torsdag 26. mars 2015

Dramatikk på Fedrelandet

Det var herlig å se Soltvedts menn vinne på straffer. Nå løp jeg til Corsaen, og bannet for at jeg ikke tok Volvoen. Snart er jeg klar for Fet - Hauerseter.
Lasse Bergan Foss (sittende) kom til flere gode sjanser mot Hauerseter. Det ble dessverre, for Fet, et tap. (Foto: Espen Bråthen)
Live-sendingen

Cupfest på godt og vondt.

Varmeapparatet på for fullt, inn med en snus, og så banke Corsaen opp i 80 – der det er lov. Neste kamp var på Fedrelandet, og møtet mellom Fet og Hauerseter. 4. divisjon mot 3. divisjon.

Jeg fikk raskt kontakt med noen som var der. Fet er gode. Fet er veldig gode, og de leder 1-0 etter en vakker heading av Lasse Bergan Foss. Fet prøver Bergan Foss som spiss sammen med Christoffer Blix. Den tidligere Høland-spilleren (spilte der før det ble AHFK) er en smart fotballspiller, god i det defensive presset og han har alltid hatt nese for mål. Hauerseter tråkket på gasspedalen like før pause og burde nok ha scoret et mål.

Samtidig med at jeg kom frem til Fedrelandet gikk lagene av banen. Min kontakt sa at jeg burde rekke slutten, men den nye klokka på Fedrelandet ble startet for seint. Den klokka skulle slite litt mer senere på kvelden.

Nå er det kun to grader ut. Det kommer litt lett snø, og jeg har fortsatt glemt vantene. Det var rett inn i klubbhuset og få ladet telefonen. Det tar på batteriet i denne kulden. Og telefonen slo seg av titt og ofte utover kvelden. Håper dere ikke merket så mye av det.

Willy i vinden

Willy Zamble hadde plaget Fet i første omgangen. Han er jo også tidligere Høland-spiller og han skulle bli kveldens store spiller. Den raske spissen var en håndfull for Fets tremanns-forsvar. Åtte minutter i andre omgang dro han seg fri på sekstenmeteren og plasserte ballene utagbart forbi Mathias Hoftvedt. Lagene var like langt, og jeg frykter en nye runde med ekstraomganger – eller jeg fryktet det jo egentlig ikke. Det er lokalfotball vi snakker om her.

PLING. Kanskje ikke en pling, men overraskende nok stod det fortsatt 0-0 mellom Rælingen og Fjellhamar. Rælingen klart best, men får ikke ballen i mål.

Trioen Erik Torud, Bergan Foss og Blix fortsatte med å skape problemer for bortelaget, men Hauerseters gode keeper Nikolay Torgersen tok alt som kom hans vei. Fet ble frustrerte og Hauerseter følte også presset. Det ble mer og mer ampert, og duellene ble tøffere. De ti siste minuttene tok Fet helt over. Blix når nesten et innlegg fra Bergan Foss. Hadde han vært en centimeter høyere hadde det blitt mål. Bak Blix stod Torud. Han dundret til ballen, men skaut i nettveggen. To minutter senere skyter Blix, men Torgersen redder. Bergan Foss tar returen og runder keeper, men kommer for skrått og bommer. Like før full tid fikk Bergan Foss en ny sjanse på et skudd, men Torgersen var der igjen.

Nå scoret Rælingen, og alle regnet med at de skulle gå videre. Et skadeplaget Fjellhamar ville det annerledes, og de utlignet på overtid. Altså ekstraomganger både her og i Marikollen. Fjerdedivisjonslagene biter virkelig fra seg i denne cuprunden.

I Marikollen feier Rælingen over et slitent Fjellhamar-lag. De vinner til slutt hele 6-1.

På Fedrelandet starter dramatikken for fullt. Først ser vi alle at stadionuret ikke klarer tre tall - den begynner med 99 minutter igjen, før ursjefen løser det må å starte den på nytt. Snøen kommer tettere. Det blir kaldere, men på banen skrus varmen opp. Like før pause i ekstraomgangene taklet Espen Søgård, hardt men rent, innenfor sekstenmeteren. Det tok to sekunder og så valgte dommeren å blåse straffe. Jeg forstod ingenting, og jeg stod ikke langt fra situasjonen. I taklingsøyeblikket traff nok ballen hånda til Søgård, men dommeren forklarer Fet-spillerne at det er straffe på grunna av taklingen. Da reagerer Fets spillere veldig, og jeg kan nok forstå det. En dommer endrer uansett ikke på en slik avgjørelse, og ikke denne gangen heller. Når det har roet seg ned er Vemund Sæther klar, og han setter ballen i mål bak Hoftvedt.

Dermed må Fet fremover på banen, og da veit vi at Zamble kommer til å kose seg i bakrom. Han punkterer kampen fire minutter inn i andre ekstraomgang. Like etter kan han sette kveldens fjerde for Hauerseter, men en god Hoftvedt redder. Det er litt frem og tilbake før dommeren blåser av kampen. Hauerseter er videre i cupen.

- Vi var det beste laget i første omgang og ledet fortjent til pause. I andre omgang bølger spillet frem og tilbake. Helt jevnt. Etter utlikningen kjører vi kampen siste 20 og bør avgjøre. Dessverre så blir en feil dommeravgjørelse avgjørende i ekstraomgangene. Vi kjører da fremover og de scorer på en overgang. Godt fornøyd med prestasjonen til laget og vi er klare til seriestart, sier Fets spillende trener Atle Søgård.

Hva er du mest fornøyd med?

- Vi er veldig aggressive i midtbaneleddet og dette stresser Hauerseter. Og det at vi var fullt på høyde med et lag som var 3 poeng fra 2. divisjon i fjor lover godt før seriestart, forklarer Søgård.

Hauerseters trener Karl André Hovde pustet lettet ut etter kampen.
-  Jeg er mest fornøyd med at vi faktisk vinner. Fet gjør en god kamp, så den kan vippe begge veier, men mener vi er det beste laget i ekstraomgangene, sier Hovde, og legger til: - Vi spiller dårlig 1. omgang, en middels 2. omgang, og godkjent i ekstraomgangene. Fet har en del farlige overganger.

Seks lokale lag videre

Nå er altså seks lokale lag videre til neste runde. Det er Fu/Vo, Skedsmo, Gjelleråsen, Eidsvold IF, Hauerseter og Rælingen. På fotballforbundets nettside står det at 2. kvalifiseringsrunde skal spilles 8. april, så oppsettet kommer nok snart. Jeg tipper også at flere av kampene ikke kommer til å spilles den 8. april på grunn av første serierunde spilles 6-8. april.

Jeg vil takke for følge i går kveld. Det var utrolige 4000 sidevisninger, og i dag passerer jeg 100 000 sidevisninger på bloggen. Det er gøy at dette fenger for de fotballinteresserte. Det eneste jeg er litt skuffet over er litt for svakt oppmøte på kampene. Det spilles om en plass i cupen og faktisk en sjanse til å møte Lillestrøm eller Vålerengen – noe som vil gi kroner i kasse for de lokale klubbene.