skudd fra 18 meter. Da åpnet slusene seg. Sigurd Berg og samme Larsen sendte Skårer opp i 3-0 til pause. Etter 20 minutter ut i andreomgangen hadde Skårer doblet ledelsen med Tesfu, Derbakk Pettersen og Kristoffer Larsen.

Plutselig våknet AFSK, slik de gjorde mot EIF, og scoret to raske. Og det var to fine scoringer av Thomas Lerdahl og Magnus Bystrøm Lie. Like før slutt scoret Kristoffer Larsen sitt andre og Skårers sjuende. Det burde blitt flere, men altså 2-7 på Aursmoen. Skårer tok to poeng på Gjelleråsen og er i førersetet om opprykk.

Opprykk for Skjetten
På Skedsmo ble det opprykksjubel for Skjetten - som forventet. De fikk en dårlig start, men slo kraftig tilbake. Skedsmos Farid Rahim scoret allerede etter to minutter. Jonas Kordahl snudde til 1-2 med to scoringer. Andreas Bjerkestrand og Andreas Eriksen satte inn to til, og dermed ble det opprykk for grønntrøyene.

GIF tapte poeng
Skårer knuste altså AFSK, dermed trengte Gjelleråsen tre poeng mot Kløfta. Det ble et heftig oppgjør på Kløfta, og spenning til sist slutt. Kun et gult kort også, selv om jeg spådde kortbonanza. Bra av lagene. Gjelleråsen startet best og ledet 2-0 til pause etter scoringer av Fredrik Larsen og GIFs toppscorer Arib Maazouzi. Kløftas toppscorer Adam Olsen smalt inn to mål etter pause, og Hawar Saleh sendte sebratrøyene i ledelsen midtveis i andreomgangen. Like etter utlignet Ardian Fera for GIF. Det ebbet ut med uavgjort, og GIF er nå fire poeng bak Skårer. Kløfta kan fortsatt rykke ned, men den muligheten er liten.

Sørumsand i trøbbel
Mandagens sikreste seier, sammen med Skårer, trodde jeg skulle bli Sørumsand. Den gang ei. SIF vant sjansestatistikken, men Flisbyen var klart best foran mål. Robin Vågan satte inn den første av kampens tre straffer. Erfan Kamali utlignet før pause. I andre omgang scoret Alex Gusevik to ganger og Thomas Halstensen. Hvis Fet rykker ned fra 3. divisjon, så rykker også SIF ned til 5. divisjon. Hva har skjedd med rødtrøyene denne sesongen? Årets store skuffelse.

Live fra AHFK-Åkrene
Så er det kveldens kamp. Serierundens siste, og med AHFK på banen blir det mye mål. Det ble det selvfølgelig mot Åkrene. I et ufyselig vær på Bjørkelangen kom Åkrene best igang, men AHFK tok ledelsen. Keeper Simen Bakke bommet på et innlegg, og Henrik Jensen kunne enkelt heade inn ballen i åpent mål. Keeperne skulle komme i fokus i kveld, dessverre. Førsteomgangen var jevn, og feilpasningene florerte. Begge lags trener var oppgitte over egne spillere.

To kjappe
Plutselig smalt fra AHFK. To ganger. Først rullet hjemmelaget opp et flott angrep og Henrik Jensen serverte Lars-Petter Østengen. Han gjorde ingen feil. To minutter senere slo Inge Olberg en strålende gjennombruddspasning til Fredrik Skogstad. Spissen scoret enkelt alene med keeper Bakke.

Nå regnet de fleste, ganske få egentlig, hjemmesupporterne med en grei hjemmeseier. Den gang ei. Dessverre for AHFKs keeper Ahmed Jouini kom han i fokus. Åkrene reduserte etter 56 minutter etter at Jouini mistet ballen. Baybutt dyttet ballen over streken. 2-3-scoringen til Åkrene kom etter fint spill hvor Andreas Lund avslutt godt. Nå ble det nervøst bak hos hjemmelaget.

Svardahl og Østengen
Trener Bengt Krogstad sendte innpå en forkjølet Lars-Eirik Svardahl, og han passet godt inn i kontringsspillet til AHFK. Han sendte hvittrøyene i ledelsen etter at han driblet forsvaret til Åkrene to-tre ganger. Åkrene slo tilbake etter nok en tabbe av Jouini fem minutter før slutt. Han bommet på ballen og Andreas Lund headet ballen i åpent mål. Åkrene klarte ikke å skape så mye mer, og AHFKs gode midtbanespiller Vegard Aaserud stjal ballen fra Michael Wahl. Alene med keeper spilte han uselvisk til Østengen, som satte inn sitt andre og sesongens 27. mål.

Nå har AHFK heng på Eidsvold IF om den viktige 4.-plassen. I neste runde blir det to superspennende kamper. AHFK skal til Rømskog og EIF skal til Gjelleråsen.

Viktig lokaloppgjør
Alle lokale fotballsupportere har å møte opp på Rømskog (blir det mye regn denne uken kan kampen flyttes til Setskog), for å se Rømskog+ - Aurskog-Høland. Det er sesongene viktigste og sannsynligvis morsomste lokaloppgjør. Hvem er best i bygda?

Jeg leiter etter noen som kan filme kampen - noen frivillige?