onsdag 18. mars 2015

Seks-mål Mostue

Det ble til slutt lekestue for Skedsmo mot Skårer i første kvalikkamp til NM. Hjemmelaget vant 10-3 og spissen Didrik Mostue fortsetter dere han slapp i fjor. Det ble seks kasser på kapteinen.
Didrik Mostue (nr 4) jubler sammen med lagkameratene etter en av sine seks scoringer mot Skårer (Foto: Espen Bråthen)
På en småkjølig dag på Skedsmo kunstgress var det godt med tilskuere. Jeg tipper nærmere 150 i antallet. Alle godt kledde med tjukke jakker, luer og votter. Det ble en målfest som nok varmet de fleste fremmøte - kanskje er Skårer-fansen et unntak. Men, de også måtte bli imponerte av Didrik Mostue. Etter at store deler av vårsesongen i fjor ble spendert som midtstopper ble han prøvd som spiss. Det med stor suksess. Det endte til slutt med 24 mål på 18 kamper, med blant annet 21 mål på sju kamper som spiss.

Direktesendingen for kampen.

Rolig start

Det begynte derimot veldig rolig for Mostue. Han var lite involvert, så det var andre Skedsmo-spillere som måtte stikke fram hodet. 1-0 kom etter et langt innkast av Stian Hagen. Kristoffer Langerud stupte frem og headet ballen i mål. Helt umarkert. Deretter scoret Andreas Kristoff for bortelaget, og plutselig hang Skårer godt med i en periode.

Like etter halvtimen begynte Mostue målshowet sitt. Han er som en bjønn, som en av tilskuerne sa, foran mål og ingen klarer å skubbe seg på han. Med to mann hengende på ryggen dyttet han inn Stian Hagens innlegg. Simen Rustadbakken satte inn 3-1 på ei straffe. på 4-1 hadde Mostue tre mann rundt seg, men stillestående headet han utagbart for Truls Ballangbye i Skårer-målet.

Didrik Mostue setter her inn sin første scoring. Stian Hagen med assisten (Foto: Espen Bråthen)

Mostue, Mostue, Mostue og Mostue

I andre omgang trodde vi at det skulle bli litt spenning da Petter Larsen bredsidet inn 2-4 for blåtrøyene, men Mostue ville det annerledes. To kjappe scoringer og kampen var avgjort. Det ble to scoringer til på Mostue før kampen var over. Rustadbakken og Jappé scoret de to siste for hvittrøyene. Skårers siste scoring ble satt inn av Ardian Gashi etter svakt keeperspill.

- Hva skal man si? Man skal få det tøft hvis man vil score flere enn han i år. Ingen i 3 div som kommer til å være i nærheten, sier Simen Rustadbakken om Mostue, og fortsetter: - Fysisk sterk, og vanskelig å ta når han får opp farta. Han passer perfekt inn i systemet vårt.

Klasseforskjell

Det var klasseforskjell på lagene. Skårer prøvde å overraske Skedsmo med sin 3-5-2-formasjon, men falt for eget grep. Skedsmo var flinke til å vende spillet, og det var mye rom på kantene. Det bra at Calle Gran og Skårer prøver, men det ble feil i denne kampen. Best på Skedsmo sier seg sjøl. Stian Hagen på høyrekanten får også en stor pluss. Spennende ung type. Jeg er litt usikker på om han har farta som skal til, men stor innsats. Simen Rustadbakken fungerte også bra for Skedsmo i den dype midtbanerollen, og to scoringer er bra derfra.

- Unødvendig å slippe inn tre mål idag. Vi var dårlige en periode i første omgang, ellers er vi soleklart best. 10-3 er vel solid, sier Simen Rustadbakken etter kampen.

På Skårer varierte det altfor mye til å gi noen mange plusser. Kristoff startet godt, men ble kledd av til slutt av Mostue. Gashi og Larsen, sentralt på midten, var ålreite.

I morgen er det Fu/Vo mot Skjetten på Funnefoss kunstgress. Det blir garantert en mer spennende kamp. Jeg får dessverre ikke sett kampen, men skal prøve å holde folket oppdatert via twitter og Facebook.