torsdag 26. mars 2015

Cupfest - på godt og vondt

Herregud, så moro det mer lokalfotball. Denne cupkvelden ga alt fra sol til snø. Smil til ampert. Gode avgjørelser til elendig avgjørelser. Det er det som gir lokalfotballen det lille ekstra.

Første stopp var Gjerdrum. En kjapp stopp på bensinstasjonen. Bensin og to Coca-Cola for prisen av en. Knallkjøp. Sola var på plass, og det var Gjerdrum og Eidsvold også. Jeg ble tatt godt i mot av begge lag, og det er moro at man får igjen litt for arbeidet rundt bloggen. Dommer Fred Antonsen tok jeg også en kort prat med. Han hadde løpt dommertesten i går. Jeg skulle rekke Fet - Hauerseter, så vi ønsket oss begge en avgjørelse etter 90 minutter. Den gang ei. Det ble lokalfotball fra 17:30 til 23:00 på meg denne onsdagen.

Ute på banen ville Eidsvold vinne, mye mer enn det Gjerdrum ville. Med en strålende opplagt Espen Berg Ottesen, kjørte de over gultrøyene. De skapte sjanser men var ikke kalde nok foran Jo Smestad i Gjerdrums mål. Eidsvold skaut til og med ned dommer Antonsen. Han ristet litt på hodet og blåste i fløyta. Det gikk 30 minutter før Eidsvold fikk fortjent hull på Smestad. Et herlig angrep, startet av Berg Ottesen, ble fullført på beste måte av midtbanekollega Otto Dahl. En slags volley gjorde sitt til at ballen passerte Smestad. Det gode innlegget stod Simen Martinsen for.

Så plinger det i telefonen. Rustad leder 2-1 over Gjelleråsen. Der går det ei kule varmt. To straffemål til Rustad, og det skulle komme mer fra den kanten.

Det ble litt jevnere i andre omgang på Gjerdrum, men med EIF som det førende laget. Nå har sola gått ned, og jeg er forbanna på meg selv at jeg har glemt vanter. Håpløst.

Gjerdrum utlignet

Midtveis i omgangen var Gjerdrum full på høyde med EIF - noe de burde på grunn av divisjonsforskjellen. Først setter de nesten inn et godt slått frispark, før de utligner med Elias Løvseth. Gjerdrum fikk litt mer gnist i spillet sitt, men de falt raskt ned igjen.

Det tikket inn en beskjed fra Gjelleråsen-kampen igjen. "Her koker det. 4-3 til GIF.". Gjelleråsen fikk en mann utvist på 3-2. Like etter utvisningen legger de på til 4-2, før Rustad får nok ei straffe - og de scorer. 4-3. Det ble sluttresultatet.

Så tok keeperne over showet. Først reddet Smestad fantastisk på et Halberg-skudd, før Martin Svendsen så ut som en million like før slutt. Like før slutt ble også Otto Dahl utvist etter en stygg takling på Løvseth. Rett ut. Nå trodde mange at Gjerdrum skulle ta over denne kampen i ekstraomgangene. Den gang ei.

Keepere i fokus

Eidsvold fortsatte å være best og de skapte flere store sjanser. Den største fikk de etter 114 minutter. Rødsrud runder keeper, men kommer litt for skrått. Han spiller inn til Jansen, men nok en gang står Smestad for en knallredning. Straffer.

Smestad er nevnt flere ganger, men i straffekonken var EIFs keeper Svendsen som skulle bli den store helten. Reservekeeperen, Wilsgård var ikke med, reddet tre straffer, og når Simen Martinsen tok EIFs sjette straffe kunne de juble for avansement.

- Vi er meget godt fornøyd. Vi stod opp hele kampen og dominerte vel hele kampen bortsett fra en periode på 15 min i 2.omg. Veldig fornøyd med det defensive, ettersom vi slipper til få målsjanser mot et lag fra divisjon over. Vi skaper mange sjanser selv om vi enda kan bli mer nøyaktig i den offensive delen av spillet. Vi styrer siste 30 min av ekstraomgangen selv med 10 mann. Det er et styrketegn, sier EIFs trener Eirik Soltvedt.

Nå er det midnatt. Dette får holde for i kveld. I morra kommer referat og reaksjoner fra den særs spennende kampen på Fedrelandet mellom Fet og Hauerseter. Straffe, snø, sinte og glade spillere, fine scoringer er en del av ingrediensene.